Η Apple δεν μπορεί να διαφημίσει το καλύτερο χαρακτηριστικό του iPad Pro (ακόμα)

2
Η Apple δεν μπορεί να διαφημίσει το καλύτερο χαρακτηριστικό του iPad Pro (ακόμα)

Η αγορά ενός νέου iPad με φέρνει πάντα στην ίδια γιγαντιαία ερώτηση: Τι να το κάνω; Η επαγγελματική μου ζωή χωράει σε MacBook Air και η προσωπική μου ζωή σε iPhone. Εάν το iPad Pro δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τουλάχιστον ένα από αυτά για μένα, τότε πού ακριβώς ταιριάζει;

Δεν έκανα πλάκα όταν είπα τον μοναδικό μου λόγο για την αγορά του iPad Pro 12,9 ιντσών (2021) είναι για την αξιολόγηση της οθόνης mini-LED, της κεντρικής σκηνής και της κατάστασης του iPadOS τον επόμενο χρόνο. Ο τύπος οθόνης και η εξαιρετικά ευρεία κάμερα selfie δεν μπορούν να εξαλείψουν τους περιορισμούς του iPadOS που δεν έχει το Mac, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα σχετικά με αυτό το iPad Pro που μου δίνουν εμπιστοσύνη στη χρησιμότητα του.

Τσιπ Μ1

Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που ένιωσα περιορισμένος από την απόδοση ενός iPad. Ωστόσο, υπάρχει σαφήνεια στο να γνωρίζουμε ότι τα iPad Pro 2021 έχουν το ίδιο τσιπ M1 με το MacBook Air που έχω χρησιμοποιήσει εδώ και έξι μήνες. Εσύ απλά ξέρω ότι κάποια συγκεκριμένη διαφορά επεξεργαστή δεν είναι ο λόγος που το iPad δεν μπορεί να κάνει πολλαπλές εργασίες όπως το Mac.

5G

Είμαι σίγουρος ότι μια μέρα τα MacBook χωρίς κινητό θα είναι τόσο ανόητα όσο τα iPhone χωρίς LTE ή 5G. Οι φορητοί Mac προορίζονται να χρησιμοποιούνται εν κινήσει και δεν μπορώ να αρχίσω να μαντεύω γιατί τα MacBook 5G δεν φημολογούνται καν για την επόμενη ή δύο αναθεωρήσεις. Από την άλλη πλευρά, τα iPad είχαν πάντα μια επιλογή κινητής τηλεφωνίας — από 3G σε LTE έως 5G. Η διατήρηση του iPad σας συνδεδεμένου στο δίκτυο αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η δουλειά σας παραμένει ενημερωμένη στο καφενείο, στο πάρκο και στο ενδιάμεσο σπίτι. Τα σύγχρονα προγράμματα απεριόριστων δεδομένων έχουν επίσης θέσει ανώτατα όρια για το πόσα hotspotting μπορείτε να κάνετε πριν πετύχετε ένα όριο.

Μολύβι μήλου

Η είσοδος αφής είναι κάτι άλλο που η Apple συνεχίζει να κρατά μακριά από το Mac. Εν τω μεταξύ, στο iPad, υπάρχει ένα αξεσουάρ all-in-one που ονομάζεται Magic Keyboard που περιλαμβάνει ένα trackpad και ρυθμιζόμενη βάση. Υπάρχει επίσης τόσο μικρή διαφορά μεταξύ ενός iPad 12,9 ιντσών και ενός MacBook 13,3 ιντσών που το μέγεθος της οθόνης δεν αποτελεί πλέον διάκριση. Και ενώ προτιμώ την είσοδο του trackpad και του πληκτρολογίου για την εργασία από την είσοδο αφής, εκτιμώ επίσης πολύ την είσοδο Apple Pencil για έναν πιο αναλογικό τρόπο καταγραφής ιδεών στα Notes. Και αυτό με φέρνει στο καλύτερο χαρακτηριστικό του iPad που η Apple δεν μπορεί να διαφημίσει ακόμη.

Ευστροφία

Το Mac μπορεί ακόμα να είναι ένα φορτηγό σε έναν κόσμο iPad… λάθος, αυτοκίνητα. Αλλά δεν πρέπει όλοι οι Mac να είναι φορτηγά. Τα προηγμένα MacBook Pro, iMac, Mac mini και Mac Pro μπορούν να είναι φορτηγά. Εν τω μεταξύ, το υλικό του iPad Pro έχει προσεγγίσει τα MacBook Airs και τα καταναλωτικά iMac και Mac mini. Έτσι τα φορτηγά έγιναν αυτοκίνητα ή τα αυτοκίνητα έγιναν φορτηγά; Υπάρχει ακόμη μια σαφής διάκριση μεταξύ φορτηγών και αυτοκινήτων σε αυτήν την κλασική αναλογία του Steve Jobs, οπότε η άποψή μου είναι ότι τα αυτοκίνητα έχουν γίνει πιο ικανά και ο πήχης έχει ανέβει για το τι μπορεί να κάνει ένα φορτηγό.

Αυτή είναι αρκετή κουβέντα για το φορτηγό προς το παρόν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι περιμένουμε από οχήματα σε σχήμα αυτοκινήτου να κάνουν πράγματα που μοιάζουν με αυτοκίνητο. (Και αυτό αρκεί επίσης για το αυτοκίνητο.) Εάν ένα iPad έχει το ίδιο τσιπ με ένα Mac, τότε και τα δύο θα πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο πολλαπλών εργασιών, ακόμα κι αν το παράδειγμα για τον τρόπο λειτουργίας του είναι διαφορετικό. Η είσοδος αφής και η σύνδεση κινητής τηλεφωνίας είναι κατανοητές διαφορές λόγω διαφορών στον παράγοντα μορφής και στο υλικό, αλλά η ισχύς του επεξεργαστή δεν είναι μία από αυτές.

Και ο παράγοντας μορφής είναι αυτό που κάνει το iPad τόσο ελκυστικό. Ένα iMac μπορεί να κάνει πράγματα iMac, όπως σύζευξη ενός επιτραπέζιου υπολογιστή μέσα σε μια μεγάλη οθόνη, αλλά δεν είναι φορητό όπως ένα MacBook. Και ένα MacBook σάς επιτρέπει να απομακρύνετε το macOS από το γραφείο, αλλά δεν μπορείτε να το κρατήσετε σαν βιβλίο ή σημειωματάριο.

Ένα iPad Pro τοποθετεί έναν πλήρη υπολογιστή μέσα σε μια φορητή οθόνη που μπορεί να συνδεθεί σε μια μεγαλύτερη οθόνη και εξωτερικό ποντίκι και πληκτρολόγιο για χρήση σε ένα γραφείο. Το αξεσουάρ Magic Keyboard μετατρέπει το tablet σε ένα notebook με οθόνη αφής με κινητή σύνδεση και κάμερες διαμετρήματος iPhone. Αποσυνδέστε την εξωτερική οθόνη και τραβήξτε το iPad Pro από το Magic Keyboard για να το χρησιμοποιήσετε σε λειτουργία tablet για να κρατάτε τον Ιστό στο χέρι σας καθώς σερφάρετε ή να δείτε φίλους και συγγενείς με την καλύτερη εμπειρία FaceTime που προσφέρει η Apple.

Η Apple διαφημίζει άνετα το iPad Pro από μόνη της και με τη θήκη Magic Keyboard, αλλά δεν θα βρείτε εικόνες του iPad Pro συνδεδεμένες σε μια εξωτερική οθόνη για οτιδήποτε άλλο εκτός από βασικές λειτουργίες εξόδου βίντεο που παρουσιάστηκαν πριν από χρόνια. Υπάρχει ήδη σοβαρή πρακτικότητα στη χρήση ενός iPad Pro ως επιτραπέζιου υπολογιστή που μπορεί να μετατραπεί σε φορητό υπολογιστή και tablet, αλλά το iPadOS δεν καθιστά αυτή τη δυνατότητα εμπορεύσιμη σήμερα.

Φανταστείτε η Apple να εισάγει την κατάλληλη υποστήριξη εξωτερικής οθόνης που προσαρμόζει τη διάταξη σε οθόνες 16:9 χωρίς κιβώτια πυλώνων. Θα μπορούσε ακόμη και να επεκτείνει την υποστήριξη της οθόνης ώστε να λειτουργεί ως δεύτερη οθόνη όταν συνδυάζεται με πληκτρολόγιο και ποντίκι ή επιφάνεια αφής. Αυτό θα επέτρεπε ξαφνικά να διαφημιστεί το iPad Pro ως ένας ενιαίος υπολογιστής που μπορεί να προσαρμοστεί από tablet σε φορητό υπολογιστή σε επιτραπέζιο υπολογιστή.

Το iPad Pro ως desktop/notebook έχει επίσης πολλά προνόμια. Υποστήριξη Face ID (κανένας Mac δεν έχει προχωρήσει πέρα ​​από το Touch ID μέχρι σήμερα), υποστήριξη Center Stage, ρυθμός ανανέωσης 120 Hz με οθόνη ProMotion και αμέτρητα άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν το iPad Pro ανταγωνιστικό με το MacBook Air, MacBook Pro 13 ιντσών, Mac mini, και iMac 24 ιντσών.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ανάγκη για ενημέρωση λογισμικού iPad δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη iPad Pro σκεύη, εξαρτήματα. Ευτυχώς, το WWDC 2021 απέχει λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, όταν θα ξέρουμε αν μπορούμε να περιμένουμε ότι το κοινό θα έχει πρόσβαση σε αυτές τις νέες δυνατότητες αυτό το φθινόπωρο ή κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον.

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Bir cevap yazın