Η σημασία του να είσαι τέλεια ατελής

2
Η σημασία του να είσαι τέλεια ατελής

Θυμάμαι, ως μικρό κορίτσι, οι γονείς μου να μου υπενθυμίζουν πολλά ότι τίποτα δεν είναι τέλειο. Ως τελειομανής στην καρδιά μου, μου πήρε λίγο χρόνο για να συνηθίσω τα πράγματα να είναι ασυνήθιστα ή ακατάλληλα ή όχι όπως νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι. Νομίζω ότι η μητρότητα σε βοηθά να καταλάβεις τι είναι πραγματικά σημαντικό. Η διατήρηση κοτόπουλου βοηθά επίσης σε αυτό. άλλωστε τα κοτόπουλα κάνουν μπάνιο στο χώμα! Είναι εκπληκτικό το πώς τόσα πολλά από τα μαθήματα της ζωής είναι παντού γύρω μας αν απλώς ανοίξουμε το μυαλό, τα μάτια και την καρδιά μας σε αυτά. Μερικές φορές η αληθινή ομορφιά βρίσκεται στο εντελώς ατελές.

Ένα καλάθι γεμάτο τελείως ατελή αυγά
Ένα καλάθι με τέλεια ατελή αυγά από τα κοτόπουλα. Κάθε ένα είναι ένα δώρο.

Μόλις τις προάλλες έλαβα ένα μήνυμα από έναν ακόλουθο. Με είχε ενημερώσει ότι ο Trader Joe’s επιτρέπει τώρα τα αυγά με τυχαίους διπλούς κρόκους στα ράφια τους. Πόσο μακριά έχουμε φτάσει σε αυτό; Για όσους από εσάς δεν ξέρετε, πλένουν και ταξινομούν σχολαστικά τα αυγά στο μπακάλικο με βάση το μέγεθος και το χρώμα. Επίσης, κάνουν κερί τα αυγά για να εξασφαλίσουν ότι υπάρχει μόνο ένας μόνο κρόκος μέσα. Τα κακοσχηματισμένα αυγά ή αυτά που έχουν περισσότερους από έναν κρόκους συνήθως αφαιρούνται από την κυκλοφορία και θεωρούνται αποδεκτά μόνο για επεξεργασμένα προϊόντα, όπως ψημένα προϊόντα, μαγιονέζες, χτυπητήρια αυγών και ούτω καθεξής. Αυτά τα «απορριφθέντα» αυγά δεν πάνε χαμένα. Αλλά, αν είστε κοτοφύλακας, έχετε μάθει ότι αυτοί οι διπλοί και μερικές φορές τριπλοί κρόκοι συχνά θεωρούνται ως μια σπάνια απόλαυση, μπόνους και οιωνός καλής τύχης!

Στη συνέχεια, μόλις πριν από λίγες μέρες, ανακάλυψα ένα υπέροχο χωράφι γεμάτο αγγλικά Bluebells που ήταν ό,τι είχε απομείνει από ένα παλιό ιστορικό σπίτι στο Cape Cod. Τα λουλούδια πιθανότατα μεταφέρθηκαν σε ένα πλοίο από την Αγγλία πριν από εκατοντάδες χρόνια. Το γήπεδο ήταν υπέροχο. Η μυρωδιά ήταν μεθυστική. Θα μπορούσα να έχω ξαπλώσει και να έχω πάρει έναν υπνάκο και οι φωτογραφίες δεν τους αδικούν. Αλλά μετά το είδα – ένα μοναδικό κίτρινο αγριολούλουδο. Κάποιοι μπορεί να το δουν ως απατεώνα. Άλλοι μπορεί να το έβγαλαν αμέσως. Κατέστρεψε την αγνότητα και την τελειότητα της σκηνής; Δεν το έβλεπα έτσι. Αυτή η μικρή δεν φοβήθηκε να διαφέρει από τις υπόλοιπες και να λάμψει λαμπερή και ψηλή σε ένα κατά τα άλλα τέλειο πεδίο bluebells. Θεέ μου, θαύμασα με το μήνυμα αυτού του θεάματος.

ένα μοναχικό κίτρινο αγριολούλουδο στέκεται σε ένα τέλειο χωράφι με μπλε λουλούδια.
Τέλεια ατελής και τόσο διαφορετική και όμορφη από τις υπόλοιπες.

Όλα αυτά με έκαναν να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι να μην θέτουμε τα πρότυπά μας πολύ υψηλά ή πολύ τέλεια, γιατί η ευτυχία επιτυγχάνεται πραγματικά μόνο όταν βλέπουμε ότι το να είμαστε τέλειοι δεν είναι ποτέ εφικτό – τουλάχιστον με οποιοδήποτε είδος βιώσιμο τρόπο για πολύ καιρό. Μπορούμε να είμαστε όμορφοι και μοναδικοί και διαφορετικοί. Υπάρχει κάτι τόσο υπέροχο σε αυτό.

Δεν συντηρώ πλέον σχολαστικά τους κήπους και το γκαζόν μου. Τώρα εκτιμώ την ομορφιά ενός ανθισμένου “ζιζανίου”. Ποιος αποφάσισε πραγματικά ότι αυτά είναι ζιζάνια ούτως ή άλλως; Πολλά από αυτά τα ζιζάνια έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Μόνο οι εταιρείες χλοοτάπητα αποφάσισαν να κηρύξουν τον πόλεμο σε αυτούς τους παρευρισκόμενους και προσπάθησαν να πείσουν τους ανθρώπους ότι ένα γκαζόν για γήπεδο γκολφ ήταν το πιο επιθυμητό. Το τελείως ατελές γκαζόν μου είναι γεμάτο από πικραλίδες που χορεύουν που ταΐζουν τις μέλισσες, τριφύλλι που λατρεύουν να τσιμπολογούν τα κουνελάκια και οι επικονιαστές λατρεύουν να το επισκέπτονται, καθώς και ότι προσθέτει άζωτο στο έδαφος; Τα κοτόπουλα απολαμβάνουν το τσιμπολόγημα με ρεβίθια και πλατύφυλλα.

Υποθέτω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω και να συνεχίσω, αλλά αυτές είναι οι σκέψεις μου για σήμερα. Γκρίζες τρίχες, ρυτίδες, μαύρισμα γραμμές, ακατάστατα φαγητά, βροχερές μέρες, μυρίζει σαν καπνός μετά από φωτιά, βρωμιά κάτω από τα νύχια μετά από μια μέρα στον κήπο, λίγα φτερά που λείπουν, η ομορφιά και η μοναδικότητα της χτένας ενός κοτόπουλου, το τραγούδι off key in το ντους, δύο αριστερά πόδια, δάκρυα χαράς και γέλιου, δακτυλικά αποτυπώματα, γρατσουνιές στο ξύλινο πάτωμα, κουφώματα πόρτας, αγγεία στο τιμόνι, στραβά χαμόγελα, φίλοι. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα μου τελείως ατελή πράγματα.

Ποια είναι μερικά από τα δικά σας;

Bir cevap yazın