Πώς να απαλλαγείτε για πάντα από τους σκώρους του ντουλαπιού

0
Πώς να απαλλαγείτε για πάντα από τους σκώρους του ντουλαπιού

Αυτές τις μέρες, φαίνεται ότι κάθε φορά που αγγίζετε το ντουλάπι για μια σακούλα πατατάκια, πρέπει να περνάτε μέσα από ένα σύννεφο σκόρων για να το πάρετε. Οι σκώροι του ντουλαπιού δεν είναι αστεία, και ωστόσο, είναι επίσης αρκετά συνηθισμένοι. Τόνοι ανθρώπων αντιμετωπίζουν αυτά τα παράσιτα κάθε χρόνο, αλλά δεν ξέρουν πώς να τα ξεφορτωθούν οριστικά. Ευτυχώς, η ομάδα μας στο ApartmentSearch έχει συγκεντρώσει μερικά δοκιμασμένα και αληθινά βήματα για να σας βοηθήσει να εξαλείψετε αυτή την προσβολή από έντομα μια για πάντα.

Τι είναι οι σκώροι του ντουλαπιού;

Ο σκόρος ντουλάπας είναι ένα μικρό, γκρίζο ή καφέ ζωύφιο που μπορεί να εμφανιστεί σε ένα ντουλάπι κουζίνας, ένα ντουλάπι ή ένα ντουλάπι. Αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα είναι πιθανόν από το είδος Plodia interpunctella και είναι επίσης γνωστό ως σκόρος ινδικού αλεύρου, σκόρος αλεύρου και σκόρος σιτηρών. Αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα είναι ένα από τα πολλά έντομα που είναι γνωστά ότι τρέφονται με αποθηκευμένα δημητριακά και άλλες ξηρές τροφές. Και το μέτριο μέγεθός τους – μόνο περίπου μισή ίντσα σε μήκος και άνοιγμα φτερών – μπορεί να τα κάνει πολύ εύκολο να τα παραβλέψουμε.

Ωστόσο, εάν υπάρχουν ενήλικοι σκώροι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ντουλάπι σας να έχει γίνει επίσης σπίτι για αυγά, νύμφες (κάμπιες) και κοχύλια νυφικών. Και δεδομένου ότι ένας μόνο θηλυκός σκόρος μπορεί να γεννήσει από 100 έως 300 αυγά, πιθανότατα έχετε μεγαλύτερη προσβολή στα χέρια σας από ό,τι είχατε καταλάβει. Μιλήστε για μια δυσάρεστη κατάσταση, σωστά;

Από πού προέρχονται οι σκώροι του ντουλαπιού;

Οι νυχτοπεταλούδες βρίσκονται σχεδόν παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις περισσότερες φορές τρέφονται με προϊόντα δημητριακών, δημητριακά, ζυμαρικά και τροφές για κατοικίδια. Αυτά τα έντομα συνήθως εισέρχονται στο σπίτι σας μέσω ξηρών προϊόντων που είχαν μολυνθεί σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας (δηλαδή, σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας τροφίμων ή σε μονάδα συσκευασίας). Αν και είναι απογοητευτικό και ατυχές, αυτό σημαίνει επίσης ότι ο σκόρος του ντουλαπιού δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένδειξη κακής υγιεινής ή προσπάθειας καθαριότητας.

4 βήματα για το πώς να απαλλαγείτε από τον σκόρο του ντουλαπιού

Αν και είναι μια αδιαμφισβήτητη ενόχληση, οι σκώροι του ντουλαπιού είναι σχετικά αβλαβείς σε σύγκριση με άλλα πιθανά παράσιτα. Με αυτά τα λόγια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα θελήσετε να απαλλαγείτε από τα σφάλματα του ντουλαπιού μόλις εμφανιστούν. Εάν αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα σκώρου στο σπίτι σας, διαβάστε παρακάτω για τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να κάνετε την κουζίνα σας χωρίς σφάλματα και να επιστρέψετε στη δουλειά ως συνήθως.

1. Επιθεωρήστε την κατάσταση

Το πρώτο βήμα για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα του ντουλαπιού είναι να επιθεωρήσετε όλα τα τρόφιμα στα ντουλάπια σας και να αναζητήσετε σημάδια μόλυνσης. Ελέγξτε προσεκτικά τη συσκευασία των τροφίμων σας και προσέξτε για προνύμφες ή ιστούς κοντά στα ζυμαρικά, τα δημητριακά και τα μείγματα ψησίματος, καθώς και τους ξηρούς καρπούς και τα γλυκά σας (που λατρεύουν οι σκόροι). Μπορεί επίσης να βρείτε μικροσκοπικές προνύμφες κρυμμένες κατά μήκος της άκρης κονσερβοποιημένων τροφίμων ή βάζας μπαχαρικών ή να κρέμονται γύρω από το φαγητό της γάτας ή του σκύλου σας.

Πετάξτε έξω όλα τα προϊόντα σιτηρών ή ξηρών καρπών που έχουν παραβιαστεί — αλλά φροντίστε να τα μεταφέρετε στα υπαίθρια σκουπίδια σας για να μην εξαπλωθεί το πρόβλημα μέσα στο σπίτι σας. Εάν αισθάνεστε άνετα να κρατάτε τα προσβεβλημένα κουτιά, μπορείτε να τα σκουπίσετε με αδιάλυτο ξύδι για να σκοτώσετε τις προνύμφες.

2. Κάντε σωστό βαθύ καθαρισμό

Αφού κάνετε μια πλήρη επιθεώρηση και πετάξετε τα μολυσμένα ξηρά προϊόντα, ήρθε η ώρα να κάνετε έναν σωστό βαθύ καθαρισμό της κουζίνας σας. Αυτό σημαίνει να τραβήξετε όλες τις επενδύσεις των ραφιών σας και να τις αντικαταστήσετε εάν δεν μπορούν να πλυθούν καλά. Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα για να καθαρίσετε στενούς χώρους όπως γωνίες ντουλαπιών, βραχίονες ραφιών και εξαρτήματα υλικού (μεντεσέδες, πόμολα, λαβές κ.λπ.).

Επιπλέον, είναι φρόνιμο να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τους τοίχους, τα δάπεδα, τις πόρτες και τις σανίδες των ντουλαπιών σας για να καλύψετε όλες τις βάσεις σας. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αφαιρέσετε τη σακούλα κενού ή να πετάξετε το διαμέρισμα σκόνης στα εξωτερικά σκουπίδια (καθώς δεν θέλετε να αναπτυχθούν προνύμφες εκεί). Τέλος, σκουπίστε κάθε ράφι με ζεστό, σαπουνόνερο ή ξύδι και σκουπίστε το πάτωμα με το ίδιο διάλυμα.

3. Ενεργοποιήστε τον χώρο αποθήκευσης

Εάν το επιτρέπει ο χώρος, μπορεί να θέλετε να αλλάξετε την αποθήκευση της κουζίνας σας και να διατηρήσετε όλα τα προϊόντα σιτηρών και ξηρών καρπών μόνιμα στην κατάψυξη ή στο ψυγείο. Δεδομένου ότι οι μήνες του ντουλαπιού απαιτούν ένα ζεστό περιβάλλον για να αναπαραχθούν και να ευδοκιμήσουν, αυτή η στρατηγική τείνει να είναι αρκετά αποτελεσματική. Αλλά εάν η αποθήκευση στο ψυγείο δεν είναι μια επιλογή, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα νέα σας είδη παντοπωλείου μακριά από άλλα είδη ντουλάπας. Αυτή μπορεί επίσης να είναι μια προσωρινή κίνηση, μόνο μέχρι να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί.

Επιπλέον, μπορείτε να μεταφέρετε τα ξηρά προϊόντα σας σε βάζα ή παρόμοια δοχεία που σφραγίζουν σφιχτά. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν φέρετε κατά λάθος στο σπίτι κάτι που έχει μολυνθεί, οι προνύμφες δεν μπορούν να ξεφύγουν μόλις εκκολαφθούν (έτσι θα μειώσετε την ποσότητα που πρέπει να πετάξετε).

4. Πρακτική πρόληψη παρασίτων

Το τελευταίο βήμα για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τους σκόρους *για πάντα* είναι να ασκήσετε την πρόληψη των παρασίτων.

Για να αποφύγετε μολύνσεις στο μέλλον, ανακατέψτε τις μεθόδους αποθήκευσης. Θα θελήσετε επίσης να δεσμευτείτε για βαθύ καθαρισμό μερικές φορές το χρόνο, ώστε τα πράγματα να μην ξεφεύγουν από τον έλεγχο — και να λύσετε τυχόν προβλήματα από νωρίς, προτού έχουν την ευκαιρία να εκκολαφθούν σε κάτι μεγαλύτερο.

Μια άλλη εξαιρετική φυσική επιλογή είναι να γεμίσετε μερικά φακελάκια με λεβάντα, κέδρο ή μέντα και να τα κρύψετε στο ντουλάπι σας. Αυτά τα αρώματα είναι γνωστό ότι απωθούν τους σκώρους και θα κάνουν τα ντουλάπια σας να μυρίζουν υπέροχα ταυτόχρονα! Αλλά φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε λίγους μήνες, ώστε να παραμείνουν αποτελεσματικά.

Αναζητήστε ένα σπίτι χωρίς σφάλματα με το ApartmentSearch

Εάν έχετε ακολουθήσει τα βήματά μας για το πώς να απαλλαγείτε από τους σκόρους και τίποτα δεν φαίνεται να βοηθάει (ούτε καν ο ιδιοκτήτης σας), ίσως είναι καιρός να αναζητήσετε κάπου αλλού να ζήσετε. Ευγνομονώς, Αναζήτηση Διαμερισμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα νέο σπίτι — που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας — σε ελάχιστο χρόνο.

Ξεκινήστε να εξερευνάτε όλες τις εκπληκτικές καταχωρίσεις από το ApartmentSearch σήμερα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα πιο άνετο και απαλλαγμένο από παράσιτα μαξιλαράκι το συντομότερο δυνατό!

Bir cevap yazın