Λίστα επιθυμιών iPadOS 15 για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του iPad χωρίς Mac

1
Λίστα επιθυμιών iPadOS 15 για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του iPad χωρίς Mac

Απέχουμε μια εβδομάδα από την Apple να κάνει προεπισκόπηση του iPadOS 15 στο WWDC και όλοι ελπίζουμε σε μια ουσιαστική αναβάθμιση λογισμικού για το iPad. Όχι μόνο τα χαμηλά φρούτα από το iOS 14 που δεν κυκλοφόρησαν στο iPad, αλλά ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός για επαγγελματίες χρήστες στο iPad Pro.

Πέρασα την πρώτη εβδομάδα χρησιμοποιώντας το iPad Pro 12,9 ιντσών (2021) με το MacBook Air που έκλεισα και άφησα στην άκρη, και η ευελιξία της χρήσης μιας φορητής οθόνης ως tablet, φορητό υπολογιστή και επιτραπέζιο υπολογιστή ήταν πραγματικά εξαιρετική. Δεν είναι ότι το iPad Pro δεν μπορεί ήδη να κάνει τη δουλειά για μένα. Είναι περισσότερο ότι η ποιότητα ζωής με την εκτέλεση των ίδιων εργασιών δεν είναι τόσο υψηλή στο iPadOS όσο στο macOS. Να τι θα παρακολουθώ στο WWDC 2021 στις 7 Ιουνίου:

Η Apple παρέδωσε σε μεγάλο βαθμό με το iOS 14 στο iPhone. Χρησιμοποίησα εδώ και καιρό μια αρχική οθόνη για τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές μου, με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σπάνια να είναι οργανωμένες αλφαβητικά σε φακέλους στη δεύτερη σελίδα. Το iOS 14 εισήγαγε την υποστήριξη widget σε οποιαδήποτε αρχική οθόνη, τη δυνατότητα απόκρυψης εικονιδίων εφαρμογών και αρχικών οθονών και βιβλιοθήκη εφαρμογών πλέγμα που λειτουργεί ως ένα έξυπνο και ελκυστικό σύστημα φακέλων.

Η προεπιλεγμένη αρχική οθόνη για το iPadOS δεν είναι ακόμα τόσο προηγμένη. Οι αγαπημένες σας εφαρμογές και φάκελοι μπορούν να βρίσκονται στο dock και να είναι προσβάσιμες μέσα από τις εφαρμογές και μπορείτε να σύρετε οποιαδήποτε εφαρμογή από την αναζήτηση Spotlight με ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο για πολλαπλές εργασίες, αλλά το iPadOS 14 είναι κατά τα άλλα αρκετά περιορισμένο.

Αυτήν τη στιγμή εργάζομαι γύρω από αυτούς τους περιορισμούς με το δικό μου σύστημα φακέλων βιβλιοθήκης εφαρμογών που βρίσκεται στο dock, ώστε οποιαδήποτε εφαρμογή να μπορεί να ανοίξει δίπλα-δίπλα ή να αιωρείται πάνω από άλλη εφαρμογή. Το μειονέκτημα είναι ότι υπάρχει ένα όριο για το πόσες εφαρμογές και φακέλους μπορούν να χωρέσουν στο dock, και μπορώ να χωρέσω μόνο έξι πιο χρησιμοποιημένες εφαρμογές εκτός ενός φακέλου στο dock με τόσους πολλούς φακέλους.

Εν τω μεταξύ, η πραγματική αρχική οθόνη μου είναι απλώς μια επιλεγμένη εικόνα με μια στοίβα γραφικών στοιχείων που μπορεί πάντα να εμφανίζεται ως στήλη στα αριστερά σε οριζόντια λειτουργία και πρέπει να τραβηχτεί από κατακόρυφο προσανατολισμό. Υποθέτω ότι το iPadOS φέρνει γραφικά στοιχεία σε ολόκληρη την αρχική οθόνη, όπως το iOS, και η βιβλιοθήκη εφαρμογών θα εμφανίζεται ως η τελευταία αρχική οθόνη.

Η προτίμησή μου θα ήταν να χωρίσω την αρχική οθόνη μεταξύ χρήσιμων γραφικών στοιχείων και της βιβλιοθήκης εφαρμογών για να εξαλειφθεί το σάρωση. Επειδή οι εφαρμογές μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχική οθόνη ή τη βάση σύνδεσης και βιβλιοθήκη εφαρμογών, ελπίζω επίσης να δω ένα πρόγραμμα εκκίνησης βιβλιοθήκης εφαρμογών στο dock (παρόμοιο με το Launchpad στο macOS), ώστε οι εφαρμογές να μπορούν να υπάρχουν στην αρχική οθόνη ή στο dock χωρίς φακέλους και να μπορούν να κάνουν πολλές εργασίες χωρίς να επιστρέψουν στην αρχική οθόνη ή να χρειάζονται εξωτερική πληκτρολόγιο.

Multitasking ήχου

Το M1 MacBook Air με macOS μπορεί να αναπαράγει ήχο από τα Μηνύματα ή ένα βίντεο στο YouTube ενώ ακούω ήχο από ένα podcast ή τη μουσική βιβλιοθήκη μου. Η αναπαραγωγή ενός σύντομου κλιπ ήχου από οπουδήποτε στο iPadOS ενώ παράλληλα ακούτε άλλες εφαρμογές θα διακόψει τον ήχο που αναπαράγεται αυτήν τη στιγμή (και μπορεί να συνεχιστεί ή να μην συνεχιστεί όταν ολοκληρώσετε την ακρόαση του κλιπ).

Αυτό είναι μια μικρή ενόχληση, αλλά πονάει όταν το χτυπάτε αρκετές φορές σε ένα iPad όταν ένα MacBook με τον ίδιο επεξεργαστή δεν αντιμετωπίζει το ίδιο εμπόδιο. Αυτό που περιορίζει περισσότερο είναι η εγγραφή ενός podcast σε μια εφαρμογή ενώ μιλάτε με τον συνοικοδεσπότη σας μέσω του Διαδικτύου σε μια άλλη εφαρμογή. Αυτό είναι επιτραπέζιο ποντάρισμα για το Mac και απλά δεν είναι δυνατό στο iPad Pro σήμερα.

Και τα δύο μηχανήματα τροφοδοτούνται από τον ίδιο επεξεργαστή M1. Η μόνη διαφορά είναι οι δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος. Η τρέχουσα λύση μου είναι να φιλοξενώ την κλήση σε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από το iPhone μου, να ακούω τον ήχο του συνοικοδεσπότη μου μέσω ακουστικών και να ηχογραφώ από μικρόφωνο podcasting συνδεδεμένο μέσω USB-C στο iPad Pro μου.

Βλέπω επίσης άρθρα στον Ιστό και αναφέρομαι στις σημειώσεις των εκπομπών μας σε περιβάλλον διαχωρισμένης οθόνης ενώ Απλώς πατήστε Εγγραφή παραμένει ενεργή ως αιωρούμενη εφαρμογή που εμφανίζεται σε κάθε πλευρά της οθόνης. Αυτό λειτουργεί απολύτως (αν και επί του παρόντος εγκαταλείπω την παρακολούθηση του δικού μου ήχου μέσω του μικροφώνου), αλλά η εμπειρία είναι περιορισμένη και πιο περίπλοκη από την εγγραφή ενός podcast μέσω Διαδικτύου σε Mac.

Εμφάνιση προτιμήσεων

Έχω γράψει μεγάλα άρθρα για το iPad Pro 12,9 ιντσών με πληκτρολόγηση αφής στο πληκτρολόγιο λογισμικού. Δεν είναι η προτιμώμενη μέθοδος εισαγωγής στο γραφείο, αλλά είναι απολύτως εφικτή και αποτελεσματική για μένα χωρίς πληκτρολόγιο υλικού. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το iPad Pro από μόνο του στα χέρια μου ως καθαρό tablet.

ο Αξεσουάρ Magic Keyboard για iPad Pro προσθέτει ένα trackpad και μια βάση στην εξίσωση για να ταιριάζει με μια εμπειρία φορητού υπολογιστή για πληκτρολόγηση, επιλογή και προβολή. Αυτή είναι η καλύτερη λύση για μεγαλύτερες περιόδους γραφής με το iPad Pro όταν είμαι μακριά από το γραφείο μου.

Το πιο παραγωγικό μου περιβάλλον όταν είμαι στο σπίτι είναι στο γραφείο μου με το Magic Keyboard, το Magic Mouse και την οθόνη 4K 21,5 ιντσών. Το multitasking είναι πολύ πιο περιορισμένο στο iPadOS σήμερα, αλλά ίσως αυτό θα επεκταθεί στο μέλλον και υπάρχουν επί του παρόντος κουραστικές λύσεις. Το πιο περίεργο είναι πώς συμπεριφέρεται ένα iPad όταν συνδέεται σε μια εξωτερική οθόνη.

Ένα MacBook μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλές λειτουργίες όταν είναι συνδεδεμένο σε εξωτερική οθόνη. Ένα κλειστό σημειωματάριο που είναι συνδεδεμένο σε πληκτρολόγιο και ποντίκι ή επιφάνεια αφής μπορεί να επιτρέψει την ανάληψη της οθόνης από την ενσωματωμένη οθόνη που δεν είναι ορατή ούτως ή άλλως όταν είναι κλειστή. Ένα ανοιχτό MacBook μπορεί να χειριστεί την εξωτερική οθόνη ως επέκταση της ενσωματωμένης οθόνης, παρέχοντάς σας ουσιαστικά έναν εκτεταμένο χώρο εργασίας.

Το iPadOS σήμερα διαθέτει εδώ και χρόνια υποστήριξη για λειτουργίες εξόδου βίντεο σε εφαρμογές όπως το iMovie και οι Φωτογραφίες, όπου το πλήρες βίντεο ή η φωτογραφία καταλαμβάνει την εξωτερική οθόνη ενώ η οθόνη του iPad δείχνει τη διεπαφή χρήστη της εφαρμογής. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια νέα δυνατότητα για iPad και εξακολουθεί να υποστηρίζεται μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές φωτογραφιών και βίντεο.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η εξωτερική οθόνη αντικατοπτρίζει απλώς αυτό που εμφανίζεται από το iPad. Μπορείτε να μειώσετε τη φωτεινότητα στο iPad, αλλά δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως την οθόνη του iPad που απλώς αντικατοπτρίζει το περιεχόμενό του σε μια εξωτερική οθόνη. Αυτό δεν είναι ιδανικό, αλλά για τη σύνταξη άρθρων όπως αυτό που διαβάζετε, είμαι σωματικά πιο άνετα στο γραφείο μου με την καρέκλα, το ποντίκι και το πληκτρολόγιό μου και μεγαλύτερη οθόνη για τα μάτια μου 30 ετών.

SpaceExplored.com

Το iPadOS 15 δεν θα είναι στην πραγματικότητα ολοκληρωμένο και έτοιμο για την πρώτη στιγμή μέχρι αργότερα αυτό το φθινόπωρο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια από αυτά τα χαρακτηριστικά σκοπεύει να αντιμετωπίσει η Apple στις 7 Ιουνίου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της. Ακολουθηστε 9 έως 5 Mac για ενημερωμένη κάλυψη από τώρα έως την εβδομάδα WWDC.

Έχετε τις δικές σας δυνατότητες ποιότητας ζωής του iPad που θα πρέπει να είναι τόσο εύκολες σε ένα iPad Pro όσο και σε Mac; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Bir cevap yazın