Αφήστε τον Lungu να επιστρέψει και να ξεκαθαρίσει όλα τα χρέη – Mumbi Phiri

4
Αφήστε τον Lungu να επιστρέψει και να ξεκαθαρίσει όλα τα χρέη – Mumbi Phiri

398 Προβολές

Ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Πατριωτικού Μετώπου (PF) Mumbi Phiri λέει ότι αφήστε τους ανθρώπους να επιτρέψουν στον πρώην πρόεδρο Edgar Lungu να επιστρέψει στην εξουσία το 2026, ώστε να μπορεί να εκκαθαρίσει όλα τα χρέη που δημιούργησε.

Ο Mumbi λέει ότι εφόσον το Ηνωμένο Κόμμα για την Εθνική Ανάπτυξη (UPND) κατηγορεί τον Lungu για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, τότε θα πρέπει να του επιτραπεί να κυβερνήσει για 5 χρόνια, ώστε να μπορέσει να τα εκκαθαρίσει.

Μιλώντας στο πρόγραμμα «Let The People Talk» στο Phoenix FM νωρίτερα σήμερα, ο Mumbi είπε ότι το UPND είναι γεμάτο προσχήματα που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.

Λέει ότι το UPND κάνει πράγματα χωρίς να εξετάζει τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει στους Ζάμπιας, επικαλούμενη την απομάκρυνση πλανόδιων πωλητών σε ορισμένες Κεντρικές Επιχειρηματικές Περιφέρειες (CBD).

Ο Mumbi λέει ότι μετά από 5 χρόνια, οποιοδήποτε άλλο άτομο μπορεί να αναλάβει τον Lungu.

Στις 26 Αυγούστου 2021, ο Λούνγκου παρουσίασε την επιστολή παραίτησής του ως Πρόεδρος του Κόμματος του PF και από την ενεργό πολιτική στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου μετά την ήττα από τον νυν Πρόεδρό του Χακαϊντέ Χιτιλέμα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Lungu παρουσίασε την επιστολή παραίτησής του, εξακολουθεί να φαίνεται να είναι ενεργός στην πολιτική καθώς το PF δεν έχει ακόμη επιλέξει τον Πρόεδρο του κόμματος.

Πρόσφατα, ο Lungu ανακοίνωσε ότι θα σκεφτεί να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική.

Zambian Eye, 6 Οκτωβρίου 2023

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın