Συγκρατήστε τον πληθωρισμό με πέντε στρατηγικές « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFFICES & LEADERS IN SUPPLY MANAGEMENT

5
Συγκρατήστε τον πληθωρισμό με πέντε στρατηγικές « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT OFFICES & LEADERS IN SUPPLY MANAGEMENT

Οι Παρασκευές (το 2023) σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για άλλη μια ανοδική λίστα CPO. Κάθε λίστα θα περιλαμβάνει μια ποικιλία από συμβουλές προμηθειών, τάσεις, πληροφορίες, έρευνες, λίστες, στρατηγικές ή/και συστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις ομάδες προμηθειών να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους. Θα συμπεριλάβουμε επίσης ένα συνοπτικό γραφικό για να το μοιραστείτε με την ομάδα σας.

Βρισκόμαστε δύο μήνες στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παραμένει στο 3%, μια ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη από τον μακροπρόθεσμο στόχο της Federal Reserve για 2%. Ενώ ο πληθωρισμός μειώνεται στις ΗΠΑ, παραμένει υψηλός σε παγκόσμια κλίμακα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 7,9%. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μέσος πληθωρισμός είναι πάνω από 6% στο 6,4%.

Στις ΗΠΑ, το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης αναφέρει ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή με την ανεργία στο 3,6%, ποσοστό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, η στενή αγορά εργασίας παρέχει στην Federal Reserve την ευελιξία να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Πέντε στρατηγικές CPO για την καταπολέμηση του πληθωρισμού

Ο ρόλος των τμημάτων προμηθειών γίνεται όλο και πιο κρίσιμος τα τελευταία χρόνια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα ενόψει των πληθωριστικών πιέσεων. Όμως, όπως «ο σίδηρος ακονίζει το σίδερο», οι νέες προκλήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε νέες προσεγγίσεις και καινοτόμο σκέψη.

  1. Βελτιώστε τη διαχείριση κατηγορίας: Μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για τα τμήματα προμηθειών σε μια πληθωριστική περίοδο είναι η εστίαση στη διαχείριση κατηγοριών. Κατανοώντας τις ειδικές ανάγκες κάθε κατηγορίας, τα τμήματα προμηθειών μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερες τιμές και όρους, μειώνοντας τις επιπτώσεις του πληθωρισμού. Μπορούν επίσης να εργαστούν για τη δημιουργία ισχυρότερων σχέσεων με τους προμηθευτές, οδηγώντας σε βελτιωμένη απόδοση προμηθευτή και μια πιο αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού.
  2. Αυστηρή διαχείριση ζήτησης: Η διαχείριση της ζήτησης εξισορροπεί την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών με τη ζήτηση των πελατών. Κατανοώντας τη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες, οι εταιρείες μπορούν να προσαρμόσουν τα σχέδια παραγωγής και διανομής τους για να ελαχιστοποιήσουν το κόστος και να αποφύγουν τις πληθωριστικές πιέσεις.
  3. Διαχείριση αποθεμάτων: Η διαχείριση αποθεμάτων βοηθά τις εταιρείες να μειώσουν το κόστος που σχετίζεται με τη διατήρηση πλεονάζοντος αποθέματος. Προσαρμόζοντας τα μεγέθη παρτίδων και τη συχνότητα παραγγελιών, οι εταιρείες μπορούν να βελτιστοποιήσουν τα επίπεδα αποθέματός τους και να ελαχιστοποιήσουν τη σπατάλη. Αυτό βοηθά στη μείωση της ανάγκης για αυξήσεις τιμών που προκαλούνται από πληθωριστικές δυνάμεις.
  4. Υπερασπίσου την υφιστάμενη τιμολόγηση συμβολαίου: Η υπεράσπιση της τιμολόγησης των υφιστάμενων συμβολαίων περιλαμβάνει την προστασία των υφιστάμενων συμβάσεων με προμηθευτές, πελάτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτό βοηθά τις εταιρείες να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές και να μειώσουν τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.
  5. Μέγιστος περιορισμός συμβάσεων χαμηλής τιμής και δημιουργία αποθέματος: Εκμεταλλευόμενοι τις συμβάσεις χαμηλής τιμής και το απόθεμα κτιρίων, οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος των αγαθών και να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο του πληθωρισμού. Αυτή η στρατηγική βοηθά τις εταιρείες να εξασφαλίσουν τις προμήθειες που χρειάζονται με χαμηλότερο κόστος και μειώνει την ανάγκη για αυξήσεις τιμών.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Ρωτήστε όλα όσα γνωρίζετε

Τα ζητήματα μακροεπίπεδου που επηρεάζουν το CPO αυτή τη στιγμή: Πληθωρισμός

Procurement 2022: Big Trends & Predictions Part 2 – Inflation Ahead

Business As (Un) Usual – Οι κορυφαίες στρατηγικές του CPO και τα εμπόδια για την επιτυχία

Με ετικέτα: Διαχείριση Κατηγορίας, Διευθύνων Σύμβουλος Προμηθειών, Διαχείριση Κύκλου Ζωής Συμβάσεων, CPO, Αναδυόμενος κατάλογος CPO, Λίστες, Προμήθειες, Προμήθεια, Στρατηγική Προμήθεια

Bir cevap yazın