Δημοσκόπηση: Σας αρέσουν οι νέες δυνατότητες πολλαπλών εργασιών στο iPadOS 15;

2
Δημοσκόπηση: Σας αρέσουν οι νέες δυνατότητες πολλαπλών εργασιών στο iPadOS 15;

Παρά την εξέλιξη του υλικού του iPad, οι λειτουργίες πολλαπλών εργασιών είναι σχεδόν οι ίδιες από τότε που η Apple παρουσίασε το πρώτο iPad Pro το 2015. Φέτος, αν και εξακολουθούμε να έχουμε σχεδόν τους ίδιους περιορισμούς, η Apple έχει προσθέσει ορισμένες νέες λειτουργίες πολλαπλών εργασιών στο iPadOS 15 για να κάνει Διαίρεση οθόνης και Slide Over πιο διαισθητικό.

Τώρα θέλουμε να μάθουμε αν σας αρέσουν οι νέες δυνατότητες πολλαπλών εργασιών στο iPadOS 15.

Πώς λειτουργεί το multitasking στο iPad

Η ιστορία του πραγματικού multitasking στο iPad ξεκίνησε με το iOS 9, όταν οι χρήστες μπορούσαν τελικά να τρέξουν δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα ταυτόχρονα. Ενώ έτσι λειτουργεί το multitasking στο iPad μέχρι σήμερα, η Apple έχει προσπαθήσει να αλλάξει αυτή την εμπειρία πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

Με το iOS 11, το Slide Over έχει γίνει ένα αιωρούμενο παράθυρο που μπορεί να μετακινηθεί στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά της οθόνης χωρίς να διακόπτεται αυτό που κάνετε πίσω από αυτό. Ταυτόχρονα, η Apple άλλαξε τον τρόπο ενεργοποίησης του Split View, το οποίο λειτουργεί πλέον σύροντας εφαρμογές από το Dock ή ειδοποιήσεις σε μία από τις γωνίες της οθόνης.

Ωστόσο, όπως παραπονέθηκα πέρυσι, το σύστημα πολλαπλών εργασιών στο iOS 11 και αργότερα δεν ήταν τόσο διαισθητικό, καθώς έπρεπε να σταματήσετε αυτό που κάνατε και να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη και, στη συνέχεια, να επιλέξετε μια εφαρμογή για να τη χρησιμοποιήσετε σε λειτουργία Split View εάν η εφαρμογή δεν ήταν στο Dock.

Τώρα, εάν ανοίξετε μια εφαρμογή, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο σε Split View με μια άλλη εφαρμογή που εμφανίζεται στο Dock. Μερικές φορές είναι απογοητευτικό, καθώς δεν βρίσκονται όλες οι εφαρμογές στο Dock. Συχνά με αναγκάζει να διακόπτω αυτό που κάνω για να επιστρέψω στην αρχική οθόνη, εάν θέλω να χρησιμοποιήσω το iPad μου σε Split View ή Slide Over με μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Τι αλλάζει με το iPadOS 15

Το iPadOS 15 έρχεται με μερικές ωραίες αλλαγές που σίγουρα βελτιώνουν την εμπειρία πολλαπλών εργασιών στο iPad. Η Βιβλιοθήκη εφαρμογών, η οποία παρουσιάστηκε για χρήστες iPhone πέρυσι με το iOS 14, έρχεται τώρα στο iPad όχι μόνο για να οργανώνει αυτόματα τις εφαρμογές σας σε έξυπνους φακέλους, αλλά και για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το multitasking.

Οι χρήστες θα βλέπουν τώρα ένα εικονίδιο Βιβλιοθήκης εφαρμογών στο iPad Dock με iPadOS 15. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε όλες τις εφαρμογές σας χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη. Για να χρησιμοποιήσετε το Split View ή το Slide Over, απλώς σύρετε ένα εικονίδιο από τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών και είστε έτοιμοι. Αλλά υπάρχουν περισσότερα.

Η ενημέρωση προσθέτει επίσης ορισμένες συντομεύσεις για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών πολλαπλών εργασιών στο iPad. Όταν πατάτε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στο επάνω μέρος της οθόνης, μπορείτε να το κάνετε να εκτελείται σε Split View, Slide Over ή Full Screen (εάν η εφαρμογή βρίσκεται ήδη σε λειτουργία multitasking). Η Apple δημιούργησε επίσης έναν τρόπο πλοήγησης στην αρχική οθόνη χρησιμοποιώντας αυτές τις συντομεύσεις χωρίς να χρειάζεται να κλείσετε την άλλη εφαρμογή.

Τι δεν αλλάζει με το iPadOS 15

Λοιπόν, όπως είπα στην αρχή αυτού του άρθρου, οι περιορισμοί του συστήματος πολλαπλών εργασιών iPad στο iPadOS 15 είναι σχεδόν οι ίδιοι με τις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Δεν υπάρχει τρόπος να ανοίξετε περισσότερες από δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα, δεν υπάρχει λειτουργία παραθύρου και δεν μπορείτε ελεύθερα να αλλάξετε το μέγεθος των εφαρμογών.

Αν και οι βελτιώσεις που έγιναν με το iPadOS 15 είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες, η εργασία με πολλές εργασίες ταυτόχρονα στο iPad δεν είναι ακόμα τόσο εύκολη και διαισθητική όσο σε Mac. Μπορεί να είναι αρκετό για όσους δεν είναι σκληροί χρήστες, αλλά το iPad έχει τόσες πολλές δυνατότητες να κάνει περισσότερα από αυτό και θα ήθελα πολύ να δω την Apple να το εξερευνά περαιτέρω στο μέλλον.

Τι πιστεύετε γι ‘αυτό; Σας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το multitasking στο iPadOS 15 ή θέλετε ακόμα περισσότερα; Ενημερώστε με στη δημοσκόπηση και επίσης στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Bir cevap yazın