Η VIRAGO ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ 50ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ FURIES

11
Η VIRAGO ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ 50ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ FURIES

Η VIRAGO ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ 50 ΤΟΥου ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΦΟΥΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΣΗΣ

Annie Hodson

Η Virago είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει τον νικητή του Virago 50ου Μανιές Διαγωνισμός διηγήματος: Annie Hodson για το «Banshee». Αφηγούμενη από μια έφηβη που ονομάζεται Aisling, η ιστορία παρακολουθεί μια φήμη ότι ένα banshee έχει φτάσει στη μικρή ιρλανδική πόλη Ballytullan – κάτι που, αν είναι αλήθεια, σημαίνει ότι κάποιος στην κοινότητα έχει χαρακτηριστεί ως θάνατος.

Η Annie Hodson είναι μια queer συγγραφέας και θεατρική συγγραφέας από το York, που σήμερα ζει στο Λονδίνο. Τα έργα της έχουν συμπεριληφθεί στη μεγάλη λίστα για το Βραβείο Bruntwood, το Βραβείο Papatango και το Theatre503 Award, και αυτή τη στιγμή έχει ένα σε εξέλιξη με την εταιρεία παραγωγής The Engine Room. Είχε προηγουμένως επιλεγεί για την εκδήλωση Penguin WriteNow και ήταν μέρος της κοόρτης του Προγράμματος Αναδυόμενων Συγγραφέων Βιβλιοθήκης του Λονδίνου 2022-23. Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στο πρώτο της μυθιστόρημα.

Ο διαγωνισμός πρόσφερε σε έναν αδημοσίευτο συγγραφέα από υποεκπροσωπούμενο υπόβαθρο την ευκαιρία να δημοσιευτεί στο Μανιές ανθολογία (δημοσιεύτηκε φέτος τον Μάρτιο ως μέρος του Virago 50ου επετειακή εκστρατεία), μαζί με μπεστ σέλερ, βραβευμένους συγγραφείς, όπως η Margaret Atwood και η Kamila Shamsie, καθώς και ένα χρηματικό έπαθλο και καθοδήγηση. Το βραβείο ήταν το ίδιο με αυτό που ορίσαμε Μανιές συγγραφείς: να γράψετε ένα πρωτότυπο, φεμινιστικό διήγημα εμπνευσμένο από το συνώνυμο του «virago».

Το “Banshee” θα δημοσιευτεί στις εκδόσεις χαρτόδετο και ebook του Μανιέςτον Μάρτιο του 2024.

Οι ιστορίες που επιλέχθηκαν κρίθηκαν από μια ομάδα συγγραφέων, πρακτόρων και συντακτών:

Monica Ali, συγγραφέας του Virago

Claire Kohda, συγγραφέας Virago

Kirsty Logan, συγγραφέας Virago

Laura Macdougall, λογοτεχνική πράκτορας στο United Agents

Sarah Savitt, εκδότης Virago

Alexa Allen-Batifoulier, πρώην Virago Assistant Editor, τώρα Editor στο Dialogue

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Kate Bailey για το

Kate Bailey για το “Harpy”

Η Kate Bailey είναι μια ενθουσιώδης αναγνώστρια και συγγραφέας μυθοπλασίας. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και τώρα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Γκρέις Κέιν για το «The Old Maid»

Γκρέις Κέιν για το «The Old Maid»

Η Grace Cain είναι συγγραφέας μεγάλου μήκους με έδρα το Λονδίνο. Τα εξειδικευμένα της θέματα είναι οι εσωτερικοί χώροι και η μόδα, αλλά είναι επίσης πολύ στην τέχνη και σε όλα τα πράγματα της ποπ κουλτούρας (παρελθόν και παρόν). Επί του παρόντος, στο προσωπικό του Harrods, της αρέσει ιδιαίτερα να παίρνει συνεντεύξεις από ανθρώπους για τα σπίτια τους και μετά να αντιμετωπίζει προβλήματα επειδή υπερβαίνει τον αριθμό των λέξεων.

Άγγελος για το

Κ. Άγγελος για το “Survivor”

Ο K. Angel (αυτοί/αυτοί) έχει δημοσιεύσει φαντασία flash και μεταφράσεις με το Tin House Open Bar, το PANK και το New Flash Fiction Review. Συμμετέχοντας δύο φορές στο National Winter Playwrights Retreat του Ιδρύματος HBMG, τα έργα τους εμπλέκονται σε πολλές μορφές και είδη, με μια επίμονη προσήλωση στη συναίνεση, την επιθυμία, τη σκόπιμη κοινότητα και τη διακοπή της μεταμόρφωσης. Δημιούργησαν μια βραβευμένη καλοκαιρινή κατασκήνωση μετα-αποκαλυπτικής γραφής ως εθελοντές για το Austin Bat Cave και επί του παρόντος συνδιοργανώνουν το Pages & Pints, ένα εργαστήριο θεατρικής συγγραφής στο The Glitch. Ζουν στο Λονδίνο, όπου μερικές φορές παίζουν ως η τραγουδίστρια country drag king TrucK.

Η Sarah Savitt είπε: «Αυτός ο διαγωνισμός είναι βασικό μέρος των 50 μαςου εορτασμοί επετείου, εμβληματικοί του ότι ανυπομονούμε για τα επόμενα 50 χρόνια του Virago παράλληλα με τον εορτασμό της κληρονομιάς μας. Ήταν επίσης πολύ διασκεδαστικό. Είχαμε περισσότερες από 200 συμμετοχές και τώρα ένας εξαιρετικός νικητής. Οι κριτές ήταν ενωμένοι στο να αγαπήσουν το «Banshee» και ανταποκριθήκαμε ιδιαίτερα στο πώς η Annie Hodson ενσωμάτωσε την ιρλανδική γλώσσα στην ιστορία της, καθώς και τον συνδυασμό απειλής και χιούμορ (η banshee της φοράει χοντρές μπότες και αδιάβροχο). Είμαι ενθουσιασμένη να δω τι θα κάνει στη συνέχεια στη συγγραφική της καριέρα».

Η Annie Hodson είπε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος και ενθουσιασμένος που επιλέχθηκε η ιστορία μου! Είναι όνειρο να εκδοθείς στο ίδιο βιβλίο με τόσους λαμπρούς συγγραφείς και να είσαι μέρος του απίστευτου έργου του Virago».

Bir cevap yazın