Ο υπουργός Οικονομικών υπερασπίζεται την εισφορά χρημάτων από κινητά

10
Ο υπουργός Οικονομικών υπερασπίζεται την εισφορά χρημάτων από κινητά

150 Προβολές

Υπουργός Οικονομικών, Δρ Musokotwane Situmbeko

Ο Υπουργός Οικονομικών και Εθνικού Σχεδιασμού Δρ Situmbeko Musokotwane υπερασπίστηκε την απόφαση να εισαχθεί φόρος στις συναλλαγές χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου σύμφωνα με τον Εθνικό Προϋπολογισμό του 2024.

Μιλώντας στη Λουσάκα σήμερα κατά τη διάρκεια ενός Συμποσίου Εθνικού Προϋπολογισμού, ο Δρ Musokotwane είπε ότι πολλοί άνθρωποι στη χώρα δεν συνεισφέρουν στους φόρους, αλλά η πλειονότητα χρησιμοποιεί υπηρεσίες κινητών χρημάτων.

Είπε ότι η εισφορά παρέχει επομένως την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να πληρώσουν μια μορφή φόρου.

Το ZANIS αναφέρει ότι ο Δρ Musokotwane είπε ότι η εισφορά είναι ασήμαντη σε σύγκριση με το χρηματικό ποσό που λαμβάνουν οι πάροχοι υπηρεσιών ανά συναλλαγή.

Ο υπουργός είπε ότι το κοινό θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο για το χρηματικό ποσό που χρεώνουν οι πάροχοι υπηρεσιών για τις συναλλαγές στις πλατφόρμες τους.

Ο Υπουργός, κατά την παρουσίαση του Εθνικού Προϋπολογισμού για το 2024, πρότεινε την καθιέρωση εισφοράς μεταξύ οκτώ ngwee και K1,80 στην αξία συναλλαγής για μεταφορά χρημάτων από άτομο σε άτομο μέσω κινητού τηλεφώνου.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Οικονομικών Φέλιξ Νκουλουκούσα είπε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις σε τομείς προτεραιότητας για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Νκουλουκούσα είπε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να επιτύχει ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις και να αυξήσει τον ιδιωτικό τομέα μέσω του Εθνικού Προϋπολογισμού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζιτών της Ζάμπια (BAZ) Μιζίνγκα Μελού δήλωσε ότι η ένωση έλαβε υπόψη την πρόταση της κυβέρνησης για μείωση των επιτοκίων.

Ο Melu είπε ότι η ένωση θα διερευνήσει τρόπους για να το πετύχει αυτό.

Και ο επικεφαλής της αποστολής της USAID, Peter Wiebler, δήλωσε ότι τα ιδρύματα που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της διαφθοράς πρέπει να χρηματοδοτηθούν επαρκώς.

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın