Ο Ύπατος Αρμοστής της Ζάμπιας επιδίδει τα διαπιστευτήρια στον Πρόεδρο της SA

6
Ο Ύπατος Αρμοστής της Ζάμπιας επιδίδει τα διαπιστευτήρια στον Πρόεδρο της SA

351 Προβολές

Η Ύπατη Αρμοστεία της Ζάμπια στη Νότια Αφρική, Mazuba Monze επέδωσε επίσημα τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Προεδρικό Ξενώνα Sefako Makgatho στην Πρετόρια.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος Ramaphosa τόνισε τη διαρκή φιλία μεταξύ της Νότιας Αφρικής και της Ζάμπιας, τονίζοντας τη δύναμη των μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σε δήλωση που εξέδωσε η Tamara Nyirenda, Πρώτη Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στην Ύπατη Αρμοστεία της Ζάμπια στη Νότια Αφρική, ο Πρόεδρος Ramaphosa συνεχάρη τη Monze για το διορισμό της Ύπατης Αρμοστείας της Ζάμπια στη Νότια Αφρική και της ευχήθηκε επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων και των ευθυνών της ως απεσταλμένος της Ζάμπια στη χώρα αυτή.

Και η Monze δεσμεύτηκε να εργαστεί για την ενίσχυση των ιστορικών διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και επανέλαβε τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας και κατανόησης.

«Θέλω να αναγνωρίσω τις πλούσιες και πολύπλευρες ιστορικές διμερείς σχέσεις μας μεταξύ των δύο εθνών μας που χαρακτηρίζονται από μακρά ιστορία συνεργασίας σε τομείς όπως η υγεία, το εμπόριο, η ανάπτυξη υποδομών, η ενέργεια, η εξόρυξη, οι πολιτιστικές ανταλλαγές και οι διπλωματικοί δεσμοί. Αυτές οι διαρκείς διασυνδέσεις έχουν διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινού μας παρελθόντος και συνεχίζουν να επηρεάζουν την τωρινή μας συνεργασία που ενισχύει την κατανόηση και τη συνεργασία», δήλωσε ο Monze.

Ο Monze δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Hakainde Hichilema προσβλέπει στη διατήρηση και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων που βασίζονται σε αμοιβαίες αξίες, οικονομική ανάπτυξη και κοινά συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών.

Επανέλαβε τη δέσμευση της Ζάμπια να συμβάλει θετικά σε μια πιο ασφαλή και σταθερή περιοχή, προσθέτοντας ότι η Ζάμπια και η Νότια Αφρική έχουν μακρά ιστορία αμοιβαίας επωφελούς σχέσης σε πολλούς τομείς οικονομικής ανάπτυξης, πολιτιστικών δεσμών και εκπαίδευσης, μεταξύ άλλων.

Ο Monze ορκίστηκε Ύπατος Αρμοστής στη Νότια Αφρική από τον Πρόεδρο Hakainde Hichilema, στις 4 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın