Η εφαρμογή Αρχεία στο iPadOS 15 διαθέτει γραμμή προόδου και υποστήριξη NTFS

2
Η εφαρμογή Αρχεία στο iPadOS 15 διαθέτει γραμμή προόδου και υποστήριξη NTFS

Έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε που η Apple παρουσίασε το iOS 15 και το iPadOS 15 στο WWDC 2021, αλλά εξακολουθούμε να ανακαλύπτουμε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που δεν αναφέρθηκαν στη σκηνή ή στον ιστότοπο της Apple. Εκτός από την ύπαρξη γραφικών στοιχείων στην αρχική οθόνη και νέες συντομεύσεις πολλαπλών εργασιών, το iPadOS 15 βελτιώνει την εφαρμογή Αρχεία με μια γραμμή προόδου, υποστήριξη NTFS και πολλά άλλα.

Τώρα, όταν αντιγράφετε ένα αρχείο στην εφαρμογή Αρχεία της Apple, υπάρχει επιτέλους μια γραμμή προόδου που δείχνει τον χρόνο που απομένει και πόσα δεδομένα έχουν ήδη αντιγραφεί. Ένα εικονίδιο ένδειξης προόδου εμφανίζεται ακριβώς δίπλα στο κουμπί δημιουργίας νέου φακέλου και οι χρήστες μπορούν να ακυρώσουν τις τρέχουσες εργασίες από εκεί.

Αυτό από μόνο του θα ήταν μια μεγάλη βελτίωση για τους χρήστες του iPad, καθώς προηγουμένως δεν υπήρχε τρόπος να δείτε την πρόοδο τέτοιων εργασιών στην εφαρμογή Files, αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα.

Εάν συνδέσετε ένα USB stick με μορφή NTFS στο iPad, μπορεί πλέον να διαβαστεί από την εφαρμογή Αρχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι μόνο μερική υποστήριξη, όπως και στο Mac, επομένως θα έχετε μόνο τη λειτουργία μόνο για ανάγνωση χωρίς να μπορείτε να προσθέσετε αρχεία στον αποθηκευτικό χώρο USB. Ακόμα, πολύ καλύτερο από το να μην μπορείτε καν να δείτε τα αρχεία σε μια μονάδα flash NTFS όπως στο iPadOS 14.

Για όσους έχουν ποντίκι ή trackpad ζευγοποιημένο με το iPad, το iPadOS 15 επιτρέπει την επιλογή πολλών αρχείων ταυτόχρονα με τον κέρσορα, επομένως δεν χρειάζεται πλέον να επιλέγετε ένα αρχείο τη φορά για να τα αντιγράψετε, να τα μετακινήσετε ή να τα μοιραστείτε. Δυστυχώς, τουλάχιστον στην έκδοση beta 1, η εφαρμογή Files εξακολουθεί να μην έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τα μεγέθη των φακέλων ή να ανοίγει αρχεία DMG, τα οποία είναι χαρακτηριστικά που ζητούνται από πολλούς χρήστες iPad.

Το iPadOS 15 beta είναι προς το παρόν διαθέσιμο για προγραμματιστές, ενώ μια δημόσια έκδοση beta θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο. Η ενημέρωση αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στο κοινό αυτό το φθινόπωρο.

H/T Στίβεν Φιόρντστρομ

Διαβάστε επίσης:

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Bir cevap yazın