Αλλαγές και δυνατότητες στο iOS 15.2 – Μια εξαιρετική ενημέρωση στο τέλος του έτους για iPhone και iPad [Video]

1
Αλλαγές και δυνατότητες στο iOS 15.2 – Μια εξαιρετική ενημέρωση στο τέλος του έτους για iPhone και iPad [Video]

Χθες η Apple κυκλοφόρησε μια άλλη ενημέρωση με δυνατότητες για iPhone και iPad με τη μορφή iOS 15.2 και iPadOS 15.2. Σε έκδοση beta από τα τέλη Οκτωβρίου, το iOS 15.2 συνοδεύεται από πολυάριθμες βελτιώσεις, με τίτλους χαρακτηριστικά όπως η Αναφορά απορρήτου εφαρμογής, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ραντάρ στο WWDC 2021.

Εκτός από την Αναφορά απορρήτου εφαρμογών, υπάρχουν και πολλές άλλες αλλαγές και λειτουργίες στο iOS 15.2. Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία μια ενημερωμένη εφαρμογή Mail με ενσωματωμένο Hide My Email, την υλοποίηση των Digital Legacy Contacts, Apple Music Voice Plan και πολλά άλλα. Παρακολουθήστε την πρακτική μας περιγραφή βίντεο του iOS 15.2 για λεπτομέρειες.

Τι νέο υπάρχει στο iOS 15.2;

Το iOS 15.2 είναι μια σημαντική ενημέρωση για το iOS 15, η οποία φέρνει στο τραπέζι πολλά νέα βασικά χαρακτηριστικά. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε χαρακτηριστικό και τι συνεπάγονται.

Αναφορά απορρήτου εφαρμογής

Η Αναφορά απορρήτου εφαρμογής επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πόσο συχνά οι εφαρμογές χρησιμοποιούν τα δικαιώματα που τους εκχωρείτε. Τα δικαιώματα περιλαμβάνουν πρόσβαση σε ευαίσθητες περιοχές όπως κάμερα και μικρόφωνο, τοποθεσία, επαφές βιβλιοθήκης πολυμέσων κ.λπ. Η αναφορά περιλαμβάνει επίσης δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα δικτύου των εφαρμογών που έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας.

Βίντεο: Αλλαγές και δυνατότητες iOS 15.2

Εγγραφείτε στο 9to5mac στο YouTube για περισσότερα βίντεο

Συνολικά, η Αναφορά απορρήτου εφαρμογής παρέχει δεδομένα για τέσσερις βασικούς τομείς που σχετίζονται με το απόρρητο:

  • Πρόσβαση δεδομένων και αισθητήρα
  • Δραστηριότητα δικτύου εφαρμογών
  • Δραστηριότητα δικτύου ιστότοπου
  • Τομείς με τις περισσότερες επαφές

Η πρόσβαση στην Αναφορά απορρήτου εφαρμογής είναι δυνατή μέσω των Ρυθμίσεων → Απόρρητο → Αναφορά απορρήτου εφαρμογής. Μόλις ενεργοποιηθεί, τα δεδομένα καταγράφονται αμέσως και θα αποθηκευτούν για έως και επτά ημέρες. Εάν απενεργοποιήσετε την Αναφορά απορρήτου εφαρμογής, τα καταγεγραμμένα δεδομένα θα διαγραφούν.

Αν και η Αναφορά απορρήτου εφαρμογών δεν παρέχει κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας, είναι μια εξαιρετική πηγή για την παρακολούθηση του τρόπου συμπεριφοράς των εφαρμογών σε υψηλό επίπεδο. Ας ελπίσουμε ότι η Apple θα συνεχίσει να δημιουργεί την Αναφορά απορρήτου της εφαρμογής για να περιλαμβάνει περισσότερες δυνατότητες καταγραφής δεδομένων και πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα δεδομένα δικτύου και αισθητήρων.

Επαφή παλαιού τύπου

Μεγάλο μέρος της ζωής στον 21ο αιώνα περιλαμβάνει ψηφιακά αντικείμενα που, αν και σε μεγάλο βαθμό άυλα, μπορεί να είναι πολύ πολύτιμα για τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν φωτογραφίες, μηνύματα, σημειώσεις, αρχεία, εφαρμογές, αντίγραφα ασφαλείας κ.λπ.

Τι θα γίνει με αυτά τα δεδομένα αφού πεθάνεις; Αυτή δεν είναι μια ερώτηση στην οποία οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε να επιμείνουμε, αλλά είναι μια σημαντική ερώτηση στην οποία η Apple επιδιώκει να βοηθήσει τους χρήστες να απαντήσουν με την εφαρμογή της νέας δυνατότητας Επαφής παλαιού τύπου.

Μπορείτε να βρείτε την Επαφή παλαιού τύπου στις Ρυθμίσεις → Apple ID, iCloud, Πολυμέσα & Αγορές → Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια → Επαφή παλαιού τύπου. Εκεί, μπορείτε να προσθέσετε μια επαφή παλαιού τύπου – κάποιον που εμπιστεύεστε ότι θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας μετά τον θάνατό σας.

Είναι σημαντικό οι χρήστες να είναι προληπτικοί στη δημιουργία επαφών παλαιού τύπου πριν από το θάνατο, επειδή αυτές οι επαφές θα πρέπει να έχουν προεγκριθεί από τον χρήστη μέσω ενός κλειδιού πρόσβασης. Η δημιουργία της επαφής παλαιού τύπου είναι σχετικά ασήμαντη, όπως μπορείτε να δείτε στην πρακτική μας περιγραφή βίντεο παραπάνω, αλλά πρέπει να γίνει εκ των προτέρων.

Μόνο όταν πεθάνει μια κληρονομημένη επαφή θα μπορεί να ζητήσει τα δεδομένα ενός αγαπημένου προσώπου μέσω της πύλης Digital Legacy της Apple. Η Apple απαιτεί τόσο το κλειδί πρόσβασης όσο και ένα έγκυρο πιστοποιητικό θανάτου πριν εγκρίνει αιτήματα. Όταν εγκριθούν τα αιτήματα, η επαφή παλαιού τύπου θα λάβει ένα ειδικό Apple ID που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, το Apple ID του αποθανόντος θα απενεργοποιηθεί, όπως και το Κλείδωμα ενεργοποίησης σε οποιεσδήποτε συσκευές είναι συνδεδεμένες με το Apple ID του θανόντος.

Η πρόσβαση επικοινωνίας παλαιού τύπου είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα τριών ετών μετά την έγκριση. Στη συνέχεια, τα δεδομένα θα διαγραφούν οριστικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις Επαφές παλαιού τύπου, δείτε Σελίδα υποστήριξης Επικοινωνίας παλαιού τύπου της Apple.

Απόκρυψη ενημερώσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες στο iOS 15.2 είναι η ενημέρωση της προεπιλεγμένης εφαρμογής Mail για να περιλαμβάνει τη λειτουργία Απόκρυψη του email μου. Μια δυνατότητα iCloud+, το Hide My Email σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ανώνυμες τυχαίες διευθύνσεις email που προωθούνται στην πραγματική σας διεύθυνση email, προκειμένου να διατηρηθεί το απόρρητό σας. Σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, οι χρήστες περιορίζονταν στη δημιουργία των διευθύνσεων Hide My Email μέσω του Sign In with Apple, μέσω του πίνακα προτιμήσεων Hide My Email στις ρυθμίσεις του iCloud και μέσω του Safari κατά τη δημιουργία νέας σύνδεσης.

Στο iOS 15.2, η Apple κάνει το επόμενο λογικό βήμα με το Hide My Email, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν νέες διευθύνσεις απευθείας μέσα στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Mail. Πατώντας το Από: Το πεδίο θα αποκαλύψει μια νέα επιλογή Hide My Email, η οποία θα δημιουργήσει μια νέα τυχαία ανώνυμη διεύθυνση iCloud που θα προωθηθεί στην πραγματική σας διεύθυνση.

Απόκρυψη Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου που δημιουργήθηκαν στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Mail συνδέονται απευθείας με τον παραλήπτη που έχει επιλεγεί στο Προς την: πεδίο. Ως εκ τούτου, το Hide My Email είναι υποστηρίζεται μόνο κατά την αποστολή αλληλογραφίας σε έναν μόνο παραλήπτη. Μόλις δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Hide My Email για να στείλετε ένα email στη συγκεκριμένη διεύθυνση email, θα χρησιμοποιείται η ίδια τυχαία δημιουργημένη διεύθυνση email. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα διεύθυνση κατά την αποστολή σε ένα συγκεκριμένο email, θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Apple ID, iCloud, Media & Purchases → iCloud → Απόκρυψη του email μου, για να διαγράψετε τη διεύθυνση email και να δημιουργήσετε ένα νέο διεύθυνση που δημιουργήθηκε τυχαία.

Αναζήτηση τραγουδιών λίστας αναπαραγωγής μουσικής εφαρμογής

Το iOS 15.2 προσφέρει την εξαιρετικά εύχρηστη δυνατότητα αναζήτησης σε μια λίστα αναπαραγωγής. Απλώς σύρετε προς τα επάνω στην κορυφή της σελίδας κατά την προβολή μιας λίστας αναπαραγωγής για να αποκαλύψετε μια επιλογή ενσωματωμένης αναζήτησης. Χάρη στο iOS 15.2, είναι πλέον εύκολο να βρείτε ένα συγκεκριμένο τραγούδι σε μια λίστα αναπαραγωγής, ακόμα κι αν η λίστα αναπαραγωγής περιλαμβάνει δεκάδες κομμάτια.

Ένδειξη Νυχτερινής λειτουργίας για φωτογραφίες

Ένα πιο πυκνό παράθυρο πληροφοριών στην εφαρμογή Φωτογραφίες, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο iOS 15, έχει ενημερωθεί για να περιλαμβάνει πρόσθετες λεπτομέρειες για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τη χρήση Νυχτερινής λειτουργίας. Στο iOS 15.2, θα βλέπετε τώρα μια ένδειξη Νυχτερινής λειτουργίας, μαζί με τον χρόνο έκθεσης σε Νυχτερινή λειτουργία.

Ενημερώσεις έκτακτης ανάγκης SOS

Το Emergency SOS είναι η λειτουργία iOS που επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην περιοχή σας όταν την επικαλέσετε. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της δυνατότητας είναι ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί διακριτικά ενώ το iPhone σας βρίσκεται ακόμα στην τσέπη σας.

Μερικές ενημερώσεις στη διατύπωση των ρυθμίσεων SOS έκτακτης ανάγκης μπορούν να βρεθούν στην τελευταία ενημέρωση iOS της Apple, αλλά η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή στο iOS 15.2 είναι τα επιπλέον τρία δευτερόλεπτα που προστέθηκαν στο χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης.

Ενημερώθηκαν οι ρυθμίσεις έκτακτης ανάγκης SOS και το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης στο iOS 15.2.

Όταν καλείτε το Emergency SOS στο iOS 15.2, είτε πατώντας παρατεταμένα το κουμπί έντασης + Πλαϊνό για πέντε δευτερόλεπτα είτε πατώντας το Πλαϊνό κουμπί πέντε φορές διαδοχικά, ο χρονοδιακόπτης αντίστροφης μέτρησης θα αρχίσει τώρα να μετράει αντίστροφα από οκτώ δευτερόλεπτα αντί για πέντε δευτερόλεπτα. Αυτή η αύξηση του χρόνου αντίστροφης μέτρησης μπορεί να μειώσει τα περιστατικά όπου οι χρήστες επικοινωνούν κατά λάθος με το προσωπικό σέρβις έκτακτης ανάγκης λόγω ψευδούς συναγερμού.

Διακόπτης Macro Control iPhone 13 Pro

Η αυτόματη μακροεντολή, η οποία μεταβαίνει στην υπερευρεία κάμερα για λήψη από κοντά φωτογραφία στο iPhone 13 Pro, ενεργοποιείται αυτόματα όταν πλησιάζετε σε ένα θέμα. Σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS 15, δεν υπήρχε τρόπος να απενεργοποιηθεί αυτή η αυτόματη εναλλαγή, αλλά το iOS 15.2 αντιμετωπίζει τα παράπονα που δημιουργούνται από αυτήν τη δυνατότητα.

Ένας νέος διακόπτης Macro Control που βρίσκεται στις Ρυθμίσεις → Κάμερα, επιτρέπει στους χρήστες να εμφανίζουν ένα κουμπί στη διεπαφή της εφαρμογής Κάμερα για να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία μακροεντολής. Οι χρήστες έχουν επίσης την επιλογή να διατηρήσουν τις ρυθμίσεις Auto Macro στις Ρυθμίσεις → Κάμερα → Διατήρηση ρυθμίσεων.

Διακόπτης Limit IP Tracking

Μια νέα επιλογή Limit IP Address Tracking μπορεί να βρεθεί στις ρυθμίσεις Cellular στο iOS 15.2. Περιορισμός διεύθυνσης IP Η παρακολούθηση θα αποκρύψει τη διεύθυνση IP σας από γνωστούς ιχνηλάτες στο Mail και στο Safari. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η δυνατότητα δεν είναι ίδια με το iCloud Private Relay, το οποίο στοχεύει στην προστασία όλης της μη κρυπτογραφημένης κίνησης στο Διαδίκτυο. Ο περιορισμός παρακολούθησης διευθύνσεων IP μπορεί να ενεργοποιηθεί ξεχωριστά από αυτό το iCloud Private Relay, αλλά αν απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση διεύθυνσης IP περιορισμού, το iCloud Private Relay θα απενεργοποιηθεί και για τη συγκεκριμένη σύνδεση.

Ανταλλακτικά iPhone και ιστορικό σέρβις

Εάν έχετε λάβει υπηρεσία στο iPhone σας, μπορείτε τώρα να δείτε το ιστορικό υπηρεσιών στο iOS 15.2 μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις → Γενικά → Πληροφορίες. Εκεί, θα βρείτε μια επικεφαλίδα Ιστορικό ανταλλακτικών και σέρβις που περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τις αντικαταστάσεις μπαταρίας, οθόνης και κάμερας για iPhone 12 και iPhone 13. Τα παλαιότερα μοντέλα ενδέχεται να εμφανίζουν μόνο λεπτομέρειες αντικατάστασης μπαταρίας ή οθόνης. Η ενημέρωση θα υποδεικνύει επίσης εάν χρησιμοποιήθηκε ή όχι γνήσιο ανταλλακτικό Apple και θα σας επιτρέψει να δείτε πότε πραγματοποιήθηκε το σέρβις. Επίσκεψη Σελίδα υποστήριξης ανταλλακτικών iPhone και ιστορικού σέρβις της Apple Για περισσότερες πληροφορίες.

Σχέδιο Apple Music Voice

Αν και οι προσπάθειές μου να το δοκιμάσω έχουν αποδειχθεί άκαρπες μέχρι στιγμής, η Apple παρουσίασε επίσημα χθες το νέο Apple Music Voice Plan μαζί με το iOS 15.2. Το νέο πρόγραμμα 4,99 $ παρέχει στους χρήστες έναν φθηνότερο τρόπο πρόσβασης στο Apple Music, αλλά περιορίζεστε στη διασύνδεση με την υπηρεσία χρησιμοποιώντας το Siri.

Ενημερώσεις iPadOS 15.2

Εκτός από τις προαναφερθείσες αλλαγές και δυνατότητες, το iPad αποκτά μερικές δικές του νέες δυνατότητες στο iPadOS 15.2.

  • Οι χρήστες της εφαρμογής TV θα εκτιμήσουν την πρόσφατα επανασχεδιασμένη εφαρμογή TV, η οποία διαθέτει μια πτυσσόμενη πλαϊνή γραμμή με συνδέσμους στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας, περιεχόμενο Apple TV+ και ακόμη και απευθείας συνδέσμους καταστήματος για την αγορά Ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.
  • Το iPadOS 15.2 λαμβάνει μια ενημέρωση περιβάλλοντος εργασίας πολλαπλών εργασιών, η οποία εμφανίζει ένα ενημερωμένο κουμπί μενού πολλαπλών εργασιών. Αυτό το κουμπί καθιστά προφανές ότι τα παράθυρα Split View μπορούν να καταλαμβάνουν και τις δύο πλευρές της οθόνης.

Bir cevap yazın