Κορυφαία επιτεύγματα προμηθειών τα τελευταία 25 χρόνια (Μέρος 1) « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFFICES & LEADER IN SUPPLY MANAGEMENT

3
Κορυφαία επιτεύγματα προμηθειών τα τελευταία 25 χρόνια (Μέρος 1) « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFFICES & LEADER IN SUPPLY MANAGEMENT

Σήμερα, παρουσιάζουμε τη συνεχιζόμενη κάλυψη της φετινής 18ης ετήσιας έκθεσης με θέμα την CPO, όπου η ομάδα μου και εγώ συνεχίζουμε τον διάλογο που διήρκεσε σχεδόν δύο δεκαετίες με τους επικεφαλής προμηθειών (CPOs) και άλλους ηγέτες προμηθειών.

Η έκθεση βασίζεται σε έρευνα από την Ardent Partners και αντιπροσωπεύει μια περιεκτική, ολόκληρη τη βιομηχανία άποψη για το τι συμβαίνει στον κόσμο των προμηθειών και αποτυπώνει την εμπειρία, τις επιδόσεις, την προοπτική και τις προθέσεις 341 CPO και άλλων στελεχών προμηθειών.

Η σημερινή μας ανάρτηση ακολουθεί μια μοναδική στροφή προς μια ενδιαφέρουσα διαδρομή καθώς μοιραζόμαστε τις απόψεις περισσότερων από 150 CPOs σχετικά με τα κορυφαία επιτεύγματα στο επάγγελμα των προμηθειών τα τελευταία 25 χρόνια.

Τα κορυφαία επιτεύγματα των προμηθειών τα τελευταία 25 χρόνια (Μέρος 1)

Το 2023, η CPO βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι… Αλλά το ταξίδι για να φτάσετε εδώ ήταν δραματικό και εντυπωσιακό. Όταν οι ιστορικοί των επιχειρήσεων αναλογιστούν το πρώτο τέταρτο του αιώνα της νέας χιλιετίας, ο μετασχηματισμός ευρείας βάσης που συνέβη στο τμήμα προμηθειών της μέσης επιχείρησης θα είναι στη λίστα με τις κορυφαίες τάσεις και τα σημαντικότερα σημεία.

Σήμερα, οι οργανισμοί προμηθειών δεν είναι μόνο υπεύθυνοι για τη διαχείριση της αγοράς αγαθών και υπηρεσιών, αλλά έχουν επίσης στρατηγικό ρόλο βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους τους. Η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, εργαλείων και πλατφορμών δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες προμηθειών να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους, να συνεργαστούν με προμηθευτές και να αυξήσουν την αξία για τους οργανισμούς τους. Φέτος, 164 CPOs στάθμισαν τις απόψεις τους για τα κορυφαία επιτεύγματα του επαγγέλματος των προμηθειών τα τελευταία 25 χρόνια. Αυτό που ακολουθεί είναι μια σύνοψη των ιδεών τους.

Μετασχηματισμός των προμηθειών με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, εργαλείων και πλατφορμών: Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του επαγγέλματος των προμηθειών τα τελευταία 25 χρόνια είναι η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, εργαλείων και πλατφορμών. Η χρήση της τεχνολογίας επιτρέπει στους επαγγελματίες προμηθειών να εξορθολογίσουν τις διαδικασίες τους, να αυτοματοποιήσουν τις εργασίες τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη προβολή στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικών προμηθειών, για παράδειγμα, επέτρεψαν στους οργανισμούς να συγκεντρώσουν τις αγορές τους, να μειώσουν το κόστος και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα.

Έμφαση στη διαχείριση των σχέσεων με τους προμηθευτές και τη συνεργασία για την αύξηση της αξίας τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους στρατηγικούς προμηθευτές: Οι επαγγελματίες προμηθειών συνεργάζονται τώρα πιο στενά με τους προμηθευτές τους για να αυξήσουν την αξία τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πωλητές. Αυτή η συνεργασία οδήγησε σε βελτιωμένη ποιότητα προϊόντων, μειωμένο κόστος και καλύτερη απόδοση προμηθευτή.

Ενσωμάτωση βιώσιμων αγορών στις διαδικασίες προμηθειών: Η βιωσιμότητα έχει γίνει σημαντικός στόχος για τους επαγγελματίες προμηθειών τα τελευταία 25 χρόνια. Η ενσωμάτωση των βιώσιμων αγορών στις διαδικασίες προμηθειών επιτρέπει στους οργανισμούς να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους, να βελτιώσουν την κοινωνική ευθύνη και να ενισχύσουν τη φήμη τους.

Υιοθέτηση της έννοιας του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας (TCO) σε οργανισμούς προμηθειών: Η υιοθέτηση της έννοιας του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας (TCO) στους οργανισμούς προμηθειών επιτρέπει στους επαγγελματίες προμηθειών να αξιολογούν το πραγματικό κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών. Αυτή η προσέγγιση λαμβάνει υπόψη όχι μόνο την τιμή αγοράς αλλά και άλλα κόστη που σχετίζονται με την απόκτηση, τη χρήση και την απόρριψη του προϊόντος. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους τομείς, οι οργανισμοί μπορούν να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις αγορών και να μειώσουν το συνολικό τους κόστος.

Επικεντρωθείτε στη μη ανασταλτική επιχειρηματική συνέχεια, στις ισχυρότερες σχέσεις πελάτη-προμηθευτή και στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση προμήθειας και αναπλήρωσης πόρων: Διασφαλίζοντας τη συνέχεια στην αλυσίδα εφοδιασμού τους, οι οργανισμοί μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο διαταραχών και να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους. Οι ισχυρές σχέσεις πελάτη-προμηθευτή, από την άλλη πλευρά, μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιωμένη απόδοση προμηθευτή και καλύτερη ποιότητα προϊόντων.

Την επόμενη εβδομάδα, θα εξετάσουμε το δεύτερο μέρος των μεγαλύτερων επιτευγμάτων των προμηθειών τα τελευταία 25 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

CPO Rising 2023: CPO στο σταυροδρόμι

CPO Rising 2023: Οι κορυφαίοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι προμήθειες το 2023

Άνοδος CPO 2023: Η ατζέντα του CPO για το 2023

CPO Rising 2023: Priority Deep Dive — Για άλλη μια φορά, η αποταμίευση είναι πρώτη δουλειά

Με ετικέτα: Έρευνα Ardent Partners, Chief Procurement Officer, Digital Transformation, Procurement, State of Procurement 2023, Supplier Relationship Management, Sustainability, Sustainable Procurement

Bir cevap yazın