Ασφάλεια ημερήσιου ταξιδιού | Σκάφη κοβαλτίου

7
Ασφάλεια ημερήσιου ταξιδιού | Σκάφη κοβαλτίου

14 Νοεμβρίου 2022

Μια ωραία μέρα έξω

Αχ, το Σαββατοκύριακο είναι εδώ, και τι θα μπορούσε να είναι πιο υπέροχο από το να το περάσετε στο Cobalt σας στο νερό;

Και για να βεβαιωθείτε ότι η επόμενη εκδρομή σας θα πάει κολυμπώντας, έχουμε συγκεντρώσει μια σύντομη ανακεφαλαίωση για το πώς να προετοιμαστείτε για το Σαββατοκύριακο, για να βεβαιωθούμε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε και μπορείτε να απολαύσετε ένα χαρούμενο, αδιάκοπο ταξίδι. Ενώ η επιλογή εορταστικών ποτών και φαγητού, φρέσκου νερού για εσάς και τα κατοικίδιά σας (μαζί με το πιάτο και το φαγητό τους), πάγο, φουσκωτά, σκι, αναπνευστήρες, πτερύγια, σχοινιά ρυμούλκησης και τα παρόμοια μπορεί να είναι στο επίκεντρο, είναι επίσης καλό να θυμηθείτε τι άλλο απαιτεί η ασφαλής βαρκάδα:

Επιβεβαίωση ότι όλα τα συστήματα του σκάφους (π.χ. ηλεκτρικό, ηλεκτρικό, πλοήγηση) λειτουργούν σωστά. υγιείς ναυτικές δεξιότητες? και επίγνωση της κατάστασης στο νερό.

Λίστα ελέγχου ασφάλειας πριν από την αναχώρηση

 • Σωσίβια (με σφυρίχτρες)
 • Φώτα πλοήγησης σε κατάσταση λειτουργίας
 • Φορητό ραδιόφωνο έκτακτης ανάγκης με ζώνη καιρού και δυνατότητα μετάδοσης
 • Φακοί
 • Επιπλέον μπαταρίες για το παραπάνω
 • Κουτί πρώτων βοηθειών
 • Η κόρνα αέρα ακούγεται για τουλάχιστον ½ μίλι
 • φωτοβολίδες
 • Σήματα σε σχήμα ημέρας
 • Εργαλειοθήκη και ανταλλακτικά, όπως φίλτρο καυσίμου, λαμπτήρες και βύσματα διαμπερούς κύτους
 • Τουλάχιστον ένας πυροσβεστήρας ασφαλώς τοποθετημένος
 • Ξηρά σεντίνες με αντλίες που λειτουργούν
 • Σύστημα εξαερισμού καμπίνας εργασίας με ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα
 • Δελτίο καιρού

Σχετικά με εκείνα τα σωσίβια

Αν και δεν είναι καθόλου έξυπνο να μεταφέρετε τουλάχιστον ένα σωσίβιο εγκεκριμένο από την Ακτοφυλακή για κάθε επιβάτη, ορισμένοι σκάφοι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι απαιτείται επίσης μια πρόσθετη συσκευή επίπλευσης που μπορεί να πεταχτεί εάν το σκάφος σας έχει μήκος 16+ πόδια. Εξίσου σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι όλοι στο σκάφος σας γνωρίζουν πώς να βρίσκουν, να φορούν και να διαχειρίζονται το σωσίβιο τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να έχουν επίγνωση της σημασίας όλου του εξοπλισμού και των διαδικασιών ασφαλείας του σκάφους.

Μια εικόνα με τους τέσσερις τύπους σχημάτων ημέρας

Σχήματα ημέρας

Ένας σημαντικός όρος στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, αν και όχι τόσο γνωστός στις βαρκάδες αναψυχής, τα σχήματα ημέρας είναι μαύρα γεωμετρικά σύμβολα που ειδοποιούν άλλα σκάφη για την κατάστασή σας στο νερό. Υπάρχουν τέσσερα βασικά σχήματα και χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό για τη μετάδοση πληροφοριών όπως εάν βρίσκεστε σε κίνδυνο, ρυμουλκώντας έναν σκιέρ σε ένα μακρύ σχοινί ή απλώς ιππεύετε στην άγκυρα. Είναι ο ορατός από το φως της ημέρας τρόπος για να προσδιορίσετε πότε πρέπει να βοηθήσετε, να αποφύγετε ή να παραχωρήσετε τη θέση τους σε άλλα σκάφη και απαιτείται να εμφανίζονται από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου εάν το σκάφος σας είναι 7 μέτρα (23 πόδια) ή μεγαλύτερο.

Σύνδεση και αγκύρωση

Ενώ οι περισσότεροι ικανοί άνθρωποι μπορούν να οδηγήσουν ένα σκάφος σε ανοιχτά νερά, οι διαδικασίες ελλιμενισμού και αγκυροβόλησης απαιτούν εκπαίδευση και εξάσκηση. Αλλά μπορείτε να κάνετε αυτή τη φάση της βαρκάδας λιγότερο αγχωτική, ρυθμίζοντας την άγκυρά σας με έναν κόμπο κάμψης αγκύρωσης (https://www.netknots.com/rope_knots/anchor-bend, εάν δεν διαθέτετε το εργοστασιακά εγκατεστημένο σύστημα αγκυρώσεως Windlass ), μεταφέροντας μερικές επιπλέον γραμμές αποβάθρας σε περίπτωση που η αποβάθρα του νερού είναι ασταθής και έχοντας δύο ή περισσότερα φτερά στο σκάφος σας για να αποφύγετε εξάνθημα ή γρατζουνιές στην αποβάθρα.

Κάντε συνήθεια να κάνετε αυτές τις διαδικασίες πριν φύγετε και θα βελτιώσετε δραματικά τις πιθανότητές σας να περνάτε μια υπέροχη μέρα στο νερό κάθε φορά!

Εάν έχετε άλλες σκέψεις σχετικά με την προετοιμασία για μια μέρα στο νερό, θα θέλαμε να σας ακούσουμε! Επικοινωνήστε μαζί μας και θα μεταφέρουμε τις συμβουλές σας στους συναδέλφους σας ιδιοκτήτες Cobalt στην επόμενη ενημέρωση!

Bir cevap yazın