Προσδιορίστε την επιχείρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης — Και να την προσέχετε.

8
Προσδιορίστε την επιχείρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης — Και να την προσέχετε.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Εθνική Ένωση Πολιτών δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Δεν είναι δική μας δουλειά;Ο σκοπός του άρθρου ήταν να αξιολογήσει εάν οι τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες θα έπρεπε να αναλαμβάνουν εθνικά ζητήματα, τα οποία η Λέγκα χαρακτηρίζει ως «εθνικοποίηση» θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης». Η Λίγκα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τέτοια εθνικοποίηση αποτελεί ένα «θετικό φαινόμενο».

Το άρθρο σημειώνει την αυξανόμενη τάση μεταξύ των πόλεων να αναλαμβάνουν εθνικά, ακόμη και παγκόσμια, ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η ισότητα και άλλα θέματα που θα περίμενε κανείς να αντιμετωπιστούν σε εθνικό κυβερνητικό επίπεδο (αν από την κυβέρνηση). Επικαλούμενος τη δυσλειτουργία της εθνικής κυβέρνησης και τα σχετικά πλεονεκτήματα που έχουν οι τοπικές κυβερνήσεις στη λήψη αποφάσεων (π.χ. μια πιο ομοιογενής εκλογική περιφέρεια και λιγότερο κομματική πολιτική), η Λέγκα υποστηρίζει ότι οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης είναι κατάλληλοι να αναλάβουν εθνικά ζητήματα. Η Λέγκα παρουσιάζει τις ενέργειες μιας πόλης για την αφαίρεση ενός μνημείου της Συνομοσπονδίας και για την αναθεώρηση των πολιτικών και πρακτικών της με μέλη της κοινότητας ως μέρος «μιας συζήτησης σε όλη την πόλη για τη φυλή», ως εμπειρική υποστήριξη για τη θετική της στάση σχετικά με την εθνικοποίηση των δημοτικών θεμάτων.

Κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι μπορεί να εμπνέονται από την αξιολόγηση της Λίγκας, αλλά οι κάτοικοι και οι τοπικές επιχειρήσεις θα πρέπει να ανησυχούν. Οι πόλεις έχουν ήδη αναλάβει περισσότερα από όσα μπορούν να αντεπεξέλθουν, όπως αποδεικνύεται από την εξάρτησή τους από τις σειριακές αυξήσεις φόρων, την αναβολή συντήρησης υποδομών και τα μειωμένα επίπεδα υπηρεσιών για την εξισορρόπηση των προϋπολογισμών τους. Με κάθε προϋπολογισμό που εγκρίνεται πρόσφατα, μας υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες πόλεις λειτουργούν υπό το παράδειγμα της σπανιότητας. Οι ασαφείς δημοτικές αποστολές ανοίγουν την πόρτα σε μια ευρεία ποικιλία τοπικών κυβερνητικών δραστηριοτήτων που προστίθενται στο πεδίο εφαρμογής του οργανισμού μόλις η πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου αποφασίσει ότι τέτοιες δραστηριότητες ωφελούν την κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες έχουν ήδη επεκταθεί η κοινότητα να συμπεριλάβει την άγρια ​​ζωή και την άψυχη φύση, υποτάσσοντας τα συμφέροντα των κατοίκων και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων σε στόχους που υποθέτουν ότι οποιαδήποτε επίπτωση στο περιβάλλον είναι κακή, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αντίκτυπος μιας τέτοιας πολιτικής στους κατοίκους. Η περαιτέρω επέκταση της αποστολής μιας πόλης ώστε να συμπεριλάβει εθνικά και παγκόσμια ζητήματα είναι να παραλύσει την ικανότητα ενός δημοτικού συμβουλίου να ορίζει και να οριοθετεί το κατάλληλο πεδίο δραστηριότητας για την οργάνωση της πόλης σε σχέση με τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Η οριοθέτηση του πεδίου εφαρμογής είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική λειτουργία οποιουδήποτε οργανισμού. δήμοι είναι δεν Μια εξαίρεση.

Οι προηγούμενες αποφάσεις σχετικά με τη δομή της κυβέρνησής μας δεν είναι καλές απλώς και μόνο επειδή επικράτησαν. Ωστόσο, υπάρχουν στέρεες βάσεις για τη διατήρηση διακριτών εθνικών και περιφερειακών επιπέδων διακυβέρνησης. Η επίτευξη ουσιαστικού αντίκτυπου στα εθνικά ζητήματα απαιτεί συντονισμένη, ενιαία προσέγγιση. Ενώ οι τοπικές λύσεις μπορεί να φαίνονται ελκυστικές για ευρέως διαδεδομένα ζητήματα, ένα κατακερματισμένο τοπίο πολιτικής στις πόλεις και τις κομητείες οδηγεί σε αναποτελεσματικές και αντικρουόμενες τοπικές ενέργειες. Οι τοπικοί φορείς, χωρίς την ευρύτερη εθνική προοπτική, είναι επομένως πιο πιθανό να επιδεινώσουν τα προβλήματα παρά να τα λύσουν. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να επιλύσουν τη δυσλειτουργία σε εθνικό επίπεδο μέσω της άσκησης των τοπικών εξουσιών τους.

Για παράδειγμα, τι επιτυγχάνεται εάν οι μισές πόλεις των ΗΠΑ θεσπίσουν περιβαλλοντικές πολιτικές αφού καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη των ορυκτών καυσίμων υπερτερούν των αρνητικών επιπτώσεων, ενώ οι άλλες μισές ενεργούν σε διαφορετική αξιολόγηση; Τι επιτυγχάνεται εάν οι μισές από τις παραμεθόριες πόλεις και κωμοπόλεις εφαρμόζουν χαλαρή πολιτική συνόρων και μετανάστευσης ενώ οι άλλες μισές εφαρμόζουν αυστηρές πολιτικές; Και ξέρουμε τι συνέβη όταν ορισμένα κράτη εφάρμοσαν κατάφωρα ρατσιστικούς νόμους ενώ άλλα (ίσως όχι τέλεια) απείχαν από τέτοιες πρακτικές.

Τι γίνεται όμως με την πόλη που ανέλαβε την αφαίρεση ενός συνομοσπονδιακού ορόσημου και τη δέσμευση των κατοίκων της στη βελτίωση (μεταξύ άλλων) της σχέσης μεταξύ του αστυνομικού τμήματος και εκείνων των κατοίκων που «συχνά υποεκπροσωπούνται;” Είναι οι ενέργειες αυτής της πόλης παραδείγματα αντιμετώπισης εθνικών θεμάτων; Εδώ πρέπει να είμαστε ακριβείς. Ένα τοπικό ζήτημα που αντιμετωπίζεται ταυτόχρονα από πολλούς δήμους μπορεί, συνολικά, να εκδηλωθεί σε μια εθνική τάση μεγάλης σημασίας. αλλά ένα τέτοιο φαινόμενο δεν μετατρέπει τέτοια θέματα από τοπικά σε εθνικά.

Η ύπαρξη μνημείου σε περιουσία πόλης ή νομού είναι τοπικό ζήτημα. Και παραμερίζοντας την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των «στόχων και στρατηγικών» που προέκυψαν από την προβολή της πόλης για την αντιμετώπιση κοινοτικών ζητημάτων όπως η φυλή και η «ισότητα», αυτή η προσέγγιση είναι καθαρά τοπική. Οι θετικές τοπικές ενέργειες της πόλης – π.χ. αφαίρεση των συμβόλων της Συνομοσπονδίας και αναθεώρηση των πολιτικών αστυνόμευσης – ήταν ακριβώς αυτό – τοπικές δράσεις. Τέτοιες ενέργειες δεν νομιμοποιούν τη φαντασίωση ότι οι δημοτικοί ηγέτες μπορούν να αποδώσουν δικαιοσύνη στην τοπική τους επιβάρυνση και εκτρέπουν τους δημοτικούς πόρους για να αναλάβουν καλόπιστα εθνικά ζητήματα.

Οι τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τους θεμελιώδεις ρόλους και τις ευθύνες τους καθορίζοντας την επιχείρησή τους και λαμβάνοντας υπόψη τους. Σε εθνικό επίπεδο, ο ερπυσμός της αποστολής έχει ωθήσει την αναζήτηση ενοικίου, τη φιλικότητα και την πολιτική των ομάδων πίεσης, εμποδίζοντας έτσι την αποτελεσματική διακυβέρνηση. Η έγκριση της Εθνικής Ένωσης Πολιτών για την «εθνικοποίηση» των θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης προσκαλεί παρόμοια δυσλειτουργικά στοιχεία σε τοπικό επίπεδο, συντριπτικά δημοτικά συμβούλια και διακυβεύοντας τις δημοτικές λειτουργίες. Η διατήρηση διακριτών εθνικών και περιφερειακών επιπέδων διακυβέρνησης είναι ζωτικής σημασίας για μια συντονισμένη και ενοποιημένη προσέγγιση για την ανάληψη εθνικών θεμάτων.

Η «εθνικοποίηση» θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης» ισοδυναμεί με το δήμων εθνικών θεμάτων, όπου οι δημοτικοί υπάλληλοι δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι οι φορείς τους ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε ευρύτατα ζητήματα. Αυτοί οι αξιωματούχοι θα πρέπει να περιορίσουν την άσκηση των εξουσιών της υπηρεσίας τους στην εκπλήρωση της τοπικής τους αποστολής και να παραμείνουν μακριά από απεριόριστα πεδία που υπονομεύουν τους ζωτικούς στόχους για τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Ο Mark Moses είναι ανώτερος συνεργάτης του California Policy Center. Διαθέτει τριακονταετή εμπειρία στη διοίκηση και τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το πρόσφατο βιβλίο του, The Municipal Financial Crisis – A Framework for Understanding and Fixing Government Budgeting, εκδόθηκε από τον Palgrave Macmillan τον Ιανουάριο του 2022 και είναι διαθέσιμο από μεγάλα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία.

https://munifinanceguy.com/ Twitter: @MuniFinanceGuy

Bir cevap yazın