Η αστυνομία μπλοκάρει τη συγκέντρωση της Χαλκοζώνης του M’membe

4
Η αστυνομία μπλοκάρει τη συγκέντρωση της Χαλκοζώνης του M’membe

266 Προβολές

Η ένοπλη αστυνομία της Ζάμπια εμπόδισε σήμερα το Σοσιαλιστικό Κόμμα να πραγματοποιήσει τη συγκέντρωση της επαρχίας Copperbelt στο Kitwe.

Και ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Fred M’membe έχει αρχίσει να επιστρέφει στη Λουσάκα και θα συναντήσει στελέχη του κόμματος καθ’ οδόν.

Χθες ο Δρ M’membe είχε ανακοινώσει ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί παρά την απόφαση της αστυνομίας να αρνηθεί στο κόμμα την άδεια. Η αστυνομία είπε ότι δεν είχε επαρκή ασφάλεια για τη συγκέντρωση.

Νωρίς σήμερα ένοπλοι αστυνομικοί κατέλαβαν τον χώρο της συγκέντρωσης στην Κουάτσα με τα ένοπλα οχήματά τους έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Δρ. Μ’μέμπε στη συνέχεια ανακοίνωσε στα μέλη του να μείνουν μακριά λέγοντας ότι θα χρησιμοποιούσε το χρόνο για να συναντήσει στελέχη του κόμματος για σκοπούς κινητοποίησης.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τα μεσάνυχτα έως τις 03:00 ξεκινώντας από το Kitwe, το Lwanshy, το Ndola, το Kapiri Mposhi και το Kabwe.

Ο Δρ M’membe κατηγόρησε τον Πρόεδρο Hakainde Hichilema ότι δεν είχε αρχές, καθώς έκανε ακριβώς αντίθετα με αυτά που λέει.

Λέει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις την κατάλληλη στιγμή.

Η αστυνομία τον περασμένο μήνα εμπόδισε την αντιπολίτευση PF να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη Λουσάκα επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια.

7 Οκτωβρίου 2024, Zambian Eye.

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın