Εύκολα βήματα για την εκτροφή κοτόπουλων με κρέας

1
Εύκολα βήματα για την εκτροφή κοτόπουλων με κρέας

Εύκολα βήματα για την εκτροφή κοτόπουλων με κρέας

Η εκτροφή κοτόπουλων με κρέας φαίνεται σαν μια τρομακτική εργασία, αλλά στην πραγματικότητα, είναι αρκετά εύκολο. Αν θελήσατε ποτέ να μάθετε πώς να εκτρέφετε κοτόπουλα για κρέας, αυτή είναι η ώρα να το κάνετε. Γιατί, τι καλύτερο από τώρα!

Αν είστε εδώ, σημαίνει ότι μάλλον συνειδητοποιείτε πόσο χαλασμένο είναι το σύστημα διατροφής μας. Και γιατί είναι σημαντικό να ελέγχετε τη δική σας πηγή κρέατος. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκτρέφοντας κοτόπουλα με κρέας στη δική σας ιδιοκτησία. Όχι πραγματικά, μπορείς να το κάνεις! Ας ακολουθήσουμε αυτά τα εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε.

Εύκολα βήματα για να μεγαλώσετε κοτόπουλα για κρέας

Τα βασικά της εκτροφής κοτόπουλων με κρέας

Ενώ τα κοτόπουλα με κρέας είναι αρκετά εύκολο να εκτρέφονται, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν βουτήξετε πρώτα. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τη διαδικασία και θα είστε έτοιμοι.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε.

  • Τα περισσότερα κοτόπουλα κρέατος μεγαλώνουν σε πλήρη ωριμότητα μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων. Εάν επιλέξετε να πάτε με μια πιο αργά αναπτυσσόμενη φυλή κοτόπουλου, μπορεί να χρειαστούν έως και 6 μήνες για να φτάσουν ένα αρκετά μεγάλο πουλί για το τραπέζι.
  • Σούπερ υβριδικά κοτόπουλα κρέατος εμπορικής φυλής (όπως το CornishX) δεν αναπαράγουν από μόνα τους απογόνους ή αυγά. Και επίσης δεν επιβιώνουν καλά μετά την ηλικία των 10 ή 12 εβδομάδων.
  • Υπάρχουν μερικές κύριες φυλές για κοτόπουλα με βάση το κρέαςCornishX (όπως αυτό που αγοράζετε στο κατάστημα), Freedom Rangers ή Red Broilers (τα οποία έχουν πιο σκούρο κρέας από το κοτόπουλο αποθήκευσης) και τα Heritage Hybrids (όπως το Βελτιωμένο Delaware). Όλα είναι εξαιρετικές επιλογές, αλλά τα υβρίδια κληρονομιάς και τα κρεατοπαραγωγής Freedom/Red χρειάζονται περίπου 12 εβδομάδες έναντι του CornishX 8 εβδομάδων.
  • Τα κοτόπουλα με κρέας τρώνε πολλές ζωοτροφές. Δηλαδή, εκτός αν τα εκτρέφετε σε βοσκότοπο. Το λιβάδι μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια αυλή 1/2 στρέμματος! Ακόμα και πάλι, τρώνε περισσότερες ζωοτροφές από τα κοτόπουλα που γεννούν αυγά.
  • Θα χρειαστεί να αγοράσετε προμήθειες κρεοπωλείου. Και μερικά από αυτά δεν είναι φθηνά. Ή, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα με τον παλιό τρόπο. Απλώς πηγαίνει πιο αργά. Θα εξετάσουμε και τις δύο μεθόδους.
  • Μερικές ράτσες κρέατος είναι εξαιρετικά άσχημες. Ναι, όπως, σούπερ άσχημο (όπως το CornishX). Δεν έχουν ένα μάτσο φτερά. Χαλαρώνουν χειρότερα από έναν έφηβο το καλοκαίρι. Άλλες ράτσες είναι πιο δραστήριες (όπως τα Red Broilers και Delawares), επομένως τις καθιστούν καλύτερες τροφοσυλλέκτες.
  • Τα κρεατοπουλάκια έχουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. Ειδικά αν έχετε τις μεγάλες εμπορικές ράτσες, όπως το CornishX. Να είστε έτοιμοι να χάσετε μερικά κοτόπουλα, ακόμα και μερικά ώριμα κοτόπουλα. Μπορεί να είναι εύθραυστα λόγω της γενετικής τους σύνθεσης. Λάβετε λοιπόν αυτό υπόψη όταν προσπαθείτε να καταλάβετε πόσα να παραγγείλετε. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν μεγαλώσει πολλές παρτίδες χωρίς να χάσουν καθόλου νεοσσούς. Απλά να ξέρετε ότι αυτό είναι μια πιθανότητα.
Πώς να μεγαλώσετε κοτόπουλα με κρέας

Στέγαση και ζωοτροφή κοτόπουλου με κρέας

Η εκτροφή κοτόπουλων με κρέας δεν απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια από την εκτροφή κανονικών κοτόπουλων. Θα χρειαστούν άφθονη στέγαση που είναι αρκετά μεγάλη για να κινούνται τα κοτόπουλα σας. Μπορείτε να τα στεγάσετε σε κοτέτσι με κοτόπουλο. Ή μπορείτε να τα στεγάζετε σε ένα σύστημα εκτροφής βοσκοτόπων στο γρασίδι. Η μέθοδος στέγασης και ταΐσματος κοτόπουλων με κρέας εξαρτάται πραγματικά από τον τρόπο με τον οποίο επιλέγετε να τα μεγαλώσετε. Ας τους περάσουμε.

Εκτροφή κοτόπουλων με κρέας στο λιβάδι

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να μεγαλώσουν τα κοτόπουλα κρέατος σε βοσκότοπους. Μπορείτε να τα μεγαλώσετε οπουδήποτε, αλλά το λιβάδι θα παράγει ένα πιο φυσικό πουλί για το τραπέζι. Και αν καταβάλλετε όλη αυτή την προσπάθεια, γιατί να μην πάτε με όλα τα φυσικά! Τα φυσικά κοτόπουλα έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα πουλιά που εκτρέφονται πλήρως με τροφή.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εγκατάσταση βοσκοτόπων όπως αυτό που χρησιμοποιείται στο Polyface Farms (παραπάνω), ή όπως τα τρακτέρ κοτόπουλου που έχουμε, δημιουργήθηκε από τον John Suscovich. Είτε η ρύθμιση θα λειτουργήσει καλά για εσάς.

Μετακινήστε το τρακτέρ κοτόπουλου σας κάθε μέρα σε νέο λιβάδι. Ενσωματώνω ηλεκτρικό δίχτυ, όπως αυτό που είδαμε παραπάνω, για να δώσετε στα κοτόπουλα σας μεγαλύτερο χώρο να κυμαίνονται. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να τα μετακινείτε μόνο κάθε λίγες μέρες και όχι κάθε μέρα.

Προσφέρετε ένα τάισμα με τροφή κοτόπουλου κάθε μέρα στα πουλιά σας αν αναζητούν τροφή. Συχνά μας αρέσει να το κάνουμε αυτό αργά το απόγευμα, ώστε να αναζητούν τροφή πρώτα και μετά να τρώνε ζωοτροφές δευτερευόντως. Πολλά κρεατοπουλάκια μπορεί να είναι τεμπέληδες, επομένως αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να τα μάθουν να τρώνε βοσκοτόπια πριν ταΐσουν. Αυτό θα μειώσει επίσης τον λογαριασμό ροής σας.

Η κατανάλωση τροφής του κοτόπουλου σας θα εξαρτηθεί από το πόσα πουλιά έχετε. Αλλά γενικά είναι 1/4 λίβρα + τροφής ανά πουλί την ημέρα.

Εκτροφή κοτόπουλου μόνο με ζωοτροφή

Εάν επιλέγετε να μεγαλώσετε τα κοτόπουλα με κρέας σε περισσότερο μικρό ή περιορισμένο χώρο, μπορείτε να τα εκτρέφετε μόνο από τις ζωοτροφές των καλλιεργητών και τα υπολείμματα κουζίνας. Θα τρώνε περισσότερη τροφή, επομένως θα τρώτε πολύ περισσότερο. Φροντίστε να αποθηκεύσετε αυτά τα υπολείμματα κουζίνας, καθώς συμβάλλουν στην κατανάλωση ζωοτροφών! Το δωρεάν φαγητό είναι εξαιρετικό για τα κοτόπουλα!

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν επίσης να ταΐζουν συνεχώς κοτόπουλα με κρέας, ώστε να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Μερικοί κάνουν τις 12 ώρες τροφοδοσίας ελεύθερης επιλογής (ένας τροφοδότης που γεμίζει συνεχώς για 12 ώρες), μετά 12 ώρες εκτός τροφοδοσίας. Αυτό δίνει ένα διάλειμμα στο πεπτικό τους σύστημα, αλλά τους επιτρέπει να τρώνε όση τροφή θέλουν κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 ωρών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχετε με την εκτροφή κοτόπουλων με κρέας στον περιορισμό είναι ότι, λοιπόν, κάνουν κακά. Πολύ. Πολύ κακά, ναι. Λάβετε λοιπόν αυτό κατά νου όταν επιλέγετε πώς να μεγαλώσετε τα κρεατοπουλάκια σας. Θα πρέπει να μετακινούνται ή να καθαρίζονται η περιοχή τους, συχνά.

Τα κοτόπουλα με βάση το κρέας σας θα πρέπει να τρέφονται με τροφή καλλιεργητή τουλάχιστον 19% όσο τα εκτρέφετε.

Καθαρό, γλυκό νερό είναι σημαντικό

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το καθαρό, φρέσκο ​​νερό για τα κοτόπουλα σας είναι πολύ σημαντικό. Τα κοτόπουλα με κρέας μπορεί να αφυδατωθούν γρήγορα, επομένως θα περάσουν από πολύ νερό. Δεδομένου ότι καταναλώνουν περισσότερη τροφή από ένα κανονικό κοτόπουλο, απαιτούν επίσης περισσότερο νερό.

Κρεατικά κοτόπουλα με κανονικό κοπάδι

Μπορούν τα πτηνά μου με κρέας να ζήσουν με το κανονικό μου κοπάδι;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αν έχετε ένα αρκετά μεγάλο στήσιμο, τα πουλιά σας μπορώ ζήστε με το κανονικό σας κοπάδι. Ωστόσο, πιθανότατα θα αναπτυχθούν πιο αργά. Με το κανονικό μας κοπάδι έχουμε μεγαλώσει με επιτυχία τυχαία πουλιά με κρέας. Απλώς τρώνε κανονική τροφή και ελευθέρας βοσκής. Αυτό μας έδωσε πουλιά για το τραπέζι σε περίπου 10 έως 14 εβδομάδες περίπου (ανάλογα με τη φυλή).

Αν και δεν θα το συνιστούσα, είναι απολύτως εφικτό αν θέλετε να μεγαλώσετε μόνο μερικά κρεατικά πουλιά ταυτόχρονα. Βοηθά να μην χρειάζεται να δημιουργήσετε μια εντελώς διαφορετική περιοχή για τα πουλιά σας. Και είναι πιο εύκολο κατά τη διάρκεια της αγγαρείας!

Εκτροφή κοτόπουλων με κρέας στο λιβάδι

Προμήθειες για την αποστολή των κοτόπουλων με βάση το κρέας σας

Έτσι έχετε μεγαλώσει τα κρεατοπουλάκια σας σε πλήρη ωριμότητα και τώρα ήρθε η ώρα να τα σφάξετε. Τι στο καλό θα χρειαστείτε και πώς το κάνετε; Αν και θα ήθελα πολύ να μπορώ να σας το πω βήμα-βήμα, αυτό είναι δύσκολο να γίνει σε μια ανάρτηση ιστολογίου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν έχω δικό μου βίντεο (ακόμα) για το κρεοπωλείο κοτόπουλου. Αλλά ο υπέροχος κόσμος του YouTube είναι γεμάτος από πολλά βίντεο για να παρακολουθήσετε για το κρεοπωλείο κοτόπουλου. Θα σας συνιστούσα επίσης να ελέγξετε το Πρόγραμμα μέλους Homesteaders of Americaτο οποίο έχει ένα πλήρες, σε βάθος βίντεο από τον Joel Salatin σχετικά με την εκτροφή και το σφάξιμο κοτόπουλων.

Ωστόσο, προτού προχωρήσετε στον κόσμο του Youtube, ας δούμε μερικά από τα πράγματα που θα χρειαστείτε για την επεξεργασία των πουλιών σας.

Θα σκεφτείτε επίσης να έχετε γάντια από καουτσούκ/λάτεξ αν δεν θέλεις να πάρει αίμα στα χέρια σου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια ευαίσθητη στο δέρμα αντίδραση όταν τα χέρια τους επεξεργάζονται κοτόπουλα για περισσότερα από 30 λεπτά. Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους! Επιλέγω λοιπόν να φοράω γάντια.

Αν προτιμάτε να σφάξετε κοτόπουλα με τον παλιό τρόπο…

Τότε χρειάζεστε πραγματικά μόνο μια κατσαρόλα γεμάτη ζεστό νερό, ένα πολύ κοφτερό τσεκούρι και τα χέρια σας για μάδημα!

Μην ξεχνάτε να κρατάτε τα πόδια!

Και όλα τα άλλα καλούδια επίσης. Τα συκώτια, οι καρδιές, το στομάχι. Το καλύτερο μέρος του να μεγαλώνεις τα δικά σου κοτόπουλα για κρέας είναι ότι μπορείς να κρατάς όλα τα πράγματα που κανονικά δεν θα έπαιρνες με ένα κοτόπουλο στο κατάστημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα πράγματα για να φτιάξετε εξαιρετικά θρεπτικό σπιτικό ζωμό από κόκαλα κοτόπουλου. Ή, ακόμα καλύτερα, μπορείτε να μάθετε πώς να τα μαγειρεύετε για φαγητό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτές τις παραδοσιακές απορρίψεις ως τροφή για σκύλους!

Βεβαιωθείτε ότι δεν ταΐζετε τα κοτόπουλα σας για τουλάχιστον 12 ώρες πριν τα σφάξετε. Θα κάνει μια πολύ πιο καθαρή επεξεργασία του πουλιού.

Πόδια κοτόπουλου για ζωμό κόκαλων, εκτροφή κοτόπουλων για κρέας

Αυτό είναι βασικά! Φροντίστε να τα ταΐζετε κάθε μέρα, να τους δίνετε φρέσκο ​​νερό κάθε μέρα και να τα μετακινείτε συχνά. . . και είσαι έτοιμος! Σχεδόν ο καθένας μπορεί να μεγαλώσει τα δικά του κοτόπουλα με κρέας. Και τι απελευθερωτικό συναίσθημα είναι να κατέχεις το διατροφικό σου σύστημα!

Άλλες αναρτήσεις που μπορείτε να απολαύσετε:

Εύκολα βήματα για την εκτροφή κοτόπουλων με κρέας

Bir cevap yazın