Εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε να μεγαλώνετε πάπιες – Amy K Fewell

1
Εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε να μεγαλώνετε πάπιες – Amy K Fewell

Εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε να μεγαλώνετε πάπιες

Οι πάπιες είναι οι αγαπημένες μου. Μην το πεις στα κοτόπουλα! Η εκτροφή πάπιων και η εκτροφή πάπιων για αυγά είναι μια από τις πιο απίστευτες εμπειρίες που θα έχετε ποτέ. Οι πάπιες είναι τόσο ευγενικές, αξιόπιστες και έξυπνες. Τείνουν να είναι πιο ανθεκτικά από άλλα πουλερικά, επίσης. Μήπως επειδή είναι λίγο λιγότερο εξημερωμένα από το σύγχρονο κοτόπουλο; Μπορεί. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το να μεγαλώσεις πάπιες και παπάκια είναι αρκετά εύκολο!

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου θα εξετάσω μερικά βασικά εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε να εκτρέφετε πάπιες στο σπίτι σας και ειδικά να εκτρέφετε πάπιες για αυγά!

Ξεκινήστε να μεγαλώνετε πάπιες με αυτά τα εύκολα βήματα

Πού να αγοράσετε πάπιες και παπάκια

Αποφασίσατε ότι θέλετε να ξεκινήσετε την εκτροφή πάπιων, αλλά δεν είστε σίγουροι πού θα βρείτε πάπιες! Υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές.

  • Αγοράστε παπάκια από α εκκολαπτήριο ιχθύων
  • Αγοράστε παπάκια από ένα αγροτικό κατάστημα
  • Αγοράστε ενήλικες πάπιες (ή παπάκια) από έναν τοπικό εκτροφέα

Ό,τι κι αν κάνετε, κατανοήστε ότι οι περισσότερες πολιτείες έχουν ελάχιστα όρια για το πόσα παπάκια μπορείτε να αγοράσετε από έναν εκτροφέα ή ένα κατάστημα.

Είναι πάντα καλύτερο να αγοράζετε δύο ή περισσότερα παπάκια ή πάπιες. Οι πάπιες είναι ζώα κοπαδιού και τα καταφέρνουν καλύτερα με έναν σύντροφο. Διαφορετικά, θα έχετε ένα πολύ λυπημένο και ουρλιαχτό παπάκι στα χέρια σας!

Αναλογία αρσενικών προς θηλυκά πάπια

Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι εάν έχετε μια αρσενική πάπια, θα έχει τουλάχιστον μία γυναίκα σύντροφο. Η καλύτερη αναλογία είναι τρία ή περισσότερα θηλυκά προς ένα αρσενικό. Εάν έχετε περισσότερα από ένα αρσενικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον τρία θηλυκά για κάθε αρσενικό.

Εάν έχετε δύο αρσενικά και κανένα θηλυκό, τα αρσενικά θα δεθούν μέχρι να έρθουν τα θηλυκά. Τότε, μπορεί να αρχίσουν να τσακώνονται για την κυριαρχία. Ποιος ήξερε ότι η εκτροφή πάπιων θα μπορούσε να είναι δραματική!;

Εγκατάσταση ενός παπακιού νεογνού

Οι εκτροφείς παπακιών δεν διαφέρουν πολύ από τους εκτροφείς κοτόπουλου. Θα χρειαστείτε μια κατασκευή, όπως μια θήκη αποθήκευσης 40 γαλονιών ή μεγαλύτερη, ή μια εξωτερική συσκευή αναπαραγωγής. Θα χρειαστείτε μια πηγή θερμότητας όπως α πλάκα brooder ή μια λάμπα θερμότητας.

Το γλυκό νερό και η τροφή είναι σημαντικά. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι πρέπει δεν χρησιμοποιήστε φαρμακευτική τροφή νεοσσών για παπάκια. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μη φαρμακευτική τροφή εκκίνησης κοτόπουλου για παπάκια.

Τα παπάκια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και θα κάνουν μεγάλο χάος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει το ποτίστρό τους σε μια βάση για να μην μπορούν να σκαρφαλώσουν πάνω στο ποτίστρο και να κάνουν χάος. Και ό,τι κι αν κάνετε, μην προσθέτετε ένα μπολ με νερό στον γεννήτορά τους. Θα το μετανιώσεις αμέσως. Είναι παπάκια τελικά! Τους αρέσει να παίζουν στο νερό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΝΕΡΟΥ: Ενώ τα παπάκια λατρεύουν να κολυμπούν, μην βάζετε τα παπάκια σας στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται να ξεκουράζονται συχνά ανάμεσα σε σύντομες βουτιές. Οπότε, βάλτε τους μια μικρή πέρκα στο νερό, αν νιώθετε την ανάγκη να τους αφήσετε να κολυμπήσουν στον νεροχύτη, τη μπανιέρα ή την παιδική πισίνα.

Μπορείτε να στείλετε τα παπάκια σας έξω και να σβήσετε τη λάμπα θερμότητας μετά από δύο εβδομάδες, αν ο καιρός το επιτρέπει. Καθώς αρχίζουν να μεγαλώνουν φτερά, μπορείτε να τα αφήσετε να περάσουν έξω. Μόλις η θερμοκρασία παραμείνει πάνω από 60 βαθμούς τη νύχτα (αν δεν έχουν πούπουλα), μπορείτε να τα αφήσετε έξω χωρίς λάμπα θερμότητας. Εάν έχουν φτερά (πλήρως φτερωτά), μπορούν να βγουν έξω με οποιονδήποτε καιρό χωρίς λάμπα θερμότητας, αρκεί να έχουν καταφύγιο.

Εκτροφή πάπιων για αυγά

Ράτσες πάπιας για ωοτοκία

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι φυλών πάπιας για αυγά που μπορείτε να αγοράσετε. Εάν εκτρέφετε πάπιες για αυγά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε μια σταθερή φυλή αυγών. Δεν είναι όλες οι πάπιες παραγωγικές στοιβάδες αυγών.

Κοινές φυλές πάπιας ωοτοκίας:

Υπάρχουν κάποιες πάπιες, όπως η μοσχοβολιά, που απλώνουν περισσότερο εποχιακά. Άλλες πάπιες μπορούν να γεννούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ ορισμένες ράτσες γεννούν μόνο από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο.

Εκτροφή πάπιων για κρέας

Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τις πάπιες από κρέας––Αγαπώ πολύ τις πάπιες μου! Αλλά ειλικρινά, το κρέας πάπιας είναι ω τόσο καλά. Αν θέλετε να μεγαλώσετε τις πάπιες σας για κρέας, είναι εξαιρετικά γρήγορος καλλιεργητής και ιδανικοί για το τραπέζι της αγροικίας.

Εδώ είναι μερικές υπέροχες ράτσες πάπιας για κρέας:

  • Μοσχοβόλα
  • Pekin
  • Jumbo Pekin
  • Ρουέν
  • Χακί Κάμπελ

Οποιαδήποτε πάπια μπορεί να είναι πάπια κρέατος, αλλά αυτές οι ράτσες αναπτύσσονται γρήγορα και ευκολότερα στο συνολικό κόστος της παραγωγής του κρέατος σας.

Τροφή για Εκτροφή Πάπιων

Τροφή για Εκτροφή Πάπιων

Οι πάπιες δεν έχουν πολύ ανάγκη όταν πρόκειται για τροφή. Οι περισσότερες ράτσες πάπιας είναι απίστευτοι τροφοσυλλέκτες, κάτι που συμβάλλει στην αντιστάθμιση του κόστους των ζωοτροφών. Μπορείτε να ταΐσετε πάπιες μια γενική τροφή κοτόπουλου 16% πρωτεΐνης που προμηθεύεστε από το κατάστημα της φάρμας. Ή μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας τροφή κοτόπουλου για τις πάπιες σας.

Οι πάπιες αγαπούν τις λιχουδιές και τα υπολείμματα τραπεζιού επίσης. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν δίνετε στις πάπιες πολλές λιχουδιές με υδατάνθρακες, όπως ψωμί ή τορτίγιες.

Νερό για Πάπιες

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι οι πάπιες χρειάζονται μια λίμνη για να ζήσουν ευτυχισμένα. Ωστόσο, οι πάπιες χρειάζονται μια ορισμένη ποσότητα νερού για να καθαρίσουν τις ρινικές τους οδούς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε α μεγάλο λαστιχένιο μπολ ζωοτροφών, ή ακόμα και μια παιδική πισίνα, για τις πάπιες σας. Αυτό τους επιτρέπει να βυθίσουν ολόκληρο το κεφάλι τους στο μπολ ή στην πισίνα, έτσι ώστε να μπορούν να διατηρούν τους αεραγωγούς τους υγρούς και καθαρούς.

Μην ανησυχείτε, είναι απολύτως φυσιολογικό για τις πάπιες να λερώνουν το καθαρό τους νερό στα πρώτα 2 δευτερόλεπτα από την είσοδο. Επομένως, μην ανησυχείτε πολύ για αυτό!

Στέγαση για πάπιες

Στέγαση για πάπιες

Οι πάπιες τείνουν να είναι πιο ανθεκτικές από τα κοτόπουλα. Αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο ευαίσθητα σε ασθένειες, καιρικές αλλαγές και ρεύματα. Ωστόσο, οι πάπιες εξακολουθούν να χρειάζονται ένα ορισμένο καταφύγιο καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Και αν εκτρέφετε πάπιες για αυγά, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν αυτό το καταφύγιο για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπίτι σκυλιών ως καταφύγιο για μερικές πάπιες. Απλώς βάλτε λίγο καλαμάκι μέσα και θα στηθούν!

Διαφορετικά, οποιαδήποτε δομή που δεν έχει ρεύμα ή μπορεί να σπάσει τον άνεμο θα κάνει μια χαρά. Ναί, Τα κοτόπουλα και οι πάπιες σας μπορούν επίσης να φιλοξενηθούν μαζί στο κοτέτσι! Απλά να έχετε κατά νου ότι οι πάπιες σας δεν θα κουρνιάζουν. Θα κοιμηθούν στο πάτωμα του κοτέτσι. Φροντίστε λοιπόν να έχουν άφθονα καθαρά κλινοσκεπάσματα!

Εκτροφή πάπιων και χήνων

Γενικά εργαλεία και προμήθειες για την εκτροφή πάπιων

Οι πάπιες δεν έχουν πολύ ανάγκη, αλλά αν πρόκειται να μεγαλώσετε πάπιες, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα αυτά τα εφόδια προτού ξεκινήσετε.

Προμήθειες Πρώτων Βοηθειών

Άλλες προμήθειες

Εύκολα βήματα για την εκτροφή πάπιων

Παρακολουθήστε για ασθένειες και ασθένειες

Μόλις αποκτήσετε τις πάπιες σας, δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό. Απλώς τα ταΐζετε και τα ποτίζετε καθημερινά. Αν θέλεις να τους δώσεις επιπλέον συμπληρώματα, μπορείς. Αλλά δεν είναι πάντα ανάγκη.

Αποδίδω την καλή υγεία των παπιών μου στα βότανα που τους δίνουμε στη διατροφή τους κάθε εβδομάδα. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με βότανα και πώς να τα χρησιμοποιήσετε σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου.

Απολαύστε τις πάπιες σας!

Το τελευταίο βήμα, απολαύστε τις πάπιες σας! Είναι καταπληκτικά πλάσματα και πραγματικά θα διασκεδάσετε από αυτά. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, περάστε χρόνο μαζί τους και απολαύστε αυτούς τους όμορφους κρόκους πορτοκαλιού με τους οποίους θα ψήσετε αν εκτρέφετε πάπιες για αυγά!

Άλλες δημοσιεύσεις που μπορεί να σας αρέσουν:

Bir cevap yazın