Συνελήφθη λέκτορας για εκβιασμό φοιτήτριας

11
Συνελήφθη λέκτορας για εκβιασμό φοιτήτριας

48 Προβολές

Η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (ACC) συνέλαβε έναν λέκτορα του Πανεπιστημίου Copperbelt (CBU) για πρακτικές διαφθοράς που περιλαμβάνουν σεξουαλική ικανοποίηση.

Ο Webby Mulyata Mwaka, ένας 44χρονος λέκτορας στη Σχολή Μηχανικών του CBU Jambo Drive Campus, κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας σε αντίθεση με το Άρθρο 21(γ) του Νόμου κατά της Διαφθοράς Νο 3 του 2012.

Λεπτομέρειες είναι ότι μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2023 και 3 Οκτωβρίου 2023 στο Kitwe, στην επαρχία Copperbelt έκανε κατάχρηση της εξουσίας του γραφείου του, ζητώντας διαφθορά σεξουαλική ικανοποίηση από μια επώνυμη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Copperbelt.

Η προσέλκυση της σεξουαλικής ικανοποίησης ήταν ως κίνητρο ή ανταμοιβή για τον εαυτό του για να τη βοηθήσει να περάσει το μάθημά της, ένα θέμα ή συναλλαγή που αφορά το Πανεπιστήμιο Copperbelt, ένα Δημόσιο Φορέα.

Ο Δρ Mwaka αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και θα εμφανιστεί σύντομα ενώπιον του δικαστηρίου.

Πριν από ένα μήνα, η Επιτροπή συνέλαβε δύο άλλους Λέκτορες της CBU με παρόμοιες κατηγορίες.

Ο επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της ACC, Timothy Moono, δήλωσε σε δήλωση ότι η ACC ανησυχεί για την αύξηση των αδικημάτων αυτής της φύσης.

Το ACC έκτοτε απηύθυνε έκκληση σε όλα τα θύματα τέτοιων ανήθικων και εγκληματικών πράξεων να μην αποφεύγουν να αναφέρουν περιστατικά σεξουαλικής ικανοποίησης αλλά να αναφέρουν στο ACC έτσι ώστε να εξαλειφθεί η διαφθορά σε όλες τις μορφές της.

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedinταχυδρομείο

Bir cevap yazın