Πώς να αποτρέψετε 3 κοινά παράσιτα του καλοκαιριού

0
Πώς να αποτρέψετε 3 κοινά παράσιτα του καλοκαιριού

Τίποτα δεν καταστρέφει περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες από την εμφάνιση ανεπιθύμητων παρασίτων στο διαμέρισμά σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό! Πάρτε πίσω το διαμέρισμά σας αυτό το καλοκαίρι με αυτές τις εύκολες συμβουλές για την αντιμετώπιση τριών από τα πιο κοινά – και επικίνδυνα καλοκαιρινά – παράσιτα!

1. Κουνούπια

Από όλα τα παράσιτα του καλοκαιριού που μπορεί να συναντήσετε φέτος, τα κουνούπια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μας για το χειρότερο ζωύφιο του καλοκαιριού. Υπάρχει ακόμη και μια ολόκληρη βιομηχανία για να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις επιβαρυντικές εισβολές τους.

Αλλά πηγαίνει ακόμα πιο βαθιά από αυτό — σύμφωνα με το Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τα τσιμπήματα κουνουπιών οδηγούν σε εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες όπως ο κίτρινος πυρετός, η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο Ζίκα.

Για να ενισχύσετε την προστασία σας από τα κουνούπια:

  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει στάσιμο νερό κοντά στο διαμέρισμά σας. Τα κουνούπια μπορούν να γεννήσουν αυγά σε μόλις μισή ίντσα νερό.
  • Φορέστε ένα εντομοαπωθητικό με Deet. Ή ένα άλλο απωθητικό κουνουπιών που υποστηρίζεται από την επιστήμη, όπως αυτά που προτείνονται σε αυτήν τη μελέτη από Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.
  • Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας εντομοαπωθητικό. Αν και τα απωθητικά για την καταπόνηση παρέχουν αποδεδειγμένη μακροχρόνια προστασία, πολλοί άνθρωποι (και κατοικίδια) προτιμούν πιο φυσικές εναλλακτικές λύσεις. Εάν είστε ένας από αυτούς, φτιάξτε το δικό σας απωθητικό με αυτές τις DIY συνταγές με βάση το αιθέριο έλαιο από Healthline.

2. Μυρμήγκια

Οι αποικίες μυρμηγκιών μπορεί να περιέχουν χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια, μυρμήγκια. Αυτό κάνει πολλά στόματα να τρέφονται. Τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτές οι αποικίες εργάζονται σκληρά για να εφοδιαστούν με όλη τη διατροφή που χρειάζονται για τους επόμενους μήνες. Δεν τους νοιάζει αν πρέπει να εισβάλουν στην κουζίνα σας ως μέρος της αποστολής τους να εντοπίσουν μια πηγή τροφής και νερό.

Σε αντίθεση με τα άλλα παράσιτα αυτής της λίστας, τα μυρμήγκια δεν μεταδίδουν ασθένειες μέσω δαγκωμάτων. Αλλά μπορούν να μεταδώσουν δυσάρεστα μικρόβια περπατώντας πάνω στη βρωμιά (περιττώματα ζώων, σκουπίδια κ.λπ.) και μετά περνώντας τα στον πάγκο της κουζίνας σας. Μπλιαχ!

Αν θέλετε να αποφύγετε να μετατρέψετε το διαμέρισμά σας σε μπουφέ μυρμηγκιών, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές για τον έλεγχο των παρασίτων:

  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κλαδιά δέντρων ή θάμνοι έξω που αγγίζουν την πολυκατοικία. λειτουργούν σαν αυτοκινητόδρομοι για τα μυρμήγκια και πρέπει να κοπούν μακριά από κατασκευές.
  • Μην είσαι ακατάστατος. Τα μυρμήγκια μπορούν να εντοπίσουν τα μικρότερα ψίχουλα, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι δεν μπορούν να βρουν κανένα κρατώντας το χώρο σας όσο πιο καθαρό γίνεται.

3. Κρότωνες

Ενώ τα κουνούπια είναι σχεδόν σίγουρα το πιο θανατηφόρο παράσιτο σε αυτή τη λίστα, τα τσιμπούρια δεν είναι πολύ πίσω. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αραχνοειδή – σωστά, δεν είναι τεχνικά έντομα – μπορούν να μεταδώσουν τη θανατηφόρα νόσο του Lyme και μια σειρά από άλλες καταστάσεις.

Τα τσιμπούρια αγαπούν το καλοκαίρι εν μέρει επειδή τα ελάφια και οι αρουραίοι απολαμβάνουν επίσης το καλοκαίρι, και τα τσιμπούρια βρίσκουν και τα δύο αυτά ζώα ευγενικούς οικοδεσπότες. Προσθέστε έναν ήπιο χειμώνα και την υπαίθρια δραστηριότητα που κορυφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και θα έχετε τα κύρια συστατικά μιας συνταγής για καταστροφή.

Μπορείτε να βραχυκυκλώσετε τη ζημιά που προκαλείται από τα τσιμπούρια με:

  • Φοράτε μακρυμάνικα πουκάμισα, παντελόνια και καλές μπότες πεζοπορίας όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και κάνετε συνήθεια να ελέγχετε τον εαυτό σας —και τυχόν κατοικίδια— όταν επιστρέφετε από πεζοπορία ή άλλη υπαίθρια δραστηριότητα.
  • Αποφύγετε θάμνους και δέντρα που μπορεί να φιλοξενούν τσιμπούρια κολλώντας στο κέντρο ενός μονοπατιού πεζοπορίας, για παράδειγμα, και φροντίζοντας ο διευθυντής του κτιρίου σας να κρατά το φύλλωμα κομμένο μακριά από το κτίριο.

Μιλώντας για αραχνοειδείς: δεν είμαστε μεγάλοι θαυμαστές των αραχνών και υποθέστε ότι δεν είστε και εσείς. Διώξτε τις αράχνες από το διαμέρισμά σας με αυτές τις συμβουλές.

Διαμέρισμα υπό Πολιορκία; Ίσως είναι καιρός να ξεφύγετε!

Για να διατηρήσετε το διαμέρισμά σας απαλλαγμένο από παράσιτα απαιτεί ομαδική εργασία ανάμεσα σε εσάς και τη διαχείριση του κτιρίου. Μετά από όλα, μπορείτε να ελέγξετε ευσυνείδητα τον εαυτό σας για τσιμπούρια αφού κάνετε πεζοπορία το αγαπημένο σας κοντινό μονοπάτι. Ωστόσο, εάν δεν ληφθούν προφυλάξεις, όπως το κόψιμο του φυλλώματος και η διεξαγωγή εποχιακών ψεκασμών, οι καλοκαιρινές σας προσπάθειες πρόληψης παρασίτων θα είναι μάταιες!

Εάν χρειάζεστε ένα διαμέρισμα με καλύτερο έλεγχο παρασίτων, τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας! Αρχίστε να ψάχνετε για το επόμενο (χωρίς παράσιτα!) διαμέρισμά σας στο ApartmentSearch.com για να βρείτε το ιδανικό μέρος.

Bir cevap yazın