Σύγκριση Microsoft 365 Business vs Google Workspace το 2023

0
Σύγκριση Microsoft 365 Business vs Google Workspace το 2023

Microsoft 365 Business vs Google WorkspaceΜια αξιόπιστη σουίτα γραφείου βοηθά στον εξορθολογισμό των επιχειρηματικών διαδικασιών και των ροών εργασίας. Η χρήση ενός διασφαλίζει ότι οι συνάδελφοι μπορούν εύκολα συνεργάζονται, μοιράζονται αρχεία και επικοινωνούν μεταξύ τους. Τούτου λεχθέντος, δεν ταιριάζει κάθε σουίτα γραφείου σε κάθε ομάδα, καθώς η επιχείρηση μπορεί να χρειάζεται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να επιτύχει τους στόχους της.

Ευτυχώς, οι εταιρείες έχουν τουλάχιστον δύο επιλογές για να επιλέξουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών: Microsoft 365 για επιχειρήσεις και Google Workspace. Ενώ τα δύο είναι παρόμοια σε πολλά επίπεδα, όπως η φιλικότητα προς τον χρήστη, έχουν κάποιες σημαντικές διαφορές.

Εξαιτίας αυτού, η επιλογή μεταξύ των δύο κολοσσών της σουίτας γραφείου μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν ορισμένα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούν ήδη έναν από αυτούς εδώ και χρόνια. Επομένως, η σύγκριση των δύο δίπλα δίπλα είναι επιτακτική ανακαλύπτοντας ποιο ταιριάζει καλύτερα στην εταιρεία σας.

Κύρια χαρακτηριστικά
Microsoft 365 Business
Google Workspace
Λογότυπο Λογότυπο Microsoft 365 Λογότυπο Google Workspace
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ 6 $/χρήστης/μήνα 6 $/χρήστης/μήνα
Επεξεργαστή κειμένου
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ
Παρουσιάσεις
Cloud Storage 1TB/χρήστη 5 TB/χρήστη
Διαχείριση έργου
Διαχείρηση βάσης δεδομένων
Ασφάλεια τελικού σημείου

Τιμολόγηση

Το Microsoft 365 και το Google Workspace έχουν σχετικά παρόμοιες τιμές. Και οι δύο βασίζονται σε συνδρομές και χρήστες. Επιπλέον, οι γίγαντες της σουίτας γραφείου έχουν τρία κανονικά επιχειρηματικά σχέδια και ένα επιπλέον για μεγάλες επιχειρήσεις.

Και οι δύο εταιρείες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις για την ετήσια χρέωση, με δελεαστική έκπτωση 15% στη μηνιαία τιμή για το Microsoft 365 και μια πολύ γενναιόδωρη έκπτωση 17% για τις συνδρομές Google. Αν και Η λύση της Microsoft είναι κάπως πιο ακριβήη εφαρμογή παραγωγικότητας προσφέρει περισσότερα εργαλεία και εφαρμογές.

Εν τω μεταξύ, και οι δύο σουίτες γραφείου μπορούν να δοκιμαστούν δωρεάν. Η Google παρέχει μια περίοδο 14 ημερών χωρίς να ζητά καμία πληρωμή, ενώ η δωρεάν δοκιμή του Microsoft 365 διαρκεί 30 ημέρες.

Microsoft 365 Business Δωρεάν δοκιμή 30 ημερών

Λογότυπο Microsoft 365

Δοκιμάστε το Microsoft 365 Business δωρεάν για 30 ημέρες, χωρίς περιορισμούς. Η τιμή της συνδρομής χρεώνεται αυτόματα μόλις τελειώσει η δοκιμή.

Επεξεργαστής κειμένου: Microsoft Word εναντίον Έγγραφα Google

Από τους δύο επεξεργαστές κειμένου, Τα Έγγραφα Google είναι σημαντικά πιο εύχρηστα, κυρίως λόγω της ακατάστατης διεπαφής του. Ομολογουμένως, ο αριθμός των εργαλείων που προσφέρει ο επεξεργαστής κειμένου της Google δεν είναι καν κοντά σε αυτόν που διαθέτει το Microsoft Word. Σε αντάλλαγμα, το Word μπορεί να φαίνεται κάπως συντριπτικό για τους πρώτους χρήστες.

Ευτυχώς, οι δύο εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό από τότε και τα δύο υποστηρίζουν ο ένας τις μορφές αρχείων του άλλου. Επιπλέον, το Word και τα Έγγραφα επιτρέπουν την επεξεργασία PDF μετατρέποντας έγγραφα στις αντίστοιχες μορφές τους, κάτι που το Word κάνει πιο γρήγορα.

Όσον αφορά την υποστήριξη συσκευών, τόσο το Microsoft Word όσο και τα Έγγραφα Google μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα περιήγησης και κινητές συσκευές. Ωστόσο, μόνο το Word είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή επιφάνειας εργασίαςκαθιστώντας τον επεξεργαστή κειμένου τέλειο για εργασία εκτός σύνδεσης.

Microsoft WordΈγγραφα Google

Microsoft 365 Word

Microsoft 365 Word

Έγγραφα Google Workspace

Έγγραφα Google

Υπολογιστικά φύλλα: Microsoft Excel vs Φύλλα Google

Οι λίστες ελέγχου και η οπτικοποίηση δεδομένων είναι μόνο δύο παραδείγματα του γιατί τα υπολογιστικά φύλλα είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση. Από τις δύο πλατφόρμες, Τα φύλλα είναι πιο προσιτά λόγω του απλού σχεδιασμού τους. Προσφέρει επίσης έναν σημαντικό αριθμό επιλογών χαρτογράφησης, αλλά όχι τόσες όπως το Excel.

Καθώς βασίζονται στον ιστό, τα Φύλλα διαθέτουν τύπους ιστού, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία υπερσυνδέσμων, την κωδικοποίηση κειμένου για χρήση ως διευθύνσεις URL και πολλά άλλα. Ωστόσο, Το Excel είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε για προηγμένες αναφορές που απαιτεί μια πιο ολοκληρωμένη λίστα τύπων ή μακροεντολών. Επιπλέον, τα γραφήματα του Excel είναι πιο προσαρμόσιμα, προσφέροντας μορφοποίηση υπό όρους, Συγκεντρωτικούς πίνακες και πολλά άλλα.

Όσον αφορά τις υποστηριζόμενες συσκευές, μόνο το Excel έχει εφαρμογή για υπολογιστές, ενώ τόσο η Google όσο και η Microsoft διαθέτουν εφαρμογές για κινητά και web. Όταν συγκρίνετε τις εφαρμογές προγράμματος περιήγησης της Microsoft και της Google, τα Φύλλα εκτελούνται πιο ομαλά.

Microsoft ExcelΦύλλα Google

Microsoft 365 Excel

Microsoft 365 Excel

Φύλλα Google Workspace

Παρουσιάσεις: Microsoft PowerPoint vs Google Slides

Από τις δύο πλατφόρμες παρουσίασης, Το PowerPoint είναι το πιο ολοκληρωμένο, που οδηγεί σε μια πιο απότομη καμπύλη μάθησης. Από την άλλη πλευρά, η δημιουργία λεπτομερών παρουσιάσεων με το λογισμικό της Microsoft είναι πιο εφικτή χάρη στα πρόσθετα εργαλεία της. Συγκριτικά, προσφέροντας λιγότερες επιλογές προσαρμογής, οι Παρουσιάσεις Google παρέχουν μια πιο απλή και φιλική προς τον χρήστη εμπειρία.

Το Microsoft PowerPoint είναι επίσης πλούσιο σε εφέ, όπως αντανακλάσεις, 3D και διάφορες μεταβάσεις, για να αναφέρουμε μόνο μερικές. Το λογισμικό έχει επίσης περισσότερα θέματα από τις Διαφάνειες. Παραδόξως, είναι το αντίστροφο όσον αφορά τα προκατασκευασμένα πρότυπα, με τις Παρουσιάσεις Google να προσφέρουν χιλιάδες προκαθορισμένες παρουσιάσεις.

Όταν δημιουργείτε παρουσιάσεις ως ομάδα, είναι ασφαλές να το πούμε αυτό Η συνεργασία είναι πιο απλή με τις Παρουσιάσεις Google, καθώς οι παρουσιάσεις έχουν εύκολη πρόσβαση και επεξεργασία μέσω του Google Drive. Ομολογουμένως, είναι δυνατό να κάνουμε το ίδιο με την εφαρμογή web του PowerPoint, αν και έχει λιγότερες δυνατότητες από τις αντίστοιχες επιτραπέζιες και φορητές συσκευές.

Microsoft PowerPointΠαρουσιάσεις Google

Microsoft 365 PowerPoint

Παρουσιάσεις Google Workspace

Παρουσιάσεις Google

Email: Microsoft Outlook vs Gmail

Η σύνταξη email είτε με το Microsoft Outlook είτε με το Gmail είναι αρκετά απλή. ΕΙΔΙΚΑ, και οι δύο προσφέρουν προτάσεις για το πώς να τελειώνετε λέξεις και φράσεις. Ωστόσο, το εργαλείο πρόβλεψης κειμένου του Outlook ολοκληρώνει μόνο λέξεις, ενώ η έξυπνη σύνθεση του Gmail μπορεί να ολοκληρώσει μια ολόκληρη πρόταση.

Η διαχείριση επαφών είναι εξίσου ομαλή, όπως Και οι δύο επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν στοιχεία επικοινωνίας από άλλους πελάτες email. Η οργάνωση των εισερχομένων είναι επίσης εύκολη τόσο μέσω φακέλων όσο και σε κατηγορίες. Ακόμα κι έτσι, το Gmail έρχεται με το πρόσθετο πρόσθετο της προσθήκης χρωματικών κωδικών στα email.

Οι πάροχοι email της Microsoft και της Google Η κύρια διαφορά είναι στις λειτουργίες αναζήτησής τους. Λόγω του ότι προέρχεται από μια μηχανή αναζήτησης, η λειτουργία αναζήτησης του Gmail είναι πιο ακριβής προσφέροντας προσαρμοσμένα εργαλεία αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει την αναζήτηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στείλατε, μηνυμάτων με συνημμένα και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν και ελήφθησαν τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η Google προσφέρει επίσης προσαρμοσμένα φίλτρα αναζήτησης για τον περιορισμό των αναζητήσεων. Δυστυχώς, το Outlook συχνά αποδίδει άσχετα αποτελέσματα αναζήτησης, ειδικά σε ακατάστατα εισερχόμενα.

Microsoft OutlookGmail

Microsoft 365 Outlook

Microsoft Outlook

Google Workspace Gmail

Gmail

Συνεργασία ομάδας: Microsoft Teams and Planner εναντίον Google Chat, Meet και Spaces

Η Microsoft προσφέρει δύο ξεχωριστές πλατφόρμες επικοινωνίας και προγραμματισμού, το Teams και το Planner, αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, η Google έχει ένα λύση δύο σε ένα για συνομιλία και προγραμματισμό στο Google Chat και η εταιρεία παραδίδει το Meet για διαδικτυακή διάσκεψη.

Το Teams είναι μια πλατφόρμα τόσο για καθημερινές συνομιλίες όσο και για περιστασιακές συναντήσεις. Για το τελευταίο, έως 300 συμμετέχοντες μπορεί να συμμετάσχει σε μια συνεδρία διαδικτυακής διάσκεψης. Αντίθετα, το Google Meet απευθύνεται σε συνεργάτες και πελάτες με έως και 500 συμμετέχοντες.

Αν και η κοινή χρήση λιστών υποχρεώσεων και αρχείων μέσω του Teams είναι δυνατή, η πραγματική συμφωνία στη διαχείριση έργου είναι το Planner. Με αυτό το λογισμικό, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν πίνακες Kanban για έργα, να αναθέσουν εργασίες με χρωματική κωδικοποίηση και να ορίσουν προθεσμίες.

Η ενσωματωμένη πλατφόρμα διαχείρισης έργων του Google Chat, Spaces, δεν είναι τόσο διαισθητική όσο το Microsoft Planner. Ωστόσο, προσφέρει ξεχωριστά παράθυρα συνομιλίας για μεμονωμένα έργαστο οποίο μπορούν να ανατεθούν εργασίες και δευτερεύουσες εργασίες.

Ομάδες της MicrosoftGoogle Meet

Ομάδες Microsoft 365

Ομάδες της Microsoft

Google Workspace Meet

Google Meet

Αποθήκευση και κοινή χρήση αρχείων: Microsoft OneDrive εναντίον Google Drive

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του Microsoft OneDrive και του Google Drive είναι ο παρεχόμενος αποθηκευτικός χώρος. Η πλατφόρμα της Microsoft προσφέρει 1 TB για κάθε χρήστη, ενώ η Google μπορεί να ανέβει 5 TB.

Όσο για την κοινή χρήση αρχείων, Η πλατφόρμα της Microsoft συγχρονίζεται πιο γρήγορα από αυτή της Google, ανεξάρτητα από τη χρήση της εφαρμογής για υπολογιστές, ιστό ή κινητά. Συγκριτικά, τα προβλήματα του Google Drive είναι πιο έντονα όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή του για επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς τείνει να επιβραδύνει τη συσκευή στην οποία χρησιμοποιείται. Εν τω μεταξύ, Η εύρεση δεδομένων στο Google Drive είναι πιο απλή όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Ιστού, καθώς συμπληρώνει αυτόματα αρχεία και επιτρέπει τον περιορισμό των αναζητήσεων.

Τέλος, η συνεργασία είναι σχεδόν πανομοιότυπη τόσο στο OneDrive όσο και στο Google Drive. Τόσο η Microsoft όσο και η Google κρατήστε ιστορικά αρχείων για τριάντα ημέρες, που σημαίνει ότι οι παλαιότερες εκδόσεις μπορούν να αποκατασταθούν εάν ένα έγγραφο επεξεργαστεί ή διαγραφεί. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι και οι δύο λύσεις προσφέρουν αυτοματοποιημένο συγχρονισμό, ο οποίος ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Microsoft OneDriveGoogle Drive

Microsoft 365 OneDrive

Microsoft OneDrive

Google Workspace Drive

Google Drive

Ασφάλεια

Η Google διασφαλίζει προστασία αρχείων και περιήγησης με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μηνυμάτων και αρχείων και ισχυρό φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ένα antivirus που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης ονομάζεται Ασφαλής περιήγηση Google που προειδοποιεί τους χρήστες για παραπλανητικούς ιστότοπους και ελέγχει αρχεία και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για συνδέσμους phishing.

Συγκριτικά, το Microsoft 365 Business παρέχει παρόμοιες δυνατότητες, όπως 2FA, διάφορους τύπους κρυπτογράφησης, antiphishing και προστασία από κακόβουλο λογισμικό. Το λογισμικό προσφέρει επίσης α εμπιστευτική λειτουργία για μηνύματα, που σημαίνει ότι οποιοδήποτε email μπορεί να επισημανθεί ως ευαίσθητο. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα είναι απλώς μια ετικέτα και δεν εμποδίζει την πρόσβαση και την προώθηση ευαίσθητων μηνυμάτων.

Οι συνδρομητές της Microsoft μπορούν να αποκτήσουν ακόμα καλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο επιλέγοντας το πρόγραμμα Business Premium. Κατά την εγγραφή τους στο κορυφαίο πρόγραμμα της Microsoft, οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στο Microsoft Defender και στο Azure Information Protection. Το πρώτο χρησιμεύει ως α κεντρική διεπαφή ασφαλείας τελικού σημείου και προστασία από ransomware, ενώ το τελευταίο κρυπτογραφεί τα email για να προστατεύει τα εμπιστευτικά επιχειρηματικά μηνύματα.

Προηγμένα Εργαλεία

Απλώς κοιτάζοντας τον τεράστιο αριθμό των προηγμένων εργαλείων που παρέχονται, το Microsoft 365 είναι φαινομενικά νικηφόρο. Δημιουργία βάσεων δεδομένων και ανάπτυξη εφαρμογών μέσω της Access και η πρόσβαση σε πρότυπα ενημερωτικών δελτίων και άλλο υλικό μάρκετινγκ μέσω του Publisher είναι μόνο δύο παραδείγματα.

Η λήψη του Microsoft 365 Business Premium ξεκλειδώνει επίσης το Διασύνδεση διαχείρισης συσκευών που βασίζεται στο web, Microsoft Intune. Με αυτό το εργαλείο, οι διαχειριστές μπορούν να παρακολουθούν κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο κεντρικό δίκτυο της εταιρείας και να διαγράφουν αρχεία εξ αποστάσεως. Εν τω μεταξύ, η ανάγκη για συσκευές εργασίας που παρέχονται από την εταιρεία και το λειτουργικό κόστος μπορεί να μειωθεί με λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε σύννεφο μέσω του Azure Virtual Desktop.

Σε σύγκριση με τη Microsoft, η Google υπολείπεται κάπως. Ωστόσο, η σουίτα γραφείου αντισταθμίζει με αυτήν φιλικό προς τον χρήστη API που ονομάζεται AppSheetτο οποίο χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και την ενσωμάτωσή τους στο Google Workspace.

Microsoft AccessGoogle AppSheet

Microsoft 365 Access

Microsoft Access

Εφαρμογή Google Workspace

Google AppSheet

συμπέρασμα

Συνολικά, μια αξιόπιστη σουίτα γραφείου παρέχει πολλά χρήσιμα εργαλεία για κάθε επιχείρηση. Ως εκ τούτου, η επιλογή μεταξύ του Microsoft 365 Business και του Google Workspace εξαρτάται τελικά από την προσωπική και επαγγελματική προτίμηση.

Οπως και Οι εφαρμογές του Microsoft 365 Business είναι πιο πλούσιες σε δυνατότητες, το καθιστά ιδανικό για την αύξηση της παραγωγικότητας. Επιπλέον, είναι επίσης η καλύτερη επιλογή όταν αναζητάτε μια πιο ολοκληρωμένη σουίτα γραφείου λόγω του αριθμού των προηγμένων εργαλείων και λειτουργιών που παρέχονται.

Σε αντίθεση, Το Google Workspace είναι μια καλύτερη λύση για ομαδική συνεργασία. Παρόλο που τα προϊόντα που προσφέρονται είναι πιο απλά, η φύση τους που βασίζεται σε σύννεφο παρέχει μια πιο ομαλή εμπειρία για τους χρήστες που πρέπει να συνεργάζονται στο ίδιο έγγραφο ταυτόχρονα.

Bir cevap yazın