Καλλιέργεια ζωοτροφών για κοτόπουλα—σύστημα ζωοτροφών για κοτόπουλο

1
Καλλιέργεια ζωοτροφών για κοτόπουλα—σύστημα ζωοτροφών για κοτόπουλο

Καλλιέργεια ζωοτροφών για κοτόπουλα—σύστημα ζωοτροφών για κοτόπουλο

Τι τρώνε τα κοτόπουλα; Λίγη τροφή κοτόπουλου. Μερικά σφάλματα. Λίγο γρασίδι. Ζωοτροφή. Περιμένετε, τι είναι η χορτονομή; Αν έχεις κοτόπουλα αλλά δεν έχεις αυλή για να περιπλανηθούν. Ή, έχετε μια αυλή, αλλά ίσως θέλετε γρασίδι όλο το χρόνο, ακόμα και όταν δεν φυτρώνει. Τότε ένα σύστημα τροφοδοσίας κοτόπουλου είναι απαραίτητο στο σπίτι σας. Η καλλιέργεια ζωοτροφών για κοτόπουλα είναι τόσο εύκολη, που ο καθένας μπορεί να το κάνει! Ναι, αυτό σημαίνει εσύ!

Πριν ξεκινήσουμε, απλά να ξέρετε ότι η τροφή κοτόπουλου μπορεί να είναι τόσο εύκολη ή τόσο περίπλοκη όσο θέλετε. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να το κάνετε, αρκεί να καλλιεργείτε ζωοτροφές. Μπορεί επίσης να είναι ακριβό ή φθηνό όπως θέλετε να είναι, επίσης.

Καλλιέργεια ζωοτροφών για κοτόπουλα, καρφίτσα για αργότερα!

Τι δημητριακά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε ζωοτροφές κοτόπουλου;

Όταν καλλιεργείτε ζωοτροφές για κοτόπουλα, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί κόκκοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για βλάστηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο έναν από αυτούς τους κόκκους, ή ένα μείγμα τους, για την τροφή κοτόπουλου σας.

Τα δημητριακά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για χορτονομή περιλαμβάνουν:

Όλοι οι κόκκοι γίνονται 40% πιο εύπεπτοι όταν φυτρώνουν, εμποτίζονται ή μετατρέπονται σε ζωοτροφή για κοτόπουλα. Τα κοτόπουλα σας θα χρειαστεί να καταναλώνουν λιγότερη τροφή κοτόπουλου από την ποσότητα της κανονικής τροφής που τρώνε τακτικά απλώς και μόνο επειδή η θρεπτική τους αξία είναι υψηλότερη. Ο ρυθμός απορρόφησης της χορτονομής στο σύστημα του κοτόπουλου είναι επίσης μεγαλύτερος και πιο αποτελεσματικός.

Για να μάθετε πόση τροφή τρώνε πραγματικά τα κοτόπουλα, μπορείτε να διαβάσετε το “Πόση τροφή τρώνε τα κοτόπουλα;” η ανάρτηση ιστολογίου συνδέεται εδώ.

Τα κοτόπουλα χρειάζονται 2-3% του σωματικού τους βάρους σε χορτονομή κάθε μέρα, εάν ταΐζετε μόνο ζωοτροφές (όχι ταΐζετε) καθημερινά. Προσφέρετέ το μαζί με τα συμπληρώματα τρίχας, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες.

Βήματα για την καλλιέργεια ζωοτροφών για κοτόπουλο

Μπορείτε να φτιάξετε τη τροφή κοτόπουλου τόσο απλή ή τόσο περίπλοκη όσο θα θέλατε να είναι. Μερικοί άνθρωποι απλώς καλλιεργούν μικρές παρτίδες χορτονομής για κοτόπουλα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο κατά τους χειμερινούς μήνες – ενώ άλλοι καλλιεργούν τεράστιους δίσκους ζωοτροφών σε μεγάλα ράφια με φώτα καλλιέργειας όλο το χρόνο.

Αυτό το μέρος εξαρτάται από εσάς — αλλά το αυξανόμενο μέρος είναι το ίδιο σε γενικές γραμμές. Θα χρειαστείτε μόνο μερικά πράγματα για να ξεκινήσετε.

Τι θα χρειαστείτε για την καλλιέργεια χορτονομής:

Βήμα 1:

Μουλιάστε τους κόκκους της επιλογής σας σε έναν κουβά ή ένα μπολ ποιότητας τροφίμων όλη τη νύχτα. Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία.

Βήμα 2:

Βρείτε ένα γερό δοχείο, όπως αυτοί οι δίσκοι φυτών, ως βάση σας για τη ζωοτροφή σας. Οι παλιές πλαστικές ή μεταλλικές φόρμες για κέικ λειτουργούν καλά. Εάν δεν υπάρχουν τρύπες στο κάτω μέρος, ανοίξτε πολλές μικρές τρύπες στο κάτω μέρος—αρκετά μεγάλες ώστε να αφήνουν το νερό να στραγγίζει, αλλά αρκετά μικρές ώστε οι κόκκοι να μην διαφεύγουν όταν ποτίζονται. Ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε μια επένδυση από πλαστικό πλέγμα στον πάτο του ταψιού εάν οι τρύπες σας είναι πολύ μεγάλες.

Βήμα 3:

Προσθέστε τους μουλιασμένους κόκκους σας στο τηγάνι, πάχους όχι περισσότερο από 2 ίντσες. Μου αρέσει να προσθέτω μόνο μια λεπτή στρώση μέχρι να μην μπορώ πλέον να βλέπω τον πάτο του ταψιού. Δώστε τους ένα ωραίο μεγάλο νερό κάτω από το στόμιο και μετά αφήστε τα να στραγγίσουν πριν τα τοποθετήσετε στη μόνιμη θέση τους.

Βήμα 4:

Διατηρήστε τους κόκκους υγρούς, αλλά όχι μούσκεμα, μέχρι να αρχίσουν να φυτρώνουν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό ή απλά περνώντας τις ζωοτροφές κάτω από το νερό κάθε μέρα και αφήνοντάς τις να στραγγίσουν πλήρως. Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε τοποθετήσει σε ένα ηλιόλουστο μέρος για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Εάν θέλετε να τα μεγαλώσετε πιο ομοιόμορφα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα αναπτυσσόμενου φωτός.

Εάν θέλετε οι κόκκοι να στραγγίζουν (αντί να χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι ψεκασμού), μπορείτε να σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα ταψί αποστράγγισης ή ένα φύλλο μπισκότων κάτω από αυτά.

Γυρίστε την τροφή κοτόπουλου ανάποδα πριν την κόψετε.

Βήμα 5:

Μετά από 3-7 ημέρες, η χορτονομή σας θα φυτρώσει όμορφα, ανάλογα με τη θερμοκρασία στο σπίτι σας ή που βρίσκεται η χορτονομή. Μόλις η χορτονομή φτάσει στο επιθυμητό μήκος, γυρίστε την ανάποδα σε μια καθαρή επιφάνεια και κόψτε την από το κάτω μέρος, όπου βρίσκονται οι ρίζες. Φτιάξτε τετράγωνα 4 ιντσών, ή το επιθυμητό μέγεθος, και προσφέρετε στα κοτόπουλα σας όπως χρειάζεται!

Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να το κατακτήσετε, αλλά μόλις το κατακτήσετε, θα αρχίσετε να συνθέτετε ένα σταθερό σύστημα περιστροφής που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Αν και η χορτονομή είναι εξαιρετική, το να βάζετε τα κοτόπουλα σας σε βοσκότοπους το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι η καλύτερη επιλογή σας, αν το επιτρέπει ο χώρος. Η χορτονομή λειτουργεί ως αντικατάσταση βοσκοτόπων όταν η εκτροφή βοσκοτόπων δεν είναι επιλογή ή δεν είναι διαθέσιμη κατά τους κρύους μήνες.

Εάν δεν έχετε χρόνο ή χώρο για να φτιάξετε ζωοτροφές, δοκιμάστε να φυτρώσετε σιτάρι, μπρόκολο, μπιζέλια ή άλλα δημητριακά και λαχανικά σε ένα βάζο! Απλώς μουλιάστε τα καθημερινά σε νερό, στραγγίστε τα καλά και δείτε τα να μεγαλώνουν.

Περιστροφή της χορτονομής σας για συνεχή ανάπτυξη

Αν θέλετε να έχετε συνεχώς παρτίδες ζωοτροφών στο χέρι, μπορείτε να φτιάξετε περισσότερα από ένα τηγάνι την πρώτη μέρα. Έπειτα, κάθε λίγες μέρες φτιάχνετε μερικά ακόμα τηγάνια. Καθώς συνεχίζετε να φτιάχνετε τηγάνια κάθε λίγες μέρες, θα έχετε μια συνεχή προμήθεια ζωοτροφών στη διάθεσή σας!

Εάν ασχολείστε με τη διατροφή για τη δική σας οικογένεια και διαπιστώσετε ότι έχετε πάρα πολλές ζωοτροφές, μπορείτε να κόψετε τα λάχανα της κτηνοτροφίας και να τα χρησιμοποιήσετε σε smoothies και πολλά άλλα!

Άλλες αναρτήσεις που μπορείτε να απολαύσετε:

Bir cevap yazın