Έξι ζητήματα κατά την αντικατάσταση ενός κατεστημένου προμηθευτή « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFFICES & LEADER IN SUPPLY MANAGEMENT

4
Έξι ζητήματα κατά την αντικατάσταση ενός κατεστημένου προμηθευτή « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFFICES & LEADER IN SUPPLY MANAGEMENT

Οι Παρασκευές (το 2023) σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για άλλη μια ανοδική λίστα CPO. Κάθε λίστα θα περιλαμβάνει μια ποικιλία από συμβουλές προμηθειών, τάσεις, πληροφορίες, έρευνες, λίστες, στρατηγικές ή/και συστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις ομάδες προμηθειών να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους. Θα συμπεριλάβουμε επίσης ένα συνοπτικό γραφικό για να το μοιραστείτε με την ομάδα σας.

Στα χρόνια που ήμουν σύμβουλος στρατηγικής προμήθειας, ήμουν συνεχώς έκπληκτος με το πόσα χρήματα πολλοί από τους πελάτες μου θα επέλεγαν να αφήσουν στο τραπέζι αντί να στραφούν σε έναν νέο προμηθευτή. Το τυπικό σενάριο θα με έκανε να εκτελέσω μια επιτυχημένη εκδήλωση eSourcing που εντόπισε εξοικονόμηση 15%-20% από έναν νέο προμηθευτή. Θα συνέταζα ένα υπόμνημα σύστασης ανάθεσης σύμβασης και μετά θα προχωρούσα στο επόμενο έργο. Μήνες αργότερα θα επισκεπτόμουν ξανά τον πελάτη μόνο για να μάθω ότι δεν είχαν λάβει τη σύστασή μου, αλλά παρέμειναν με τον κατεστημένο που πρόσφερε μόνο 5% εξοικονόμηση. Η αποστροφή του κινδύνου είναι διαδεδομένη στον εταιρικό κόσμο. Ελπίζω όσοι από εσάς διαβάζετε αυτό να επιλέξετε να είστε τολμηροί στις αποφάσεις σας για την προμήθεια.

Για να σας βοηθήσουμε κατά την αντικατάσταση ενός υφιστάμενου προμηθευτή, ακολουθούν διάφορα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να διασφαλιστεί η ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση. Αυτές οι εκτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το συγκεκριμένο κλάδο και το επιχειρηματικό πλαίσιο, αλλά οι ακόλουθοι έξι παράγοντες είναι γενικά σημαντικοί:

  1. Απόδοση και Ποιότητα: Αξιολογήστε την απόδοση και την ποιότητα των προϊόντων ή υπηρεσιών του τρέχοντος προμηθευτή. Προσδιορίστε τυχόν ζητήματα ή ελλείψεις που μπορεί να οδήγησαν στην απόφαση να αναζητήσετε αντικατάσταση. Ο νέος προμηθευτής θα πρέπει να επιδείξει ιστορικό συνεπών προσφορών υψηλής ποιότητας για να καλύψει τις ανάγκες της επιχείρησής σας.
  2. Κόστος και τιμολόγηση: Συγκρίνετε τις δομές τιμολόγησης του τρέχοντος προμηθευτή με πιθανούς νέους προμηθευτές. Λάβετε υπόψη όχι μόνο το αρχικό κόστος αλλά και τυχόν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο κόστος. Είναι σημαντικό να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ της εξοικονόμησης κόστους και της διατήρησης ενός λογικού επιπέδου ποιότητας.
  3. Αξιοπιστία και συνέπεια: Αξιολογήστε την αξιοπιστία και τη συνέπεια των παραδόσεων του κατεστημένου προμηθευτή. Ένας νέος προμηθευτής θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένο ιστορικό τήρησης προθεσμιών και έγκαιρης εκπλήρωσης των παραγγελιών για να αποφευχθούν διακοπές στις δραστηριότητές σας.
  4. Συμβατότητα και εφαρμογή: Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα, οι υπηρεσίες ή οι λύσεις του νέου προμηθευτή είναι συμβατά με τις ανάγκες της εταιρείας σας και τις υπάρχουσες διαδικασίες. Ένας ιδανικός προμηθευτής θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τους επιχειρηματικούς σας στόχους και να μπορεί να προσαρμόζεται σε οποιεσδήποτε συγκεκριμένες απαιτήσεις μπορεί να έχετε.
  5. Οικονομική σταθερότητα: Λάβετε υπόψη τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και τη δύναμη του δυνητικού νέου προμηθευτή. Ένας οικονομικά ασφαλής προμηθευτής είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσει οικονομικά ζητήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητά του να παραδώσει εγκαίρως ή να καλύψει τις μακροπρόθεσμες ανάγκες σας.
  6. Όροι και προϋποθέσεις σύμβασης: Ελέγξτε τους όρους και τις προϋποθέσεις της υφιστάμενης σύμβασης με τον υφιστάμενο προμηθευτή, συμπεριλαμβανομένων των ρητρών καταγγελίας και των περιόδων ειδοποίησης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει με σαφήνεια τυχόν νομικές υποχρεώσεις και επιπτώσεις που σχετίζονται με την αλλαγή προμηθευτή.

Εκτός από αυτά τα έξι ζητήματα, είναι επίσης σημαντικό να διεξάγετε ενδελεχή έρευνα, να αναζητάτε σχόλια από αναφορές προμηθευτών και πιθανώς να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις πιθανών νέων προμηθευτών. Η διεξαγωγή συνολικής αξιολόγησης θα αυξήσει την πιθανότητα επιτυχούς μετάβασης σε νέο προμηθευτή.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Αύξηση λίστας CPO: Τέσσερα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας κατά τη διαπραγμάτευση μιας σύμβασης προμηθευτή

Αναδυόμενος κατάλογος CPO: 10 βασικά στοιχεία για τη δημιουργία σύμβασης προμηθευτή

Αύξηση λίστας CPO: Έξι πράγματα που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για μια διαπραγμάτευση προμηθευτή

Νέες καινοτομίες οδηγούν τις λύσεις συμβάσεων

Με ετικέτα: Chief Procurement Officer, CPO Rising Liste, Lists, Procurement, Supplier Relationship Management, Suppliers

Bir cevap yazın