Σκοτώθηκε ο δεύτερος ύποπτος για ληστείες κινητών χρημάτων

6
Σκοτώθηκε ο δεύτερος ύποπτος για ληστείες κινητών χρημάτων

157 Προβολές

Η αστυνομία στη Ζάμπια πυροβόλησε και σκότωσε έναν δεύτερο ύποπτο εγκληματία που φέρεται να ενεπλάκη σε μια σειρά από ληστείες και δολοφονίες κινητών πρακτόρων χρημάτων στο Nakonde.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, όταν η αστυνομία πυροβόλησε τον Thomas Munkondia, γνωστό και ως «Kajijo», ο οποίος καταζητείται για πολλές υποθέσεις διάρρηξης, κλοπής και διακεκριμένης ληστείας.

Σύμφωνα με δήλωση του αστυνομικού επιτρόπου για την επαρχία Muchinga, Paul Achiume, ο Munkondia συνελήφθη μετά από πληροφορία και οδήγησε την αστυνομία να βρει ένα πυροβόλο όπλο στην περιοχή Mwenzo.

Ωστόσο, προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από ένα εν κινήσει όχημα και πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού αφού αγνόησε δύο προειδοποιητικές βολές.

Διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Nakonde και η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο.

Ο Achiume είπε ότι η Munkondia ήταν μεταξύ των υπόπτων για τη δολοφονία και τη ληστεία πρακτόρων κινητών χρημάτων στο Nakonde, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς μετρητών μέσω κινητών τηλεφώνων.

Το βράδυ της Δευτέρας, ένας άλλος ύποπτος, ο Alfred Muwowo Mwandila, 32 ετών, γνωστός και ως «Double Engine», σκοτώθηκε από την αστυνομία αφού προσπάθησε να φύγει από ένα σπίτι όπου κρύβονταν μαζί με άλλους δύο συνεργούς του.

Ο Achiume είπε ότι η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι και πυροβόλησε τρεις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς πριν πυροβολήσει τον Mwandila στο κεφάλι.

Κηρύχθηκε νεκρός στην Nakonde Urban Clinic και αργότερα αναγνωρίστηκε από τη φίλη του, Lilian Nalavwe, 26 ετών, η οποία συνελήφθη επειδή κατείχε ένα αυτοσχέδιο κυνηγετικό όπλο.

Η αστυνομία βρήκε επίσης το όπλο στο σπίτι και μετέφερε το σώμα της Mwandila στο νεκροτομείο.

Ο αστυνομικός επίτροπος δεν είπε εάν οι δύο ύποπτοι κρύβονται πίσω από το θάνατο της Naomy Mayenda, 26 ετών, μιας κινητής πράκτορας χρημάτων που σκοτώθηκε στο σπίτι της στις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Πυροβολήθηκε πολλές φορές στο στήθος και της έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Τουλάχιστον δύο άλλοι πράκτορες κινητών χρημάτων έχουν ληστευτεί μετά τον θάνατό της. Ο Mayenda κηδεύτηκε την Τρίτη.

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın