Η Apple δοκιμάζει νέες συντομεύσεις για την αλλαγή της φωτεινότητας του πληκτρολογίου στο iPad, αποκαλύπτει ο κώδικας iPadOS

1
Η Apple δοκιμάζει νέες συντομεύσεις για την αλλαγή της φωτεινότητας του πληκτρολογίου στο iPad, αποκαλύπτει ο κώδικας iPadOS

Ένα από τα κύρια παράπονα σχετικά με τα πληκτρολόγια Apple που έχουν σχεδιαστεί για iPad είναι ότι δεν διαθέτουν πλήκτρα λειτουργιών, επομένως οι χρήστες πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις ή στο Κέντρο Ελέγχου για να προσαρμόσουν πράγματα όπως τη φωτεινότητα της οθόνης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα, καθώς 9 έως 5 Mac έχει βρει αναφορές στον κώδικα beta του iPadOS 13.5.5 που οδηγεί σε νέες συντομεύσεις πληκτρολογίου που αντικαθιστούν ορισμένα από τα πλήκτρα λειτουργιών.

Τα περισσότερα πληκτρολόγια έχουν μια σειρά λειτουργιών, η οποία περιλαμβάνει πλήκτρα λειτουργιών που επιτρέπουν γρήγορες ρυθμίσεις όπως η φωτεινότητα της οθόνης, τα στοιχεία ελέγχου πολυμέσων και άλλα. Καθώς τα πληκτρολόγια iPad είναι γενικά πιο συμπαγή, δεν διαθέτουν αυτά τα πλήκτρα λειτουργιών — κάτι που μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα του Smart Keyboard και του Magic Keyboard της Apple.

Βρήκαμε στοιχεία στον κώδικα που υποδηλώνουν την ύπαρξη νέων συντομεύσεων πληκτρολογίου για την αλλαγή της φωτεινότητας της οθόνης του iPad ή ακόμα και του οπίσθιου φωτισμού του πληκτρολογίου. Ωστόσο, δεν μπορέσαμε ακόμη να ενεργοποιήσουμε αυτές τις συντομεύσεις και δεν είναι σαφές εάν αυτές θα είναι προσαρμόσιμες.

Επί του παρόντος, στο iPadOS 13, μπορείτε να αντιστοιχίσετε ξανά τα πλήκτρα τροποποίησης, όπως να αλλάξετε το Caps Look ώστε να λειτουργεί ως κλειδί Escape — το οποίο είναι επίσης ένα άλλο κλειδί που δεν υπάρχει στα πληκτρολόγια της Apple για iPad. Πιστεύουμε ότι τα πλήκτρα λειτουργιών φωτεινότητας θα είναι ρυθμιζόμενα όπως τα πλήκτρα τροποποίησης, αλλά με συνδυασμούς συντομεύσεων.

Το iPadOS έχει ήδη μια κατάλληλη διεπαφή για να υποδεικνύει αλλαγές στα επίπεδα φωτεινότητας για όσους χρησιμοποιούν το iPad με εξωτερικό πληκτρολόγιο που περιέχει τα πλήκτρα λειτουργιών, κάτι που μοιάζει πολύ με το πώς το χειρίζεται το macOS.

Παρόλο που υπάρχει σχετικός κώδικας στο iPadOS 13.5.5 beta, αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι που η Apple σχεδιάζει να εισαγάγει με το iPadOS 14.

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Bir cevap yazın