Είναι υπεύθυνα τα διαμερίσματα για διάρρηξη αυτοκινήτου στο γκαράζ τους;

0
Είναι υπεύθυνα τα διαμερίσματα για διάρρηξη αυτοκινήτου στο γκαράζ τους;

Αναζητάτε διαμερίσματα όταν παρατηρείτε μια τρομακτική τάση — ορισμένα ακίνητα έχουν τρελό αριθμό κριτικών που αναφέρουν διαρρήξεις αυτοκινήτων και κλοπές! Τι δίνει;

Είτε έχετε βιώσει μόνος σας διάρρηξη αυτοκινήτου είτε διστάζετε να πληρώσετε για τη στάθμευση σε γκαράζ που δεν εγγυάται την ασφάλεια του οχήματός σας, θα πρέπει να είστε καλά ενημερωμένοι για την ευθύνη της ιδιοκτησίας σας όταν πρόκειται για κλοπές που συμβαίνουν στο συγκρότημα.

Ποιες είναι οι ευθύνες των ακινήτων σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των ενοικιαστών;

Αν και οι αρμοδιότητες του διαχειριστή ακινήτων διαφέρουν από τη μια κομητεία στην άλλη, ένα καθήκον είναι αρκετά καθολικό σε όλα τα ενοικιαζόμενα ακίνητα στις ΗΠΑ — «σιωπηρή εγγύηση κατοικιμότητας». Σύμφωνα με το HG.org, μια σιωπηρή εγγύηση κατοικιμότητας είναι η νομική υποχρέωση του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή ακινήτου να διατηρεί τις οικιστικές μονάδες σύμφωνα με τα πρότυπα «βιώσιμων». Σε περιπτώσεις που ένα σοβαρό πρόβλημα συντήρησης, φθορά ή φυσική καταστροφή θέτει σε κίνδυνο την κατοικησιμότητα ενός ακινήτου, Οι διευθυντές πρέπει να καταβάλλουν έγκαιρες και επιμελείς προσπάθειες για να τα επιδιορθώσουν για να παραμείνετε συμμορφωμένοι.

Εάν αναρωτιέστε, «Είναι οι ιδιοκτήτες υπεύθυνοι για τον έλεγχο των παρασίτων στην Καλιφόρνια», η απάντηση είναι ναι. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις πολιτείες. Κάθε κράτος θέτει τα δικά του πρότυπα για το τι κάνει μια κατοικία κατοικήσιμη. Αυτό σημαίνει ότι οι ευθύνες του ιδιοκτήτη στη Νότια Καρολίνα θα διαφέρουν από αυτό για το οποίο είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης σας εάν ζείτε στο Τέξας.

Τα κράτη καθορίζουν τις ευθύνες των ακινήτων σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των ενοικιαστών ανάλογα με πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, σε ιδιαίτερα ζεστές πολιτείες όπως η Αριζόνα, ο κλιματισμός θεωρείται «βασική ανάγκη». Από την άλλη πλευρά, στο Maine, η ανεπαρκής θέρμανση θεωρείται παραβίαση της σιωπηρής εγγύησης κατοικιμότητας. Οι ιδιοκτήτες που δεν προβλέπουν ότι για τους ενοικιαστές τους ενδέχεται να υπόκεινται σε κυρώσεις, πρόστιμα ή ακόμη και ανάκληση της εγγραφής ενοικίασης.

Όταν ο ιδιοκτήτης σας αποτυγχάνει να παρέχει μια βασική ανάγκη ή παραβιάζει τη κατοικησιμότητα, μπορείτε να επικαλεστείτε τα δικαιώματα του ενοικιαστή σας. Όπως και με την κατοικησιμότητα, οι πολιτείες ορίζουν τα δικά τους δικαιώματα ενοικιαστών – έτσι τα δικαιώματα ενοικιαστών στο Κεντάκι θα διαφέρουν από τα δικαιώματα ενοικιαστών στην Αλαμπάμα.

Δεδομένου ότι η «κατοικησιμότητα» και τα δικαιώματα ενοικιαστών ορίζονται διαφορετικά σε τοπικό και κρατικό επίπεδο, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι είναι και τι δεν είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη σας.

Συνήθως, η προσδοκία είναι ότι οι διαχειριστές ακινήτων χρησιμοποιούν μέτρα ασφαλείας που βοηθούν στην πρόληψη προβλέψιμων εγκλημάτων σχετικά με κλοπές περιουσίας και ζημιές εντός του συγκροτήματος.

Τέτοιες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • επισκευή σπασμένων θυρών
  • αλλάζοντας περιοδικά τους κωδικούς πρόσβασης του συγκροτήματος
  • εγκατάσταση καμερών
  • έχοντας ένα ευγενική περιπολία σε εφημερία

Η κατοικησιμότητα περιλαμβάνει μια ποικιλία παραγόντων και, ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να υπαγορεύσει οτιδήποτε, από μέτρα ασφαλείας έως πόσο συχνά ο ιδιοκτήτης σας πρέπει να αντικαθιστά το χαλί μέχρι το αν ο ιδιοκτήτης σας πρέπει να παρέχει πυροσβεστήρα ή όχι.

Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης μου είναι υπεύθυνος για μια διάρρηξη αυτοκινήτου εντός του καταστήματος;

Ο ιδιοκτήτης σας έχει καθήκον να διατηρεί μια βιώσιμη και ασφαλή ιδιοκτησία — η οποία περιλαμβάνει τη λήψη ενεργών μέτρων για την πρόληψη προβλέψιμων ατυχημάτων και εγκλημάτων. Ωστόσο, τα περισσότερα ατυχήματα και εγκλήματα βγαίνουν από το αριστερό πεδίο. Είναι «απρόβλεπτα» από τη φύση τους! Αντίστοιχα, εκτός και αν μπορείτε να αποδείξετε ότι ο διαχειριστής του ακινήτου ή ο ιδιοκτήτης σας ενήργησε εξ αμελείας, δεν θα μπορείτε να τους θεωρήσετε οικονομικά υπεύθυνους για διάρρηξη ή κλοπή αυτοκινήτου.

Θα καλύψει η ασφάλεια του ενοικιαστή μου διαρρήξεις ή κλοπή αυτοκινήτου;

Η ασφάλεια ενοικιαστών σας προστατεύει κυρίως από δύο πράγματα: ζημιά ή κλοπή της προσωπικής σας περιουσίας και ευθύνη από ατυχήματα και ζημιές που μπορεί να προκαλέσετε σε άλλους ή στην ίδια την οικιστική μονάδα.

Δυστυχώς, Η ασφάλεια των ενοικιαστών δεν καλύπτει Διαρρήξεις ή κλοπή αυτοκινήτου στο ακίνητο (από τη θετική πλευρά, συνήθως βοηθούν στην κάλυψη του κόστους των αντικειμένων μέσα στο αυτοκίνητό σας!). Πώς κι έτσι? Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ενοικιαστών αποκλείουν ρητά εξ ολοκλήρου τη ζημιά και την κλοπή οχημάτων. Όσον αφορά την προστασία του οχήματός σας, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να λάβετε ολοκληρωμένη κάλυψη, η οποία ουσιαστικά βοηθά στη διόρθωση ή την αντικατάσταση του αυτοκινήτου σας όταν συμβαίνουν ζημιές κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος χωρίς σύγκρουση, όπως πυρκαγιά, διάρρηξη ή χαλάζι.

Πώς μπορώ να νιώσω ασφαλής μέσα στο διαμέρισμά μου;

Οι διαρρήξεις αυτοκινήτου, ιδιαίτερα οι διαδοχικές, μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε ανασφαλείς στο διαμέρισμά σας. Και παρόλο που το νοικιάζετε μόνο προσωρινά, το διαμέρισμά σας είναι το σπίτι σας — και θα πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς σε αυτό!

Εάν ο ιδιοκτήτης σας δεν παίρνει προληπτικά μέτρα για την αποτροπή κλοπής και βανδαλισμού, σκεφτείτε να μετακομίσετε σε μια ασφαλέστερη γειτονιά ή ένα διαμέρισμα με ελεγχόμενη πρόσβαση και μια περιπολία ευγενείας μόλις λήξει η μίσθωση. Χρησιμοποιήστε το ApartmentSearch για να σας βοηθήσει βρείτε ενοικιαζόμενα ακίνητα με μέτρα ασφαλείας ή ελέγξτε το Κατηγορία Ασφάλεια Διαμερισμάτων στο blog μας για περισσότερους πόρους!

Bir cevap yazın