Ισχυρή εναλλακτική λύση για το iWork και το Office365

1
Ισχυρή εναλλακτική λύση για το iWork και το Office365

Τώρα ζούμε σε έναν κόσμο που βασίζεται αποκλειστικά σε συνδρομές. Είτε πρόκειται για μια υπηρεσία ροής είτε για μια σουίτα παραγωγικότητας, φαίνεται να υπάρχει πάντα κάποιο είδος τιμολόγησης που συνδέεται με αυτό. Το OnlyOffice, η ομάδα πίσω από το δημοφιλές έργο ανοιχτού κώδικα, προσπαθεί να μετριάσει όλα αυτά. Μόλις κυκλοφόρησαν μια νέα λύση – το OnlyOffice DocSpace.

Αυτή η νέα πλατφόρμα προσφέρει βελτιωμένη συνεργασία εγγράφων για ομάδες, εταιρείες και εξωτερικούς χρήστες. Αυτό λειτουργεί κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα μπορείτε να σκεφτείτε, από MacOS, iPadOS, iOS, Linux, Windows και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Τι είναι το OnlyOffice;

Το OnlyOffice ξεκίνησε αρχικά ως εναλλακτική λύση στο Office 365 της Microsoft. Ήθελαν να δώσουν σε φοιτητές, επαγγελματίες επαγγελματίες και οποιονδήποτε ήθελε να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα Office365 μια εναλλακτική, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα σε συνδυασμό με το Office365. Γνώριζαν ότι οι περισσότερες από τις ΗΠΑ εργάζονταν σε μορφές αρχείων του Microsoft Office, αλλά δεν ήθελαν όλοι να πληρώσουν για τη συνδρομή.

Έτσι δημιούργησαν τη δική τους έκδοση του Word, του Excel και του Powerpoint που ονομάζεται Επεξεργαστής Εγγράφων, Υπολογιστικών Φύλλων και Παρουσιάσεων. Η ιδέα ήταν να δώσουμε μια εμπειρία σχεδόν 1:1, με πρόσθετες δυνατότητες, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και να εξαχθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή αρχείου. Και λειτούργησε! Προσωπικά χρησιμοποιώ τον επεξεργαστή υπολογιστικών φύλλων και εγγράφων επειδή υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο λογιστής μου θέλει ένα αρχείο CSV ή κάποιος χρειάζεται ένα αρχείο docx.

OnlyOffice DocSpace

Αφού απέδειξαν την επιτυχία τους ως σουίτα παραγωγικότητας, οι χρήστες, όπως και εγώ, θέλησαν να έχουν μια έκδοση που βασίζεται στο cloud, την οποία μπορούμε να μεταφέρουμε οπουδήποτε. Άκουσαν τα σχόλια και μπόρεσαν να δημιουργήσουν το DocSpace, μια σουίτα παραγωγικότητας που βασίζεται σε σύννεφο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συνεργασία με άλλους σε πραγματικό χρόνο. Προσφέρει τα ίδια εργαλεία με το έγγραφο, το υπολογιστικό φύλλο, τους επεξεργαστές παρουσίασης, καθώς και ένα εργαλείο PDF.

Το DocSpace παρέχει στους χρήστες δωρεάν πρόσβαση σε τόσες πολλές δυνατότητες που χρεώνουν άλλες πλατφόρμες. Αν γνωρίζετε κάτι για μένα, μου αρέσει να αξιοποιώ στο έπακρο κάθε δολάριο που ξοδεύω, επομένως το γεγονός ότι αυτό είναι ένα δωρεάν εργαλείο (για προσωπικούς χρήστες) είναι υπέροχο. Μερικά από τα χαρακτηριστικά είναι:

 • Αίθουσες συνεργασίας
 • Κοινή χρήση σε πραγματικό χρόνο
 • Επεξεργασία PDF
 • Συν-συγγραφέας
 • Αρχεία καταγραφής αλλαγών ιστορικού

Συνεργασία εγγράφων

Το ONLYOFFICE DocSpace εισάγει «δωμάτια», αποκλειστικούς χώρους με προκαθορισμένες άδειες, σχεδιασμένους για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών συνεργασίας. Στην αρχική έκδοση διατίθενται δύο τύποι δωματίων – αίθουσες συνεργασίας για συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και προσαρμοσμένες αίθουσες με ευέλικτες ρυθμίσεις προσαρμοσμένες για οποιονδήποτε επαγγελματικό σκοπό. Αυτή η μοναδική δυνατότητα εξαλείφει την ανάγκη για μεμονωμένη κοινή χρήση κάθε εγγράφου ή φακέλου, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα.

Μου αρέσει αυτή η δυνατότητα γιατί αντί να χρειάζεται να μοιράζομαι ένα μεμονωμένο αρχείο με κάποιον, μπορώ απλώς να μοιράζομαι ένα δωμάτιο με την ομάδα των ανθρώπων μου και στη συνέχεια να προσκαλώ άτομα σε αυτό το δωμάτιο. Όποιο αρχείο ανέβει σε αυτό το δωμάτιο, οποιοδήποτε άτομο σε αυτό το δωμάτιο θα έχει πρόσβαση σε αυτό το αρχείο και θα μπορεί να εργαστεί σε αυτό το αρχείο σε πραγματικό χρόνο.

Συμβατότητα

Το DocSpace υποστηρίζει διάφορους τύπους περιεχομένου, όπως έγγραφα κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, φόρμες με δυνατότητα συμπλήρωσης, ηλεκτρονικά βιβλία και αρχεία PDF. Επιπλέον, επιτρέπει την αποθήκευση και προβολή αρχείων πολυμέσων. Αυτή η πολύπλευρη προσέγγιση στον χειρισμό περιεχομένου καθιστά το DocSpace ένα ευέλικτο εργαλείο τόσο για επιχειρήσεις όσο και για ομάδες.

Όχι μόνο προσφέρει όλη αυτή τη χρηστικότητα, αλλά λειτουργεί με μια πληθώρα τύπων λειτουργικού συστήματος με αποκλειστικές εφαρμογές για τον καθένα:

 • MacOS
 • iOS
 • iPadOS
 • Android
 • Windows 11
 • Linux

Βελτιωμένη ασφάλεια και συμβατότητα

Έτσι τώρα, ως δωρεάν προϊόν, οι άνθρωποι γίνονται δύσπιστοι όταν πρόκειται να μοιραστούν τα δεδομένα και τα αρχεία τους. Οι χρήστες μπορεί να σκεφτούν, “Εάν είναι δωρεάν, πρέπει να μοιράζονται τα δεδομένα μας για να βγάλουν χρήματα.” Η ομορφιά αυτού, ωστόσο, είναι ότι δεν είναι.

Η ασφάλεια είναι μια κρίσιμη πτυχή του OnlyOffice DocSpace. Συμμορφώνεται με τα πρότυπα GDPR και HIPAA, χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES-256, το πρωτόκολλο HTTPS, το JWT, τα εργαλεία παρακολούθησης δραστηριότητας και αναφοράς ελέγχου και πολλά άλλα για τη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων. Ως χρήστης MacOS, βρήκα αυτά τα μέτρα ασφαλείας καθησυχαστικά και ικανά. Η πλατφόρμα είναι αρχικά διαθέσιμη μέσω ενός ασφαλούς δημόσιου νέφους που παρέχεται από την Amazon και υποστηρίζει επίσης τη σύνδεση με λύσεις αποθήκευσης cloud τρίτων όπως το Dropbox, το Nextcloud ή το OneDrive. Μια αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του DocSpace, η οποία ενισχύει περαιτέρω τον έλεγχο των δεδομένων και την ασφάλεια, θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Τιμές & διαθεσιμότητα

Το OnlyOffice DocSpace προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα εκκίνησης και μια συνδρομή Business. Το Startup plan περιλαμβάνει έως και 12 δωμάτια και απεριόριστο αριθμό χρηστών σε κάθε δωμάτιο, ενώ το Business plan προσφέρει απεριόριστες αίθουσες και χρήστες, με τιμολόγηση με βάση τον αριθμό των διαχειριστών. Κάθε χρήστης διαχειριστή επιχείρησης είναι 15 $/μήνα. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί μπορούν να λάβουν ειδικές εκπτώσεις.

Τύλιξε

Ως κάποιος που έχω χρησιμοποιήσει κάθε σουίτα παραγωγικότητας, πληρωμένη και δωρεάν, με εντυπωσιάζει η ευρεία συμβατότητα του OnlyOffice DocSpace, το ολοκληρωμένο σύνολο χαρακτηριστικών και τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας, και το γεγονός ότι είναι δωρεάν είναι απλώς το πιο σημαντικό. Με περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο των δεδομένων και έχουν επιλέξει αυτό το πλαίσιο για μένα.

Πείτε μου ποια σουίτα παραγωγικότητας χρησιμοποιείτε στα παρακάτω σχόλια. Χρησιμοποιείτε διαφορετικά για προσωπική και επαγγελματική χρήση; Αναγκάζεστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο λόγω πανεπιστημίου ή εργασίας; Ας το συζητήσουμε αυτό στα σχόλια παρακάτω!

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Bir cevap yazın