Μπορεί ο ιδιοκτήτης μου να μπει χωρίς προειδοποίηση;

0
Μπορεί ο ιδιοκτήτης μου να μπει χωρίς προειδοποίηση;

Έχετε επιστρέψει ποτέ στο διαμέρισμά σας και νιώσατε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά; Ίσως έχετε αναρωτηθεί εάν κάποιος μπήκε στο σπίτι σας ενώ λείπατε στη δουλειά ή επισκεπτόσασταν με έναν φίλο. Εάν υποψιάζεστε ότι ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής του ακινήτου σας μπήκε στο διαμέρισμά σας χωρίς να ζητήσει την άδειά σας, μπορεί να νιώσετε την τάση να τους κατηγορήσετε ότι παραβίασαν το απόρρητό σας.

Αλλά προτού το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους κανόνες σχετικά με το ποιος μπορεί να εισέλθει στο διαμέρισμά σας και ποιες καταστάσεις τους επιτρέπουν να εισέλθουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ποιος επιτρέπεται στο διαμέρισμά μου χωρίς την άδειά μου;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η είσοδος ενός ιδιοκτήτη στο διαμέρισμά σας απροειδοποίητα (ή χωρίς επίβλεψη) μπορεί να είναι μια μεγάλη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Είναι όμως ποτέ επιτρεπτή αυτή η ενέργεια; Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες εισαγωγής χωρίς άδεια για τους ιδιοκτήτες, τη συντήρηση, την ευγενική περιπολία και τους πρώτους ανταποκριτές, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε πιο άνετα ως ενοικιαστής — και να επιβάλλετε τα δικαιώματα των ενοικιαστών σας εάν ή όταν είναι απαραίτητο.

Μπορεί ο ιδιοκτήτης μου να έρθει στο διαμέρισμά μου χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση;

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις των νέων ή των ενοικιαστών για πρώτη φορά είναι: Μπορεί ένας ιδιοκτήτης να μπει στο διαμέρισμά μου χωρίς την άδειά μου; Γενικά, η απάντηση είναι όχι. Ο ιδιοκτήτης σας συνήθως χρειάζεται να σας ενημερώσει 24 ώρες νωρίτερα ότι θα περάσουν.

Μια κοινή εξαίρεση είναι όταν ένας ιδιοκτήτης πέφτει μέσα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως όταν υπάρχει σπασμένος σωλήνας ή υποψία διαρροής αερίου στο κτίριο. Και στις 50 πολιτείες, ένας ιδιοκτήτης μπορεί να εισέλθει στην ιδιοκτησία σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με ελάχιστη (ή καθόλου) ειδοποίηση.

Μπορεί η συντήρηση να έρθει στο διαμέρισμά μου χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση;

Συνήθως, οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό συντήρησης πρέπει να ειδοποιήσουν εκ των προτέρων πριν εμφανιστούν για να κάνουν οποιαδήποτε επισκευή. Ορισμένοι νόμοι εισόδου ιδιοκτητών πολιτειών απαιτούν ότι η συντήρηση παρέχει επίσης ειδοποίηση όταν έρχονται για να καθορίσουν εάν είναι απαραίτητες επισκευές. Και στις δύο περιπτώσεις, η ειδοποίηση είκοσι τεσσάρων ωρών είναι μια κοινή γραμμή βάσης, αν και μπορεί να δοθεί επιπλέον χρόνος ως ευγένεια.

Ωστόσο, οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης συντήρησης έχουν διαφορετικό σύνολο κανόνων. Εάν ξεσπάσει πυρκαγιά ή διαρρεύσει νερό από όροφο σε όροφο, ένα μέλος του πληρώματος συντήρησης μπορεί να φτάσει στο σημείο χωρίς να δώσει ιδιαίτερη ειδοποίηση.

Μπορεί η ευγενική περίπολος να έρθει στο διαμέρισμά μου χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση;

Ένας ευγενικός αξιωματικός περιπολίας είναι ένας επαγγελματίας ασφαλείας που παρέχει επιτήρηση και βασική προστασία για ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Με απλά λόγια, ένας αξιωματικός ευγένειας κρατά όλους στην κοινότητα ασφαλείς. Οι αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν την περιπολία των εγκαταστάσεων, την αναφορά εγκλημάτων και περιστατικών, την αξιολόγηση οχημάτων και τη δημιουργία σχέσεων με τους ενοικιαστές.

Αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους αξιωματικούς δεν έχουν την εξουσία να συλλάβουν κανέναν ή να εισέλθουν απότομα στο διαμέρισμά σας (δηλαδή, χωρίς προειδοποίηση), ενδέχεται να εμφανιστούν στη μονάδα σας σχετικά γρήγορα εάν υπάρχει υποψία διάρρηξηκλοπή, διάρρηξη ή παρόμοια εγκληματική δραστηριότητα.

Μπορούν οι πρώτοι ανταποκριτές να έρθουν στο διαμέρισμά μου χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση;

Οι πρώτοι ανταποκριτές μπορούν συνήθως να εισέλθουν στο διαμέρισμά σας σε μια στιγμή. Οι EMT, οι παραϊατρικοί, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί λειτουργούν ως η πρώτη γραμμή άμυνας σε περίπτωση ατυχήματος ή έκτακτης ανάγκης. Σε μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, οι πρώτοι ανταποκριτές έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο χώρο σας με κάθε απαραίτητο μέσο — συμπεριλαμβανομένου του σπασμού ενός παραθύρου ή της διάρρηξης μιας πόρτας.

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την είσοδο χωρίς άδεια περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, πιθανή απειλή ζώων, αγωνία, πυρκαγιά, φυσική καταστροφή ή ύποπτη βία.

Επειδή οι πρώτες βοήθειες είναι υπεύθυνες για τη διάσωση ανθρώπων και τον μετριασμό επικίνδυνων καταστάσεων, επιτρέπεται σε κάθε πόλη και πολιτεία να εισέλθουν στην πολυκατοικία σας (ή στη συγκεκριμένη μονάδα σας) με κάθε μέσο.

Οι μη επείγουσες αναζητήσεις ή ανακαλύψεις αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου πρέπει συνήθως να παρέχουν πιθανή αιτία για να λάβουν ένταλμα έρευνας από τοπικό δικαστήριο. Έχοντας ένα ένταλμα έρευνας στο χέρι, οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου μπορούν να εισέλθουν και να ερευνήσουν την ιδιοκτησία σας.

Αποκτήστε μια νέα μίσθωση με το ApartmentSearch

Παρόλο που έχουμε μοιραστεί μερικές εξαιρετικές οδηγίες μαζί σας, έχετε κατά νου ότι οι κανονισμοί μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας — γι’ αυτό είναι προς το συμφέρον σας να επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας πόρο υποστήριξης ενοικιαστών για το πιο ενημερωμένο και σχετικό πληροφορίες.

Αλλά ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης σας έχει έναν νόμιμο λόγο να κάνει «check-in» στο χώρο σας, αυτό δεν κάνει λιγότερο περίεργο να έχετε έναν ξένο στο προσωρινό σας σπίτι! Εάν είστε έτοιμοι για μια εντελώς νέα ζωή, ρίξτε μια ματιά Αναζήτηση Διαμερισμάτων για διαμερίσματα με υψηλή βαθμολογία στην περιοχή σας. Χρησιμοποιώντας την δυνατότητα αναζήτησηςμπορείτε να καθορίσετε τον τύπο του μέρους που ψάχνετε σε οποιαδήποτε γειτονιά ή ταχυδρομικό κώδικα και να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε το μέρος που αγαπάτε που εξακολουθεί να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Bir cevap yazın