Πώς να συντηρήσετε τα αυγά κοτόπουλου – Amy K Fewell

1
Πώς να συντηρήσετε τα αυγά κοτόπουλου – Amy K Fewell

Μάθετε πώς να διατηρήσετε την αφθονία των αυγών κοτόπουλου!

Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που κάθε κοτόπουλο στο κοπάδι σας γεννά ένα αυγό. Μερικές μέρες δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αρκετά γρήγορα, οπότε μπορεί να προκύψει το ερώτημα —πώς μπορώ να διατηρήσω τα αυγά κοτόπουλου;

Τα αυγά κοτόπουλου αποθηκεύονται και συντηρούνται εξαιρετικά εύκολα. Μπορείτε απλά να μαζέψετε τα αυγά σας και να τα αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο, στο ψυγείο ή σε ένα κελάρι ρίζας. Η αποθήκευση στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό ριζικό κελάρι θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής των αυγών (έως και 4+ εβδομάδες), διαφορετικά, τα αυγά μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου με ασφάλεια για περίπου δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, μπορούν να μεταφερθούν σε δροσερό ή ψυχόμενο χώρο για αρκετές ακόμη εβδομάδες πριν πεταχτούν έξω.

Με όποιον τρόπο κι αν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε τα αυγά σας, θυμηθείτε να μην τα πλύνετε. Το πλύσιμο τους αφαιρεί την προστατευτική άνθιση από το εξωτερικό του αυγού. Όχι μόνο αυτό, το πλύσιμο τους μπορεί να προκαλέσει βδέλλες και άλλα κακά πράγματα μέσα από το κέλυφος του αυγού (όπως η σαλμονέλα), ακρωτηριάζοντας τη φρεσκάδα και την ασφάλεια του φρέσκου αυγού της φάρμας σας.

Σε κατακλύζουν αυγά;  Μάθετε πώς να συντηρείτε τα αυγά κοτόπουλου σας με λίγα μόνο απλά βήματα!

Τρόποι συντήρησης αυγών κοτόπουλου

Θα ακούσετε και θα διαβάσετε για πολλούς διαφορετικούς τρόπους συντήρησης αυγών κοτόπουλου, αλλά ας δούμε μερικούς από τους πιο απλούς τρόπους.


Παγώστε τα αυγά σας

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να διατηρήσετε τα αυγά κοτόπουλου σας. Απλώς σπάστε τα αυγά σας για να ανοίξετε σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί και τοποθετήστε τα αυγά σε παγοθήκες σιλικόνης. Παγώνουμε μέχρι να στερεοποιηθούν, στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε σακούλα κατάψυξης για αργότερα αποθήκευση.


Ποτήρι νερού Τα αυγά σας

Γνωστός και ως υγρό πυριτικό νάτριο, αυτή η τεχνική (γνωστή ως «water glassing») χρησιμοποιείται από το 1800. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο φρέσκα, καθαρά αυγά χωρίς βρωμιά, λάσπη ή υπολείμματα. Αναφέρομαι στο Ιστότοπος του Εθνικού Κέντρου Συντήρησης Τροφίμων στο Σπίτι Για περισσότερες πληροφορίες.

Εδώ είναι ένα απόσπασμα από The Boston Cooking-School Cook Book από τη Fannie Farmer, που γράφτηκε το 1896:

Χρησιμοποιείτε μόνο φρέσκα αυγά που έχουν σκουπιστεί, αλλά δεν έχουν πλυθεί. Ανακατέψτε έντεκα μέρη νερού με ένα μέρος ποτήρι νερού σε ένα πήλινο σκεύος. Τοποθετήστε τα αυγά σε διάλυμα αφήνοντας περίπου δύο ίντσες υγρού πάνω από τα αυγά. Ένα τέταρτο ποτήρι νερό θα επεξεργαστεί περίπου 16 ντουζίνες αυγά.

Ή

Ανακατέψτε ένα μέρος ποτήρι νερό με δέκα μέρη κρύο, βρασμένο νερό και ρίξτε σε ένα μεγάλο, πέτρινο σκεύος. Σκουπίστε τα φρέσκα αυγά με ένα πανί φανέλας και τοποθετήστε τα σε διάλυμα (τα αυγά πρέπει να καλύπτονται με 2″). Καλύψτε το σκεύος και αποθηκεύστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.

ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ: Ο χειρισμός του ποτηριού νερού πρέπει να γίνεται με προσοχή και να φυλάσσεται μακριά από παιδιά!


Ξήρανση κατάψυξης Τα αυγά σας

Αυτή η μέθοδος είναι πιθανώς μία από τις καλύτερες μεθόδους συντήρησης και τα αυγά σας θα διατηρηθούν για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Τα αυγά σας μπορούν να αποθηκευτούν σε σακούλες mylar ή σφραγισμένα δοχεία μέχρι να είναι έτοιμα να ενυδατωθούν. Ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με το κρύο στεγνωτήριο για συντήρηση.

Μάθετε πώς να στεγνώνετε, να καταψύχετε ή να παγώνετε τα αυγά κοτόπουλου σας!

Γιατί να συντηρήσω τα αυγά;

Μιλάμε για τη συντήρηση των αυγών, αλλά γιατί είναι τόσο σημαντική; Τα κοτόπουλα δεν γεννούν αυγά καθημερινά; Η αλήθεια είναι ότι τα κοτόπουλα ξαπλώνουν μόνο στα πιο ηλιόλουστα μέρη του χρόνου – από τα τέλη του χειμώνα έως το φθινόπωρο. Περίπου τρεις μήνες το χρόνο (μερικές φορές περισσότερο) η αυγοπαραγωγή τους μειώνεται ή γίνεται ανύπαρκτη. Η συντήρηση των αυγών σας στην περίοδο αιχμής θα σας φανεί χρήσιμη όταν τα χρειάζεστε!

Υπάρχουν και άλλες δοκιμασμένες στο χρόνο μέθοδοι συντήρησης αυγών, αλλά αυτοί είναι οι πιο φυσικοί τρόποι για να διατηρήσετε τα αυγά σας, ώστε να παραμένουν ασφαλή και φυσικά για την οικογένειά σας.

Στους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να βρείτε μερικούς ακόμη τρόπους για να διατηρήσετε ή να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα επιπλέον αυγά! Απολαμβάνω!

Άλλες αναρτήσεις που μπορεί να σας αρέσουν:

50+ τρόποι χρήσης επιπλέον αυγών
Πρέπει να βάλετε τα αυγά στο ψυγείο;
5 τρόποι για να διατηρήσετε τα αυγά
Πώς να φτιάξετε μια φάρμα φρέσκια φριτάτα

κοτόπουλα και βότανα

Bir cevap yazın