Πόση τροφή τρώνε τα κοτόπουλα; – Amy K Fewell

1
Πόση τροφή τρώνε τα κοτόπουλα;  – Amy K Fewell

Πόσο κοστίζουν τα κοτόπουλα; Πόση τροφή τρώνε τα κοτόπουλα; Τι τρώνε τα κοτόπουλα, τέλος πάντων!; Όλα αυτά είναι ερωτήσεις που έχω συνεχώς, και είναι για καλό λόγο. Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν πόσα θα πρέπει να επενδύουν στα κοτόπουλα τους κάθε μήνα όταν πρόκειται να τα ταΐσουν.

Προτού μεταβείτε στον υπέροχο κόσμο της φύλαξης κοτόπουλου, ίσως σας κάνει καλό να μάθετε για το κόστος της διατήρησης κοτόπουλου. Αν και πραγματικά δεν κοστίζουν πολύ, κάθε άτομο είναι διαφορετικό.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόση τροφή τρώνε τα κοτόπουλα για να προετοιμάσετε τον προϋπολογισμό σας ανάλογα.

Πόση τροφή τρώνε τα κοτόπουλα;  Καρφιτσώστε για αργότερα!

Πόσο κοστίζουν τα κοτόπουλα;

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε κοτόπουλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την ανάρτηση του ιστολογίου μου σχετικά με τα 10 εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε να εκτρέφετε κοτόπουλα για μια πιο εις βάθος συζήτηση σχετικά με τα πράγματα που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε. Αλλά τελικά, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ως προς το πόσο θα κοστίσουν τα κοτόπουλα όταν ξεκινάτε (εξαιρουμένων των ζωοτροφών).

Ο πρώτος μήνας θα είναι ο πιο ακριβός μήνας γιατί θα χρειαστεί να αγοράσετε ή να φτιάξετε το κοτέτσι σας. Για ένα κοπάδι 6 κοτόπουλων, περιμένετε να ξοδέψετε από 500 $ έως 1.500 $ για να ξεκινήσετε τα πάντα. Εκτός αν, φυσικά, χρησιμοποιείτε ανακυκλωμένα υλικά.

Πόση τροφή τρώνε τα κοτόπουλα;

Πόση τροφή τρώνε τα κοτόπουλα;

Γενικά, τα κοτόπουλα τρώνε περίπου 1/4 λίβρα τροφής ανά κοτόπουλο την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1,75 λίβρες (ή 1 και 3/4 λίβρες) τροφής ανά κοτόπουλο την εβδομάδα. Έτσι, ένα κοτόπουλο θα φάει ένα σακουλάκι 50 λίβρες τροφή σε 200 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι ένα κοπάδι 6 κοτόπουλων θα φάει ένα σακουλάκι 50 λίβρες ζωοτροφής σε περίπου 33 ημέρες ή έναν μήνα.

Έτσι, εάν ένα κοπάδι 6 κοτόπουλων τρώει ένα σακουλάκι 50 λίβρες τροφή σε ένα μήνα, αυτό σημαίνει ότι ξοδεύετε μόνο περίπου 15 έως 20 $ το μήνα για τροφή κοτόπουλου για ένα κοπάδι αυτού του μεγέθους. Δεν είναι κακό, ε;

Αυτό το κοπάδι των 6 κοτόπουλων θα γεννά περίπου 5 έως 6 αυγά για εσάς κάθε μέρα από την άνοιξη μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Τελικά, θα πρέπει να παίρνετε περίπου 140 ή περισσότερα αυγά κάθε χρόνο. Για να επαναλάβουμε, αυτό είναι πάνω από 1.600 αυγά το χρόνο!

Λοιπόν, αλήθεια, πόσο κοστίζουν τα κοτόπουλα κάθε μήνα;

Το κόστος ενός αυγού που δεν είναι γενετικά τροποποιημένος στο παντοπωλείο κυμαίνεται από 6 έως 7 δολάρια ανά ντουζίνα. Εάν αγοράζατε 140 ντουζίνες από αυτά τα αυγά σε ένα χρόνο, θα ξοδεύατε 840 $. Αλλά αν εκτρέφετε τα δικά σας κοτόπουλα και χρησιμοποιείτε ζωοτροφές χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, θα ξοδεύετε μόνο περίπου 240 έως 300 $ ετησίως σε τροφή κοτόπουλου. Δεν είναι κακός αντάλλαγμα!

Είναι πραγματικά φθηνότερο να μεγαλώσετε τα δικά σας κοτόπουλα αφού τελειώσει το αρχικό κόστος του κοτέτσι και η εγκατάσταση. Εάν εκμεταλλευτείτε ελεύθερα τα κοτόπουλα σας, θα εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα.

Τι τρώνε τα κοτόπουλα;  Μπορείτε να βόσκετε τα κοτόπουλα σας σε κοτέτσια όπως αυτά για να μειώσετε το κόστος των ζωοτροφών σας

Τι τρώνε τα κοτόπουλα, τέλος πάντων;

Τώρα που ξέρετε πόσο κοστίζουν τα κοτόπουλα και πόση τροφή τρώνε τα κοτόπουλα — ίσως αναρωτηθείτε, τι τρώνε τα κοτόπουλα, τέλος πάντων; Λοιπόν, αυτή είναι μια αρκετά φορτωμένη ερώτηση.

Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι θα ξεκινήσουν με τροφή κοτόπουλου 16% πρωτεΐνης. Μας αρέσει να ταΐζουμε ζωοτροφές που δεν είναι γενετικά τροποποιημένες. Όπως ανέφερα προηγουμένως, τα κοτόπουλα τρώνε 1/4 λίβρα τροφής ανά κοτόπουλο την ημέρα. Μπορείτε να πάρετε τροφή κοτόπουλου σε μορφή πέλλετ, μορφής crumble ή ακόμα και σε πουρέ (που είναι σε μορφή σκόνης). Από την εμπειρία μου, ο πολτός είναι πιο εύπεπτος για τα κοτόπουλα και τρώνε λιγότερο από αυτό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει την τροφοδοσία σε έναν τροφοδότη ή λαστιχένιο μπολ για ζώα αντί απευθείας στο έδαφος.

Εάν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα πουλιά σας σε ελεύθερη βοσκή ή σε βοσκοτόπια, τα κοτόπουλα σας θα τρώνε πολύ λιγότερη τροφή κάθε μέρα. Τα κοτόπουλα σας θα λάβουν επίσης εκπληκτικά θρεπτικά συστατικά που δεν θα έπαιρναν απαραίτητα τρώγοντας απλώς ζωοτροφές. Μας αρέσει να βοσκοτόπων ή ελευθέρας βοσκής, είτε επιτρέποντάς τους να περιφέρονται ελεύθερα είτε ρυθμίζοντας ένα σύστημα βοσκής, όπως τα κινητά κοτέτσια στην παραπάνω φωτογραφία.

Μπορείτε επίσης να ταΐσετε κοτόπουλα με κοινά υπολείμματα κουζίνας για να αντισταθμίσετε το κόστος της τροφής. Απλά μείνετε μακριά από τα εσπεριδοειδή.

Εάν θέλετε να ελευθερώσετε τα κοτόπουλα σας αλλά δεν έχετε πολύ χώρο στην αυλή ή γρασίδι, μπορείτε να καλλιεργήσετε τη δική σας χορτονομή. Είναι πολύ εύκολο και πολύ αποτελεσματικό! Μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Τα κοτόπουλα πραγματικά δεν τρώνε πολύ, ούτε κοστίζουν πολύ μακροπρόθεσμα! Είναι απίθανο – μεγαλώστε τα δικά σας κοτόπουλα και δεν θα το μετανιώσετε! Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά ίσως κερδίσετε και κάποια χρήματα εάν αποφασίσετε να πουλήσετε όλα αυτά τα επιπλέον αυγά. Η πώληση αυγών συμβάλλει στην αντιστάθμιση του κόστους των ζωοτροφών. Θα μπορούσατε κυριολεκτικά να εκτρέφετε κοτόπουλα δωρεάν εάν πουλήσετε μερικά από τα αυγά σας!

Άλλες αναρτήσεις που μπορείτε να απολαύσετε:

Bir cevap yazın