Νιώστε ασφαλής: 12 Συμβουλές ασφάλειας για να ζείτε μόνοι

1
Νιώστε ασφαλής: 12 Συμβουλές ασφάλειας για να ζείτε μόνοι

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να ζεις μόνος σου — συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να διακοσμείς όπως εσύ επιλέγεις, να τηρείς το δικό σου πρόγραμμα και να μην πιέζεις να το κάνεις αν δεν έχεις διάθεση. Ωστόσο, η ζωή μόνος μπορεί να προκαλέσει κάποιο άγχος. Μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεστε ανασφαλείς στο σπίτι σας. Ευτυχώς, — είτε ζείτε σε ένα διαμέρισμα, ένα σπίτι, ένα διαμέρισμα ή ένα αρχοντικό — μπορείτε να αισθάνεστε πιο σίγουροι και ασφαλείς με αυτές τις 12 συμβουλές ασφάλειας.

Κλειδώνετε πάντα τις πόρτες και τα παράθυρά σας

Όταν ζείτε μόνοι, είναι σημαντικό να κλειδώνετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρά σας, ακόμα και όταν είστε σπίτι. Το να κρατάτε τις πόρτες και τα παράθυρά σας κλειδωμένα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανούς εισβολείς (ή έναν γείτονα να μην μπει κατά λάθος στο διαμέρισμά σας νομίζοντας ότι είναι δικό του!) — και να σας προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση ηρεμίας.

Ελέγξτε ξανά ότι κάθε παράθυρο στη θέση σας είναι καλά κλειστό και κλειδωμένο. Στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά όλες τις εξωτερικές εισόδους του χώρου σας—συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών, πίσω, ακόμη και μπαλκονόπορτων. Εάν έχετε σβηστήρα, βεβαιωθείτε ότι έχει εμπλακεί.

Ανησυχείτε ότι θα βρεθείτε κλειδωμένος; Κρατήστε ένα εφεδρικό κλειδί σε μια ασφαλή τοποθεσία, είτε σε κλειδωμένο κουτί είτε με έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας στην πόλη.

Εγκαταστήστε τις λειτουργίες οικιακής ασφάλειας

Εάν μένετε μόνοι, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε λειτουργίες ασφαλείας σπιτιού. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν φώτα αισθητήρων κίνησης, κάμερες ασφαλείας, κουδούνια βίντεο ή ακόμα και συστήματα συναγερμού. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πιο ασφαλείς στο σπίτι σας και μπορούν επίσης να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για πιθανούς εισβολείς.

Εάν ζείτε σε διαμέρισμα, μπορεί να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε συστήματα συναγερμού ή φώτα αισθητήρων κίνησης. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να εγκαταστήσετε κάμερες ασφαλείας και κουδούνια βίντεο. Η προσθήκη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε ποιος πηγαινοέρχεται από το διαμέρισμά σας, να εντοπίσει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα και να σας επιτρέψει να ελέγξετε ξανά ποιος είναι στην πόρτα προτού απαντήσετε.

Προσέχετε τι δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είναι επίσης καλή ιδέα να γνωρίζετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο — είτε είστε ψάχνει για νέο συγκάτοικο ή δημοσιεύοντας καθημερινές ενημερώσεις. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τους λογαριασμούς σας ασφαλείς και ιδιωτικούς και αποφύγετε να δίνετε πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες — συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσής σας ή τυχόν φωτογραφιών αναγνώρισης του τόπου σας. Κρατήστε τη διεύθυνσή σας δεσμευμένη μόνο για όσους εμπιστεύεστε να επισκεφτούν — όπως φίλους και μέλη της οικογένειας. Το να διατηρείτε χαμηλό προφίλ στο διαδίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε ασφάλεια και αυτοπεποίθηση ενώ ζείτε μόνοι.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποφύγετε τη δημοσίευση των σχεδίων και της τοποθεσίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πραγματικό χρόνο. Η ανάρτηση σε πραγματικό χρόνο μπορεί να σας κάνει στόχο για πιθανούς διαρρήκτες εάν γνωρίζουν ότι είστε εκτός πόλης. Αποφύγετε να δημοσιεύετε φωτογραφίες των τιμαλφών σας στα social media, t00.

Χρησιμοποιήστε χρονόμετρα για να φαίνεται ότι κάποιος είναι σπίτι

Δεν θέλετε να φαίνεται ότι ζείτε μόνος; Γίνετε δημιουργικοί χρησιμοποιώντας χρονόμετρα για τα φώτα, την τηλεόρασή σας, το ραδιόφωνο και άλλες συσκευές. Αυτό μπορεί να κάνει να φαίνεται στους πιθανούς εισβολείς ότι κάποιος είναι σπίτι, ακόμα κι όταν δεν είστε εσείς.

Είναι επίσης συνετό να κρατάτε τις κουρτίνες ή τα στόρια σας κλειστά όταν λείπετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το απόρρητό σας και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να φαίνεται σαν κάποιος να είναι στο σπίτι σας.

Γίνε φίλος με τους γείτονές σου

Είναι καλή ιδέα να γνωρίσετε τους γείτονές σας εάν μένετε μόνοι σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αίσθηση κοινότητας και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με την ασφάλεια. Εάν έχετε καλές σχέσεις με έμπιστους γείτονες, μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε το σπίτι σας και να σας ειδοποιήσουν για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Είναι επίσης καλή ιδέα να ενημερώσετε έναν έμπιστο γείτονα πότε φεύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να παρακολουθούν τον χώρο σας και να σας ειδοποιούν για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Μην ανοίγετε την πόρτα σας για αγνώστους

Όταν ζείτε μόνοι, είναι σημαντικό να θυμάστε να μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα σας για αγνώστους. Αν κάποιος σας χτυπάει την πόρτα, καλό είναι να ρωτήσετε ποιος είναι πριν την ανοίξετε. Εάν δεν περιμένετε κάποιον και δεν είναι κάποιος που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε, μην απαντήσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ματάκι ή ένα κουδούνι βίντεο για να αναγνωρίσετε το άτομο πριν ανοίξετε την πόρτα και να ζητήσετε όλες οι παραγγελίες — από την παράδοση τροφίμων έως τις παραδόσεις ειδών παντοπωλείου — να παραμένουν ανέπαφες.

Κρατήστε μια λίστα επαφών έκτακτης ανάγκης εύχρηστη

Όταν μένετε μόνοι, είναι σημαντικό να έχετε πάντα πρόχειρη μια λίστα επαφών έκτακτης ανάγκης. Αυτή η λίστα θα πρέπει να περιλαμβάνει φίλους, οικογένεια και τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως η αστυνομία και η πυροσβεστική. Αυτή η λίστα μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Είναι επίσης καλή ιδέα να διατηρείτε τη λίστα επαφών έκτακτης ανάγκης σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος, όπως το ψυγείο, το κομοδίνο ή το γραφείο σας.

Εφαρμόστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Εάν ζείτε μόνοι, είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Αυτό το σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας για φίλους, οικογένεια και τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Είναι επίσης καλή ιδέα να εφαρμόσετε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο έτοιμοι και μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Κρατήστε τα πολύτιμα αντικείμενα μακριά

Είναι σημαντικό να κρατάτε τα τιμαλφή σας μακριά. Αυτό περιλαμβάνει κοσμήματα, μετρητά και άλλα αντικείμενα αξίας. Είναι επίσης καλή ιδέα να φυλάσσετε οποιαδήποτε σημαντικά έγγραφα, όπως πιστοποιητικά γέννησης και διαβατήρια, σε ασφαλή τοποθεσία, όπως κλειδωμένο κουτί ή χρηματοκιβώτιο.

Καλέστε για βοήθεια εάν αισθάνεστε ανασφαλείς

Αν ποτέ βρεθείτε να αισθάνεστε ανασφαλείς, είτε στο διαμέρισμά σας, στο πάρκινγκ ή στην κοινότητά σας πάρκινγκ γκαράζ, είναι σημαντικό να καλέσετε για βοήθεια. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κλήση της αστυνομίας, της ασφάλειας διαμερίσματος ή ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας. Είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι!

Εξετάστε το ενδεχόμενο να λάβετε εκπαίδευση αυτοάμυνας

Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε ένα μάθημα άμυνας ή εκπαίδευσης αυτοάμυνας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια ενώ ζείτε μόνοι και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τον εαυτό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Βρείτε ένα νέο διαμέρισμα με Αναζήτηση διαμερισμάτων

Το να ζεις μόνος μπορεί μερικές φορές να είναι τρομακτικό, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Μπορείτε να αισθάνεστε πιο σίγουροι και ασφαλείς στο σπίτι σας με τις σωστές συμβουλές και προφυλάξεις ασφαλείας. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ανασφαλείς, ίσως είναι καιρός να βρείτε ένα νέο διαμέρισμα σε ένα νέο μέρος της πόλης. Μη χάνετε χρόνο κοιτάζοντας δεκάδες καταχωρίσεις στην αγορά. Ξεκινήστε κάνοντας περιήγηση Αναζήτηση Διαμερισμάτων. Με προηγμένες επιλογές φιλτραρίσματος, λεπτομερείς εικόνες και σαφή εικόνα των χαρακτηριστικών της κοινότητας διαμερισμάτων, σίγουρα θα βρείτε ένα διαμέρισμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας — και στον προϋπολογισμό σας.

Bir cevap yazın