Κυρίες που διασώθηκαν από απαγωγείς ενδυναμώθηκαν, απασχολήθηκαν

6
Κυρίες που διασώθηκαν από απαγωγείς ενδυναμώθηκαν, απασχολήθηκαν

193 Προβολές

Υπουργός Κοινοτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Doreen Mwamba

Οι 13 νεαρές γυναίκες που απήχθησαν το 2022, βρήκαν ανανεωμένη ελπίδα καθώς τώρα εργάζονται σε διάφορα κυβερνητικά τμήματα, ενώ σε άλλες έχουν δοθεί ευκαιρίες να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Σε αυτές τις νεαρές γυναίκες δίνεται τώρα η ευκαιρία να χτίσουν πολλά υποσχόμενα μέλλοντα μετά από αφάνταστες προκλήσεις και φρίκη από τα χέρια των απαγωγέων τους που καταδικάστηκαν φέτος για τις πράξεις τους.

Αυτή η αναζωογονητική εξέλιξη ακολουθεί την τρομακτική διάσωσή τους από την αιχμαλωσία στην περιοχή Chalala της Λουσάκα από την αστυνομία πέρυσι.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πέντε από αυτές τις θαρραλέες γυναίκες έχουν καλωσοριστεί στις τάξεις της Εθνικής Υπηρεσίας της Ζάμπια, ενώ δύο έχουν ενσωματωθεί στο Υπουργείο Κοινοτικής Ανάπτυξης και στην Αστυνομική Υπηρεσία.

Η υπουργός Κοινοτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Doreen Mwamba, μοιράστηκε ότι οι υπόλοιπες πέντε γυναίκες θα ξεκινήσουν προγράμματα νοσηλευτικής σε διάφορα κυβερνητικά ιδρύματα από τον Ιανουάριο του 2024.

Σε μια χειρονομία υποστήριξης και ενδυνάμωσης, η Mwamba ανακοίνωσε επίσης ότι μια γυναίκα από την ομάδα έχει λάβει υποτροφία για να βοηθήσει στην επιδίωξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η υπουργός Doreen Mwamba, μιλώντας στο ZNBC News, τόνισε ότι όλες οι γυναίκες έχουν ευημερήσει και ότι το υπουργείο της επιβλέπει επιμελώς την ευημερία τους από την ημέρα της διάσωσής τους.

Η προορατική στάση της κυβέρνησης για να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες να επανενταχθούν στην κοινωνία και να επιδιώξουν ουσιαστική σταδιοδρομία και εκπαίδευση αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσής τους στην ευημερία των πολιτών τους.

– Η Βίβλος

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın