Ο Δρ Mumba είναι επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών EISA στη Λιβερία

10
Ο Δρ Mumba είναι επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών EISA στη Λιβερία

425 Προβολές

Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών της Ζάμπιας, Δρ.

Ο Δρ. Mumba θα υπηρετήσει ως Επικεφαλής της Αποστολής Εκλογικής Παρακολούθησης (EOM) του Εκλογικού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Δημοκρατία στην Αφρική (EISA), το οποίο έχει αναπτύξει μια πλήρη ομάδα μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων ομάδων παρατηρητών στη Λιβερία.

Σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από την EISA στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, η ομάδα αποτελείται από βραχυπρόθεσμους παρατηρητές εκλογών (STO), που προέρχονται κυρίως από Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (CSO), Φορείς Διαχείρισης Εκλογών (EMBs) και ακαδημαϊκό κόσμο από όλη την ήπειρο της Αφρικής .

Η EISA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί αξιόπιστες εκλογές, συμμετοχή πολιτών και ισχυρούς πολιτικούς θεσμούς για βιώσιμη δημοκρατία στην Αφρική. Η EISA εργάζεται προς μια αφρικανική ήπειρο όπου η δημοκρατική διακυβέρνηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η συμμετοχή των πολιτών υποστηρίζονται σε ένα ειρηνικό περιβάλλον.

Ο Δρ. Μουμπά λέει ότι η ομάδα παρατηρητών της EISA θα αναπτυχθεί σε όλες τις περιοχές και συγκεκριμένα, στις 15 επαρχίες της Λιβερίας όπου θα παρακολουθήσουν τα τελικά στάδια των εκστρατειών των πολιτικών κομμάτων, τις διαδικασίες της ημέρας των εκλογών και τις διαδικασίες συγκέντρωσης αποτελεσμάτων.

Η αξιολόγηση της αποστολής EISA για την εκλογική διαδικασία θα καθοδηγείται από τις αρχές και τις υποχρεώσεις που ορίζονται στον Αφρικανικό Χάρτη του 2007 για τη Δημοκρατία, τις Εκλογές και τη Διακυβέρνηση (ACDEG), τη Διακήρυξη του 2002 OAU/AU για τις αρχές που διέπουν τις δημοκρατικές εκλογές στην Αφρική, τη Διακήρυξη των Αρχών για τη Διεθνή Παρατήρηση Εκλογών (DoP) και των Αρχών για τη Διαχείριση, την Παρακολούθηση και την Παρατήρηση Εκλογών (PEMMO) καθώς και το νομικό πλαίσιο που διέπει τις εκλογές στη Δημοκρατία της Λιβερίας.

Ο Δρ Mumba και η Αποστολή Εκλογικής Παρακολούθησης της EISA αναμένεται να εκδώσουν προκαταρκτική δήλωση σχετικά με τα ευρήματά της μετά την ημέρα των εκλογών.

Οι αποστολές EISA έχουν στο παρελθόν καθοδηγηθεί από πρώην Προέδρους και τεχνικούς εμπειρογνώμονες όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των HE Goodluck Jonathan Πρώην Πρόεδρος της Νιγηρίας, HE John Dramani Mahama Πρώην Πρόεδρος της Γκάνας, HE Casam Uteem πρώην Πρόεδρος του Μαυρικίου και HE Rupiah Bwezani Banda, Late Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ζάμπια.

Ο Mumba θεωρείται ιδιαίτερα υπέρμαχος της Δημοκρατίας στην ήπειρο μετά την πρόσφατη περιοδεία του ως Επικεφαλής της Αποστολής Εκλογικών Παρατηρητών SADC στη Ζιμπάμπουε, όπου η ομάδα του έγινε η πρώτη αποστολή παρατηρητών της SADC που επισήμανε ελλείψεις στις εκλογικές διαδικασίες στις εκλογές που μόλις ολοκληρώθηκαν στη Ζιμπάμπουε.

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın