Ο δρομέας του iPadOS δεν ήταν εύκολο να δημιουργηθεί, λέει ο Craig Federighi

1
Ο δρομέας του iPadOS δεν ήταν εύκολο να δημιουργηθεί, λέει ο Craig Federighi

Ενημέρωση: Ο Federighi έχει επίσης συνέντευξη για το ίδιο θέμα στο ένα ειδικό επεισόδιο του podcast AppStories.

Η δημιουργία του δρομέα του iPadOS χωρίς να διακυβεύεται η φύση του iPad με το άγγιγμα δεν ήταν εύκολη υπόθεση, λέει ο SVP της Apple, Craig Federighi σε μια νέα συνέντευξη.

Λέει ότι το έργο στηρίχθηκε σημαντικά σε όσα είχε μάθει η εταιρεία από το Apple TV…

TechCrunch’s Ο Matthew Panzarino πήρε συνέντευξη από τον Federighi.

Εάν έχετε παρατηρήσει κάποιες ομοιότητες μεταξύ του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρεται ο κέρσορας στο iPad OS και του τρόπου λειτουργίας του στο Apple TV, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει το γνωστό «άλμα» από το ένα σημείο ενδιαφέροντος στο άλλο, για παράδειγμα, και η ελαφριά λάμψη ενός κουμπιού καθώς μετακινείτε το δάχτυλό σας ενώ «αιωρείστε» πάνω του.

«Υπήρχε μια διαδικασία για να καταλάβουμε πώς ακριβώς θα συνεργάζονταν διάφορα στοιχεία», λέει ο Federighi. «Γνωρίζαμε ότι θέλαμε έναν δρομέα με πολύ επίκεντρο την αφή που δεν μεταφέρει ένα περιττό επίπεδο ακρίβειας. Γνωρίζαμε ότι είχαμε μια εμπειρία εστίασης παρόμοια με το Apple TV που μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε με ευχάριστο τρόπο. Γνωρίζαμε ότι όταν ασχολούμαστε με κείμενο θέλαμε να παρέχουμε μια μεγαλύτερη αίσθηση ανατροφοδότησης.»

«Μέρος αυτού που αγαπώ τόσο πολύ για το τι συνέβη με το iPadOS είναι ο τρόπος που αντλήσαμε από τόσες πολλές πηγές. Η εμπειρία αντλείται από τη δουλειά μας στο tvOS, από χρόνια δουλειάς στο Mac και από τις απαρχές του iPhone X και του πρώιμου iPad, δημιουργώντας κάτι νέο που είναι πραγματικά φυσικό για το iPad».

Και η διεπαφή Apple TV δεν «εμπνέει» μόνο τον κέρσορα – η βασική ομάδα σχεδιασμού που είναι υπεύθυνη εργάζεται σε ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Apple TV, iPad OS και άλλων προϊόντων.

Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε για τον κέρσορα του iPadOS αφορούσε την εξομοίωση ενός αγγίγματος με το δάχτυλο τις περισσότερες φορές, αλλά επιτρέποντας την ακρίβεια που μοιάζει με Mac κατά την επεξεργασία κειμένου.

Όταν σκεφτόμασταν για πρώτη φορά τον δρομέα, τον χρειαζόμασταν για να αντικατοπτρίζει τη φυσική και εύκολη εμπειρία χρήσης του δακτύλου σας όταν δεν απαιτείται υψηλή ακρίβεια, όπως κατά την πρόσβαση σε ένα εικονίδιο στην αρχική οθόνη, αλλά έπρεπε επίσης να κλιμακωθεί πολύ φυσικά σε εργασίες υψηλής ακρίβειας όπως η επεξεργασία κειμένου», λέει ο Federighi.

«Έτσι, καταλήξαμε σε έναν κύκλο που μεταμορφώνεται κομψά για να ολοκληρώσει το έργο που έχουμε. Για παράδειγμα, μεταμορφώνεται για να γίνει η εστίαση γύρω από ένα κουμπί, ή για να μεταπηδήσετε σε ένα άλλο κουμπί ή μεταμορφώνεται σε κάτι πιο ακριβές όταν αυτό είναι λογικό, όπως το I-beam για την επιλογή κειμένου». […]

Το I-Beam [matches] το μέγεθος του κειμένου που επεξεργάζεστε, για να είναι απολύτως σαφές πού θα εισαγάγει ο δρομέας και τι μέγεθος κειμένου θα παράγει όταν αρχίσετε να πληκτρολογείτε.

Όλο το κομμάτισυμπεριλαμβανομένης μιας ιστορικής προοπτικής για τον κέρσορα, αξίζει να διαβαστεί.

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Μνήμη OWC Mac Pro

Bir cevap yazın