Κάνετε συνέδρια ή αντιμετωπίζετε κυρώσεις

5
Κάνετε συνέδρια ή αντιμετωπίζετε κυρώσεις

150 Προβολές

Ο Έφορος Εταιρειών έδωσε εντολή σε όλα τα εγγεγραμμένα πολιτικά κόμματα να προχωρήσουν και να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις καθώς και εσωκομματικές εκλογές εντός εξήντα (60) ημερών.

Ο Διευθύνων Γραμματέας των Εταιρειών Thandiwe Mhende είπε ότι η οδηγία ήταν σύμφωνη με το άρθρο 60 παράγραφος 2 του Συντάγματος της Ζάμπια Αρ. 2 του 2016 των Νόμων της Ζάμπια.

Ο Mhende έκανε την οδηγία σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Λουσάκα προς όλα τα εγγεγραμμένα πολιτικά κόμματα την Τρίτη.

Είπε ότι η μη τήρηση των οδηγιών θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές κυρώσεις, όπως προβλέπεται από το Societies Act Cap 119 των Νόμων της Ζάμπια.

«Επιπλέον, ότι όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν εκπροσώπηση και στις δέκα (10) επαρχίες της χώρας με επαρχιακές εκτελεστικές επιτροπές εγγεγραμμένες στο γραφείο του Γραμματέα Εταιρειών», είπε ο Mhende.

Είπε ότι η οδηγία ήταν από την ημερομηνία αυτής της δημοσίευσης, για την εκλογή και αντικατάσταση υπευθύνων και μελών της ηγεσίας του κόμματος για να καλυφθούν οι υπάρχουσες κενές θέσεις.

Ο Mhende είπε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει συνελεύσεις για την εκλογή των κομματικών αξιωμάτων και άλλων μελών της ηγεσίας του κόμματος, των οποίων η θητεία δεν έχει ακόμη λήξει σύμφωνα με τα καταστατικά του κόμματός τους, πρέπει να υποβάλουν στον Γραμματέα τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με αυτή τη δραστηριότητα, επαλήθευση και ενημέρωση των αρχείων.

«Να διασφαλιστεί ότι, σύμφωνα με το άρθρο 60 παράγραφος 2 του νόμου του Συντάγματος της Ζάμπια αριθ. υποστηρίξουμε την εθνική ενότητα», είπε.

Ο Mhende είπε ότι όλα τα εγγεγραμμένα πολιτικά κόμματα πρέπει να προωθήσουν και να ασκήσουν τη δημοκρατία μέσω τακτικών, ελεύθερων και δίκαιων εκλογών εντός του κόμματος.

Είπε ότι αναμένεται επίσης να σεβαστούν το δικαίωμα των μελών του να συμμετέχουν στις υποθέσεις του πολιτικού κόμματος.

«Σεβαστείτε το δικαίωμα των μελών του να ζητούν επανόρθωση από ένα δικαστήριο όταν θίγονται από απόφαση του πολιτικού κόμματος», είπε ο Mhende.

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın