
Πριν από μερικά χρόνια θυμάμαι τη μεγάλη συζήτηση για τα κουτιά αυγών. Η ερώτηση έγινε από πολλούς κτηνοτρόφους και αγρότες κοτόπουλου στην αυλή — μπορώ να ξαναχρησιμοποιήσω κουτιά αυγών; Όπως συμβαίνει με όλα όσα σχετίζονται με την ασφάλεια, ο FDA προχώρησε σε έξαρση δηλώνοντας ότι τα αυγά και η σαλμονέλα πάνε χέρι-χέρι και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιηθούν τα κουτιά αυγών. Αλλά, ως βοτανολόγος, και κάποιος που έχει σπουδάσει μολυσματικές ασθένειες, παρακαλώ να διαφέρω.
Πρώτα από όλα, ας αμφισβητήσουμε την τακτική. Από τότε που ξεκίνησε το κίνημα των κοτόπουλων της αυλής στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η κυβέρνηση αναζητούσε τρόπους για να επιβάλει όλο και περισσότερους κανονισμούς στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες κοτόπουλου στην αυλή. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στον αγροτικό κλάδο. Αλλά δεν είναι μόνο η βιομηχανία ag, είναι όλες οι βιομηχανίες φυσικής και υγιούς διαβίωσης. Έχουμε δει βότανα να απαγορεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουμε δει τα φυτικά φάρμακα να απαγορεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ορισμένες μέθοδοι θεραπείας έχουν απαγορευτεί. Ομοίως, στη βιομηχανία ag, έχουμε πλέον κανόνες σύμφωνα με τους οποίους μπορούμε να πουλάμε μόνο ορισμένα πράγματα από τις φάρμες μας ή μπορούμε να σφάξουμε μόνο 100 κοτόπουλα για να πουλήσουμε χωρίς να υποβάλουμε αίτηση για ειδική άδεια ή να σφάξουμε σε ειδική εγκατάσταση.
Αυτός είναι ο ίδιος FDA που θέλει να κάνει το νωπό γάλα παράνομο (παντού). Το ίδιο FDA που σας λέει τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε στη φάρμα σας, στο σπίτι σας και με/στο σώμα σας.
Λοιπόν, με συγχωρείτε αν δεν παίρνω κατά βάθος όλα όσα λένε η FDA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Είναι ένας από τους χειρότερους οργανισμούς στους οποίους βασίζετε τις ελευθερίες σας—ω, η ειρωνεία. Με αυτά τα λόγια, κάνουν κάποια πράγματα καλά και τελικά κρύβονται πίσω από τη μάσκα του «κάνουν όλους υγιείς». Αλλά αν πιστεύετε πραγματικά στην υγεία, ας μιλήσουμε για το πώς η επαναχρησιμοποίηση των χαρτοκιβωτίων αυγών πραγματικά δεν θα κάνει τη διαφορά στην ασθένεια.
Επίσης, για την ιστορία, ο FDA συνιστά να μην φοράτε τα ίδια παπούτσια στο κοτέτσι σας όπως στο σπίτι σας. Πόσοι άνθρωποι φέρνουν τις μπότες τους στην εξώπορτα ή τις τοποθετούν σε μια ντουλάπα μέσα; Εάν το κάνετε αυτό, δεν έχετε λόγο σε αυτό το επιχείρημα, γιατί κυριολεκτικά φέρνετε ιούς και βακτήρια στο σπίτι σας 100 φορές χειρότερα από ένα κουτί αυγών. Το κάνουμε όλη μας τη ζωή, όμως, και είμαστε μια χαρά.
Ας αναλύσουμε λοιπόν τον ισχυρισμό, αλλά πρώτα, πρέπει να γνωρίζετε τον ισχυρισμό.
ΑΠΑΙΤΗΣΗ:
Δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιείτε τα κουτιά αυγών γιατί μπορεί να φιλοξενούν μολυσματικά βακτήρια και ιούς, προκαλώντας ασθένειες σε ανθρώπους και άλλα πουλερικά.
Τώρα, ας το απομυθοποιήσουμε από επιστημονική σκοπιά, αλλά και από κοινή λογική.
Έδαφος εναντίον Θεωρίας μικροβίων
Αν πρόκειται να το κάνουμε σωστά, πρέπει να μιλήσουμε για το ανθρώπινο σώμα και πώς λειτουργεί. Για χρόνια ο FDA ισχυρίζεται ότι τα αυγά προκαλούν τα μεγαλύτερα κρούσματα σαλμονέλας στη χώρα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ποτέ δεν κάναμε μελέτη με βάση τη συννοσηρότητα και τις γενικές συνθήκες υγείας των ατόμων που προσβάλλονται από σαλμονέλα. Στην πραγματικότητα, μεγαλώνοντας γύρω από τη γεωργία, πάντα μας έλεγαν ότι τα παιδιά της φάρμας είχαν μεγαλύτερη αντίσταση σε παθογόνα όπως η σαλμονέλα και η λιστέρια, επειδή είχαμε έρθει σε επαφή μαζί της ξανά και ξανά, αναγκάζοντας το σώμα μας να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα—προσαρμόζεται . Αυτό είναι επίσης το σημείο όπου το δευτερεύον ανοσοποιητικό σας σύστημα ξεκινά – θυμάται το παθογόνο και στη συνέχεια μαθαίνει πώς να το καταπολεμά καλύτερα κάθε φορά.
Τα μικρόβια (γνωστοί και ως ιοί και βακτήρια) μπορούν να αρρωστήσουν τους ανθρώπους, αλλά τελικά, το έδαφος είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Έδαφος σημαίνει το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει το σώμα σας. Είναι το τέλειο περιβάλλον για τη διάδοση παθογόνων μικροοργανισμών; Ή είναι υγιές και εχθρικό περιβάλλον για παθογόνους μικροοργανισμούς; Το τέλειο περιβάλλον για παθογόνο εξάπλωση είναι κάποιος που δεν είναι υγιής, που έχει πεπτικά προβλήματα και το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι κατώτερο. Ένα εχθρικό περιβάλλον για τα παθογόνα είναι ένα περιβάλλον όπου το άτομο είναι γενικά υγιές, έχει ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα και φροντίζει το σώμα του χωρίς πολλές προϋποθέσεις.
Έτσι, όπως συμβαίνει με κάθε παθογόνο, παρακαλούμε να αναρωτηθούμε γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ τα παθογόνα αν ζούμε έναν κατά τα άλλα υγιεινό τρόπο ζωής. Γιατί κάνουμε νόμους και συστάσεις ευρέος φάσματος λόγω μιας ομάδας ατόμων που είναι γενικά ανθυγιεινά;
Φυσικά, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα σε παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά εξαρτάται από το παθογόνο και εξαρτάται επίσης από το ανάγλυφο τους.
Αυτή η ίδια θεωρία είναι σωστή για το κοπάδι πουλερικών σας.
Πόσο καιρό ζουν τα βακτήρια και οι ιοί στις επιφάνειες
Ας μιλήσουμε πρώτα για την επιστήμη. Εδώ, στον εικοστό πρώτο αιώνα, φαινομενικά ασχολούμαστε τώρα με την επιστήμη, ακόμα κι αν είναι ψευδής επιστήμη. Αλλά υπάρχει κάποια επιστήμη που είναι συνεπής. Έτσι, αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι για τις γνώσεις μας σχετικά με αυτό το θέμα, πρέπει να γνωρίζουμε κάποια βασική επιστήμη. Ας δείξει το αρχείο ότι όλη η επιστήμη, ωστόσο, είναι εσφαλμένη.
Όλα για τους ιούς των πουλερικών
Οι ιοί δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ξενιστές. Περίοδος. Επομένως, η ανησυχία για τους ιούς που ζουν σε κουτιά αυγών, αν και ελαφρώς αληθής, είναι πολύ άσχετη. Είναι πολύ σπάνιο ότι μια ζωονοσογόνος νόσος μπορεί να μεταδοθεί χωρίς τις τέλειες συνθήκες εδάφους (που σημαίνει ότι ένας ανθυγιεινός οργανισμός είναι πιο επιρρεπής σε αυτό από ένα υγιές σώμα). Ωστόσο, είναι δυνατό. Τούτου λεχθέντος, είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας ιός να εξαπλωθεί σε ένα άτομο ή ένα κοπάδι με βάση ένα κουτί αυγών, λόγω του γεγονότος ότι οι ιοί χρειάζονται ζωντανούς ξενιστές για να παραμείνουν ζωντανοί και να αναπαραχθούν. Οι ιοί δεν αναπαράγονται χωρίς έναν κεντρικό υπολογιστή. Αν κάποιος σας είπε ότι το κάνει, λέει ψέματα.
Οι ιοί μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο σε επιφάνειες που είναι πιο κρύες, αλλά μόνο σε κάποιο βαθμό, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με τον ιό. Ωστόσο, οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι και αγρότες στην πίσω αυλή δεν διατηρούν τα αυγά τους στο ψυγείο. Και πολλοί από τους πελάτες τους δεν το κάνουν, επίσης. Με αυτό, στις περισσότερες πολιτείες, τα αυγά πρέπει να πλένονται πριν τοποθετηθούν σε χαρτοκιβώτια. Σε αυτή την περίπτωση, οι περισσότεροι ιοί ακυρώνονται, καθώς διαταράσσεται η δομική τους σύνθεση και το μεγαλύτερο μέρος του ιού (ειδικά εάν χρησιμοποιείται διάλυμα πλυσίματος) απομακρύνεται.
Εάν ανησυχείτε για τους ιούς που εξαπλώνονται σε ανθρώπους ή άλλα κοπάδια κοτόπουλου, απλώς πλύνετε τα αυγά σας πριν τα τοποθετήσετε σε χαρτοκιβώτια και μπορείτε να αποφύγετε την εξάπλωση των ιών μέσω των κουτιών αυγών, εάν αυτό αφορά εσάς ή τον πελάτη σας. Όλα τα αυγά πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο μετά το πλύσιμο. Τα αυγά που δεν πλένονται δεν χρειάζεται να ψύχονται.
Η ανησυχία ότι οι μολυσματικοί ιοί στα αυγά ή σε επαναχρησιμοποιημένα κουτιά είναι επίσης πολύ αδύναμη. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αποδείξεις. Πρώτα απ ‘όλα, οι περισσότεροι άνθρωποι που αγοράζουν αυγά δεν έχουν δικό τους κοπάδι. Έτσι εξαλείφεται εντελώς αυτή η ευκαιρία. Διαφορετικά, όσοι έχουν κοπάδια περισσότερο από πιθανό δεν κρατούν τα κοπάδια τους κοντά στον πάγκο ή στα ψυγεία τους όπου το κοπάδι μπορεί εύκολα να έρθει σε επαφή με τον ιό άλλου κοπαδιού. Οι ιοί των πουλερικών συνήθως δεν μεταδίδονται με αεροζόλ (που σημαίνει ότι συνήθως δεν μεταδίδονται στον αέρα). Και ακόμα κι αν είναι, θα απαιτούσε μετάδοση μέσω σταγονιδίων (βήχας ή φτέρνισμα) και τελευταία που έλεγξα, το κουτί αυγών σας δεν πρέπει να βήχει κοντά στα κοτόπουλα σας. Αν είναι, έχεις άλλα προβλήματα.
Όλα για τα βακτήρια των πουλερικών
Τα βακτήρια είναι λίγο διαφορετικά. Τα βακτήρια μπορούν απολύτως να πολλαπλασιαστούν και να εξαπλωθούν χωρίς ξενιστή. Αυτός είναι ο λόγος που στους ανθρώπους αρέσει να ασκούν τη βιοασφάλεια και τι όχι. Ωστόσο, τα περισσότερα βακτήρια έχουν μικρή διάρκεια ζωής χωρίς ξενιστές. Για παράδειγμα, η σαλμονέλα μπορεί να ζήσει σε μια επιφάνεια μόνο για 4 ώρες πριν γίνει μη μολυσματική. Όπως και με τους ιούς, ορισμένα βακτήρια μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο στις επιφάνειες εάν διατηρηθούν στο ψυγείο. Ωστόσο, τα βακτήρια δεν εισχωρούν στα χαρτοκιβώτια των αυγών σας και δεν ζουν εκεί, περιμένοντας να σας επιτεθούν, όπως μερικοί άνθρωποι και η πολιτεία του FDA. Δεν λειτουργούν έτσι τα βακτήρια. Αν ήταν, εκατομμύρια άνθρωποι θα αρρώσταιναν από πουλερικά κάθε εβδομάδα. Και αυτό απλά δεν συμβαίνει. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υπολογίζουν ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ καταγράφονται περίπου 1,35 εκατομμύρια περιπτώσεις σαλμονέλωσης, με 26.500 νοσηλεία και 420 θανάτους. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο από τα αυγά κοτόπουλου. Αυτό είναι από όλα τα είδη φαγητού.
Γνωρίζατε ότι η σαλμονέλα προσβάλλει πράγματα όπως το σπανάκι, το καλαμπόκι και άλλες καλλιέργειες επειδή οι εμπορικοί αγρότες χρησιμοποιούν περιττώματα στα χωράφια τους; Οι ίδιοι αγρότες που πωλούν τα προϊόντα τους στο μπακάλικο από το οποίο αγοράζετε το μαρούλι σας; Είναι πιο πιθανό να κολλήσετε σαλμονέλα από προϊόντα ή ωμό κρέας παρά από αυγά κοτόπουλου στην αυλή. Η σαλμονέλα εξαπλώνεται κυρίως μέσω των κοπράνων. Οι εμπορικές φάρμες απλώνουν περιττώματα σε όλο το φαγητό σας. Το φαγητό σας στη συνέχεια πλένεται και συσκευάζεται. Δεν έχει σημασία αν αυτή η συσκευασία επαναχρησιμοποιηθεί ή όχι, η σαλμονέλα είναι ακόμα εκεί. Περίοδος. Αλλά δεν έχουμε επιχειρήματα για αυτό, τώρα;
Μόνο το 20% των κρουσμάτων σαλμονέλας σχετίζονται με πουλερικά. Μόνο το 20%. Έτσι, πρόκειται για περίπου 270.000 περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για σαλμονέλα που σχετίζεται με πουλερικά κάθε χρόνο. Και αν έπρεπε να μαντέψω (και είμαι αρκετά καλός στο να μαντεύω), θα μάθω ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των περιπτώσεων προέρχεται από εμπορικές φάρμες που πλένουν τα αυγά τους και στη συνέχεια πηγαίνουν απευθείας στο ψυγείο και στη συνέχεια απευθείας στον καταναλωτή στο μανάβικο. Όχι ο λάτρης του κοτόπουλου της αυλής σας ή ο χόμπι αγρότης.
Και πάλι, οι περισσότεροι νόμοι κομητειών και πολιτειών ορίζουν ότι οι εμπορικές φάρμες και οι φάρμες χόμπι που πωλούν στο κοινό πρέπει να πλένουν τα αυγά τους πριν τα βάλουν σε χαρτοκιβώτια. Δεν είναι το χαρτοκιβώτιο το θέμα. Το θέμα τώρα γίνεται το ίδιο το αυγό.
Μόλυνση με λοιμώδη νοσήματα — αυγά και σαλμονέλα
Τα αυγά είναι πορώδη, επομένως, όταν βραχούν, οι πορώδεις τρύπες στο κέλυφος μπορούν να απορροφήσουν βακτηριακά και ιικά παθογόνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κάτοχοι κοτόπουλου στην αυλή συχνά τονίζουν να μην πλένετε τα αυγά σας. Στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ένα ή δύο πράγματα για αυτό. Όταν γίνονται μελέτες σε άτομα που έχουν προσβληθεί από σαλμονέλα από αυγά, είναι συνήθως επειδή έχουν φάει το αυγό. Όχι επειδή έγλειψαν το εξωτερικό του κελύφους. Όχι επειδή τρίβουν το πρόσωπό τους σε όλο το κουτί των αυγών τους. Και, επίσης, τυπικά, είναι επειδή η σαλμονέλα ήταν μέσα στο αυγό, όχι στο εξωτερικό του αυγού. Και πάλι, εξαλείφοντας εντελώς το κουτί αυγών εδώ. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά, η επαναχρησιμοποίηση των κουτιών αυγών περισσότερο από πιθανό δεν θα σας κάνει να αρρωστήσετε.
Τα αυγά και η σαλμονέλα μπορούν να πάνε χέρι-χέρι, αλλά μόνο επειδή το κάνουμε στον εαυτό μας. Η σαλμονέλα μπορεί σίγουρα να αποβληθεί από κοπάδια πουλερικών στην αυλή. Μάλιστα το έχουν πολλά κοπάδια και κανείς δεν έχει θέμα. Η σαλμονέλα απεκκρίνεται με τα κόπρανα. Τα κόπρανα μπορούν στη συνέχεια να καταποθούν και μπορούν να μολύνουν τον μολυσμένο ξενιστή. Το τέλος. Γνωρίζατε όμως ότι η σαλμονέλα συνήθως αποβάλλεται μόνο από τα κοπάδια σε περιόδους στρες; Μαντέψτε ποια κοπάδια είναι πάντα υπό πίεση. Σωστά, εμπορικά κοτόπουλα όπου τα κοτόπουλα δεν μπορούν να περπατήσουν περισσότερο από ένα πόδι. Ή, είναι κολλημένοι σε κλουβιά όλη την ημέρα. Νικητής νικητής κοτόπουλο δείπνο.
Αλλά αν δεν πλένουμε τα αυγά μας και πλένουμε τα χέρια μας αφού χειριστούμε αυγά καλυμμένα με κόπρανα, ποια είναι η μεγάλη υπόθεση; Εάν εφαρμόζουμε καλή υγιεινή, δεν υπάρχει πραγματικά κανένα πρόβλημα. Δείτε πώς λειτουργεί αυτό; Από τα 330.000.000 άτομα που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 0,018% κολλάει πραγματικά σαλμονέλα από πουλερικά και 0,00000001% πεθαίνει από σαλμονέλα, περίοδο, κάθε χρόνο. Αυτά είναι όλα τα κρούσματα σαλμονέλας, όχι μόνο τα πουλερικά.
Αυτό το ποσοστό είναι ένα λεπτό ποσοστό, και στην επιστημονική κοινότητα γνωρίζουμε ότι με ένα τόσο μικρό ποσοστό, μπορούμε πιθανώς να μαντέψουμε σωστά ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είχαν άλλα προβλήματα υγείας (πιθανότατα πεπτικά προβλήματα), που προκάλεσαν την εισβολή ενός τόσο απλού βακτηρίου τα σώματά τους και προκαλούν ασθένεια ή θάνατο. Πολλοί από εμάς προσβάλλονται συχνά από σαλμονέλα. Εάν έχετε μια γρήγορη κρίση διάρροιας ή ναυτίας, μπορεί να έχετε σαλμονέλα. Η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν όλοι μας το ξεπερνάμε πολύ γρήγορα, μέσα σε ώρες ή μέρες, επειδή το σώμα μας μπορεί να το καταπολεμήσει αποτελεσματικά. Γιατί έτσι λειτουργεί η επιστήμη.
Μπορείτε να δείτε πού πάω με αυτό, ελπίζω. Φίλε, η επαναχρησιμοποίηση των κουτιών αυγών δεν είναι η επόμενη πανδημία του κόσμου. Δεν θα σκοτώσεις ανθρώπους. Τα κουτιά αυγών σας δεν αποτελούν βιολογικό κίνδυνο. Συνεχίστε να επαναχρησιμοποιείτε τα κουτιά αυγών σας και σταματήστε να ακούτε τους ειδικούς της Google και τον FDA.
Το τέλος.
Άλλες αναρτήσεις που μπορείτε να απολαύσετε:
ΠΟΡΟΙ & ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
Ψάχνετε για πόρους και αναφορές; Κανονικά, ως βοτανολόγος, εδώ είναι που τα αναφέρω όλα. Αλλά όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο του CDC και του FDA, ενώ βυθίζεστε σε διάφορες μελέτες, μορφές και γραφήματα. Δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες για τα πουλερικά που να δικαιολογούν ένα τμήμα αναφοράς αυτής της ανάρτησης ιστολογίου. Θα σας παροτρύνω να χρησιμοποιήσετε το κουμάντο που σας έδωσε ο καλός Κύριος και να ερευνήσετε αυτή τη διαδικασία μόνοι σας. Μην κάνετε απλώς μια έρευνα στο διαδίκτυο, μάθετε πώς λειτουργεί το σώμα και οι μολυσματικές ασθένειες και μετά δοκιμάστε τα πάντα εναντίον του.
