ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ WEBER’S | Hachette UK

8
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ WEBER’S |  Hachette UK

Κορυφαίες συμβουλές για απόλυτη επιτυχία στο μπάρμπεκιου

Ακολουθούν μερικές απλές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αναλάβετε την ευθύνη της φωτιάς έναντι της πυρκαγιάς που σας αναλαμβάνει.

1. Μην ξεκινάτε με μια κρύα, βρώμικη σχάρα. Ένα μπάρμπεκιου χρειάζεται τουλάχιστον 15 λεπτά για να ζεσταθεί αρκετά η σχάρα για να ψηθεί σωστά το φαγητό. Προθερμαίνετε κάθε φορά και βάλτε πάντα στην καυτή σχάρα μια λεπτή βούρτσα με μια βούρτσα με σκληρές τρίχες πριν προσθέσετε φαγητό. Μια ζεστή, καθαρή σχάρα θα ροδίσει καλύτερα το φαγητό, με λιγότερες πιθανότητες να κολλήσει.

2. Περάστε όπως το εννοείτε. Το αλάτι είναι πιο σημαντικό για υπέροχη γεύση από οποιοδήποτε άλλο συστατικό. Αρχικά, λαδώνουμε το φαγητό (όχι τη σχάρα) και μετά πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με αλάτι, πιπέρι ή/και άλλα καρυκεύματα από άκρη σε άκρη και από όλες τις πλευρές. Το λάδι θα κρατήσει τα καρυκεύματα στην επιφάνεια και θα εμποδίσει το φαγητό να κολλήσει στη σχάρα.

3. Μην έχετε μόνο μία ζώνη. Περισσότερη ζέστη Οι ζώνες σημαίνουν ευελιξία για στιγμές που κάτι μαγειρεύεται πολύ γρήγορα ή το φαγητό σας φουντώνει ή ψήνετε στο μπάρμπεκιου δύο πολύ διαφορετικά φαγητά ταυτόχρονα. Τουλάχιστον, δώστε στον εαυτό σας τα πλεονεκτήματα δύο ζωνών, μίας για άμεση θέρμανση και μία για έμμεση θερμότητα.

4. Ταιριάξτε τη φωτιά με το κρέας. Δεν όλα πρέπει να ψηθούν στην ίδια θερμοκρασία. Γενικά, τα λεπτά και τρυφερά φαγητά έχουν καλύτερα αποτελέσματα

υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τα παχύτερα και πιο σκληρά αντικείμενα συχνά έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο έντονες θερμοκρασίες, μερικές φορές με τη μορφή έμμεσης θερμότητας.

5. Μην στριμώχνετε το μπάρμπεκιου. Συσκευασία Η υπερβολική ποσότητα φαγητού στη σχάρα μαγειρέματος περιορίζει την ικανότητά σας να είστε ευκίνητοι και να ανταποκρίνεστε. Θα πρέπει να αφήσετε τουλάχιστον το ένα τέταρτο της σχάρας καθαρό, με άφθονο χώρο γύρω από κάθε είδος φαγητού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βάλετε την λαβίδα σας εκεί και να μετακινήσετε τα κομμάτια από τη μια περιοχή στην άλλη.

6. Κρατήστε ένα καπάκι πάνω του. Διατηρώντας το Το καπάκι του μπάρμπεκιου κάτω όσο το δυνατόν περισσότερο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση ομοιόμορφων θερμοκρασιών, τον έλεγχο των εξάρσεων και την αποτύπωση του αρωματικού καπνού που δημιουργεί το μπάρμπεκιου.

7. Μην κοροϊδεύεις τόσο πολύ. Ποτέ μην τρυπάς και τροφοδοτείτε περισσότερο από όσο χρειάζεται, διαφορετικά θα χάσετε γεύσεις και χρώμα. Μπορεί επίσης να σκίσετε την επιφάνεια του φαγητού αν προσπαθήσετε να το γυρίζετε πολύ συχνά. Γυρίστε τα περισσότερα τρόφιμα μόνο μία ή δύο φορές. Σε περίπτωση αμφιβολίας, περιμένετε – υποθέτοντας ότι οι εξάρσεις δεν αποτελούν πρόβλημα.

8. Απαντήστε στα σήματα καπνού. ο η ποιότητα του καπνού από το μπάρμπεκιου σας θα μπορούσε να κάνει ή να χαλάσει το δείπνο σας. Αν είναι μαύρο και πυκνό, κάτι δεν πάει καλά (και ίσως αιθάλη). Το φαγητό μπορεί να έχει πάρει φωτιά ή η ίδια η φωτιά μπορεί να μην παίρνει αρκετό αέρα. Αυτό που θέλετε να δείτε είναι ρυάκια καθαρού, υπόλευκου καπνού. Να είστε έτοιμοι να μετακινήσετε το φαγητό σας, να ανοίξετε τους αεραγωγούς ή να προσθέσετε περισσότερο καύσιμο την κατάλληλη στιγμή.

9. Μην μαντεύετε μόνο. Γνωρίζοντας πότε Το φαγητό είναι έτοιμο δεν πρέπει να είναι ένα παιχνίδι εικασιών. Μερικές φορές το χρώμα μπορεί να σου πει πολλά. Μερικές φορές η υφή παρέχει ενδείξεις. Αλλά με τα περισσότερα κρέατα, πουλερικά και ψάρια, ένα θερμόμετρο είναι απαραίτητο. Επενδύστε σε ένα αξιόπιστο. Θα σας κάνει σωστό, κάθε φορά.

10. Παίξτε με νέες ιδέες. Υπήρχε Η εποχή που το μπάρμπεκιου σήμαινε ένα πράγμα: κρέας (και μόνο κρέας) απανθρακωμένο πάνω από ανοιχτές φλόγες. Σήμερα, οι μπάρμπεκιου παίζουν με μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα υλικών. Οι μέθοδοι ποικίλλουν επίσης. Το μπάρμπεκιου τώρα σημαίνει επίσης χρήση υπαίθριων φωτιών για ψήσιμο, καπνό, ψήσιμο, σιγοβρασμό και τηγάνισμα, μεταξύ άλλων τεχνικών.

ΔΑΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

Οι φλόγες είναι φλόγες που εκτοξεύονται πάνω από τη σχάρα μαγειρέματος. Τα περισσότερα από αυτά προκαλούνται από υπερβολικό λίπος ή οξυγόνο στην πηγή θερμότητας και συμβαίνουν μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα από την τοποθέτηση του φαγητού στο μπάρμπεκιου ή αμέσως μετά το γύρισμα του φαγητού. Οι φλόγες που δεν σηκώνονται από τη σχάρα μαγειρέματος δεν αποτελούν πρόβλημα. Σταθείτε πίσω και αφήστε τους να κάνουν την πορεία τους. Αυτές οι ήπιες εξάρσεις συχνά υποχωρούν μετά το κλείσιμο του καπακιού, γεγονός που μειώνει το οξυγόνο που φτάνει στο φλας

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε!

mes. Αλλά εάν οι φλόγες απειλούν να κάψουν το φαγητό σας, αναλάβετε δράση, ειδικά εάν το φαγητό είναι καλυμμένο με ζαχαρούχο τρίψιμο μπαχαρικών ή σάλτσα που μπορεί να γίνει γρήγορα πικρή. Αν μαγειρεύετε σε μπάρμπεκιου με κάρβουνα, μπορεί να δείτε τις φλόγες μέσα από τις οπές εξαερισμού και να ακούσετε τους ήχους του ψεκασμού. Τότε είναι που πρέπει να μεταφέρετε το φαγητό σε μια ζώνη ασφαλείας όπου μπορεί να συνεχίσει να στάζει λίπος αλλά δεν θα αναφλεγεί. Μόλις το λίπος δεν στάζει πλέον και οι φλόγες έχουν σβήσει, μπορείτε να μετακινηθείτε

το φαγητό πίσω σε άμεση φωτιά.

Αυτό είναι απόσπασμα από Βίβλος BBQ του Weber από τον Jamie Purviance

Bir cevap yazın