Η κυβέρνηση υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας K2,5 εκατομμυρίων για την παροχή αναπηρικών αμαξιδίων και βοηθητικών συσκευών

4
Η κυβέρνηση υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας K2,5 εκατομμυρίων για την παροχή αναπηρικών αμαξιδίων και βοηθητικών συσκευών

89 Προβολές

Doreen Mwamba Υπουργός Κοινοτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υπηρεσιών

Η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Κοινοτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υπηρεσιών , υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης K2,5 εκατομμυρίων με την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, για τη διευκόλυνση της παροχής αναπηρικών αμαξιδίων και βοηθητικών συσκευών για άτομα με αναπηρίες.

Το ΜΣ είναι για ένα πρώτο έτος, υπόκειται σε ανανέωση και θα δεσμευτεί να υποστηρίξει την κυβέρνηση μέσω του Οργανισμού της Ζάμπια για τα Άτομα με Αναπηρία (ZAPD), με 450 ποικίλες βοηθητικές συσκευές .

Η Εκκλησία θα παρέχει επίσης τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση εργοθεραπευτών για να διασφαλίσει ότι η υποστήριξη προς τα άτομα με αναπηρία είναι προσαρμοσμένη στις ατομικές τους ανάγκες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις των πολλαπλών φραγμών που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

Μιλώντας χθες κατά την τελετή υπογραφής, το Υπουργείο Κοινοτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μόνιμος Γραμματέας, Angela Kawandami, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη δεινή θέση των ατόμων με αναπηρία και τα συνταγματικά τους δικαιώματα να συμμετέχουν αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς της ζωής.

«Προτρέπω άλλους οργανισμούς να συμμετάσχουν για να επαινέσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βοηθήσει τους πολίτες με αναπηρίες, γιατί μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους», είπε περαιτέρω ο Kawandami.

Και ο Jesus Christ Church of the Latter-Day Saints, Humanitarian Manager, Given Masetle, εξήγησε ότι το έργο θα παρέχει περίπου 300 αναπηρικά καροτσάκια και 146 βοηθήματα βάδισης και θα περιλαμβάνει επίσης εκπαίδευση στο πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για παροχή αναπηρικών αμαξιδίων σε 12 κλινικούς ιατρούς και 12 τεχνικούς του Υπ.

Είπε ότι η εκκλησία είναι ζωντανή στις άνευ προηγουμένου προκλήσεις και ανάγκες των ατόμων με αναπηρία στις κοινότητες, η απάντηση των οποίων βρίσκεται στη δύναμη κοινωνικών συνεργασιών όπως αυτή.

«Είμαστε ευγνώμονες για τον μικρό ρόλο που παίζουμε βοηθώντας τους αδελφούς μας και
αδελφές, αυξήστε την κινητικότητά τους, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ευτυχία και αυτοπεποίθηση», είπε.

Και ο διευθυντής του ZAPD, Frank Musukwa είναι ευχαριστημένος με την εξέλιξη που είπε ότι θα κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın