Ξεκλειδώστε More Value with Five Category Management Benefits « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFICERS & LEADER IN SUPPLY MANAGEMENT

5
Ξεκλειδώστε More Value with Five Category Management Benefits « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFICERS & LEADER IN SUPPLY MANAGEMENT

Οι Παρασκευές (το 2023) σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για άλλη μια ανοδική λίστα CPO. Κάθε λίστα θα περιλαμβάνει μια ποικιλία από συμβουλές προμηθειών, τάσεις, πληροφορίες, έρευνες, λίστες, στρατηγικές ή/και συστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις ομάδες προμηθειών να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους. Θα συμπεριλάβουμε επίσης ένα συνοπτικό γραφικό για να το μοιραστείτε με την ομάδα σας.

Η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών προμηθειών γνωρίζει ότι η σαφής και λεπτομερής άποψη για μια κατηγορία δαπανών καθιστά την προμήθεια αυτής της κατηγορίας σημαντικά ευκολότερη και επηρεάζει θετικά τα αποτελέσματα. Αλλά η κατανόηση της δαπάνης είναι μόνο ένα μέρος του συνολικού παζλ. Η εισαγωγή της διαχείρισης κατηγοριών έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει μεγαλύτερη αξία. Ακολουθούν πέντε οφέλη της διαχείρισης κατηγοριών.

Πέντε Οφέλη της Διαχείρισης Κατηγοριών

Η διαχείριση συγκεκριμένων κατηγοριών δαπανών είναι πολύτιμη για ένα τμήμα προμηθειών για διάφορους λόγους:

  1. Εξοικονόμηση κόστους: Με τη στρατηγική διαχείριση συγκεκριμένων κατηγοριών δαπανών, τα τμήματα προμηθειών μπορούν να εντοπίσουν και να διαπραγματευτούν καλύτερες τιμές με τους προμηθευτές, μειώνοντας το κόστος των αγαθών και των υπηρεσιών. Η καλύτερη διαχείριση της κατηγορίας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους για τον οργανισμό.
  2. Βελτιωμένες σχέσεις με προμηθευτές: Η εστιασμένη διαχείριση κατηγοριών μπορεί να βοηθήσει τα τμήματα προμηθειών να δημιουργήσουν ισχυρότερες σχέσεις με βασικούς προμηθευτές, οδηγώντας σε καλύτερη και πιο συνεπή επικοινωνία και συνεργασία και, τελικά, σε βελτιωμένη απόδοση προμηθευτή και πιο αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού.
  3. Καλύτερα δεδομένα και αναλύσεις: Με τη διαχείριση περισσότερων κατηγοριών δαπανών χρησιμοποιώντας ένα λεπτομερές πλαίσιο ή μεθοδολογία, οι διαχειριστές κατηγοριών θα αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σχετικά με τις τιμές προμηθευτών, τους χρόνους παράδοσης και την απόδοση παράδοσης, επιτρέποντας βελτιωμένες ευκαιρίες λήψης αποφάσεων και εξοικονόμησης κόστους.
  4. Μείωση κινδύνου: Αναλύοντας την αλυσίδα εφοδιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, οι ομάδες προμηθειών μπορούν να εντοπίσουν και να μετριάσουν πιθανούς κινδύνους, όπως διακοπές εφοδιασμού ή αστάθεια τιμών, προστατεύοντας τον οργανισμό από σημαντικές επιπτώσεις.
  5. Αυξημένη αποτελεσματικότητα προμηθειών: Η εστιασμένη διαχείριση κατηγοριών δίνει τη δυνατότητα στα τμήματα προμηθειών να εξορθολογίσουν τις διαδικασίες, να αυτοματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες εργασίες και να κατανείμουν τους πόρους πιο αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα αυξημένη αποδοτικότητα και βελτιωμένα αποτελέσματα.

Συνολικά, η διαχείριση συγκεκριμένων κατηγοριών δαπανών παρέχει στα τμήματα προμηθειών πολύτιμες πληροφορίες, ευκαιρίες εξοικονόμησης κόστους και βελτιωμένη αποτελεσματικότητα, βοηθώντας τον οργανισμό να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στις δαπάνες που διαχειρίζεται αυτήν τη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Skills for the Modern Procurement Pro – Category Management

CPO Rising Speaker Profile – David Gallaer, VP – Category Management, MUFG Union Bank

Skills for the Modern Procurement Pro – Supply Market Knowledge

Οι επαγγελματίες της προμήθειας πρέπει να σκέφτονται παγκοσμίως και να ενεργούν παγκοσμίως (1)

Με ετικέτα: Διαχείριση κατηγορίας, Chief Procurement Officer, CPO Rising Liste, Procurement, Risk Management, Spend Under Management, Strategic Sourcing

Bir cevap yazın