Τι να κάνετε εάν παγώσουν οι σωλήνες στο διαμέρισμα

0
Τι να κάνετε εάν παγώσουν οι σωλήνες στο διαμέρισμα

Για πολλούς φοιτητές και όσους νοικιάζουν για πρώτη φορά, η πιθανότητα παγωμένων σωλήνων είναι το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους όταν επιστρέφουν σπίτι για τις διακοπές. Ωστόσο, όσοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα κλείνοντας τη θερμότητα ενώ λείπουν μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με μια ανεπιθύμητη έκπληξη. Οι παγωμένοι σωλήνες σε συγκροτήματα διαμερισμάτων είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που συνήθως μπορεί να αποφευχθεί με μερικά απλά βήματα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν οι σωλήνες σας παγώσουν στο διαμέρισμά σας.

Μπορούν να παγώσουν οι σωλήνες σε ένα διαμέρισμα;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. οι σωλήνες στο διαμέρισμά σας μπορεί να παγώσουν. Όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως οφείλεται σε έναν συνδυασμό τριών παραγόντων: ταχεία πτώση της εξωτερικής θερμοκρασίας, κακή μόνωση και κρύος αέρας μέσα στο διαμέρισμα όταν ο θερμοστάτης έχει ρυθμιστεί πολύ χαμηλά. Τις περισσότερες φορές, οι σωλήνες που καταλήγουν να παγώνουν είτε συνδέονται με σωληνώσεις που εκτείνονται έξω από το κτίριο είτε τοποθετούνται σε κακώς μονωμένους εξωτερικούς τοίχους.

Δυστυχώς, ως ενοικιαστής, έχετε ελάχιστο έλεγχο στη μόνωση ή την υποδομή σωλήνων του κτιρίου σας — και ακόμη λιγότερο έλεγχο σε απροσδόκητα κρυοπαγήματα. Ενώ οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να διακόψουν αμέσως την παροχή νερού εάν υποψιάζονται ότι κάποιοι σωλήνες έχουν παγώσει, οι περισσότεροι ενοικιαστές απλώς δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ύδρευσης. Επιπλέον, οι σωλήνες που παγώνουν μέσα στους τοίχους είναι πρακτικά απροσπέλαστοι – εκτός αν σκέφτεστε να “αναδιαμορφώσετε” με πριόνι και βαριοπούλα.

Τα καλά νέα είναι ότι ο ιδιοκτήτης σας έχει νομική υποχρέωση να διατηρεί τρεχούμενο νερό στο διαμέρισμά σας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό σημαίνει ότι θα είναι προληπτικοί όσον αφορά την προληπτική συντήρηση, θα κλείσουν γρήγορα το νερό εάν παγώσουν οι σωλήνες και θα ενημερώσουν τους ενοικιαστές για το πώς να αποτρέψουν το πάγωμα των σωλήνων τους στο μέλλον. Οι υπεύθυνοι διαχειριστές ακινήτων συνήθως περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα του χειμερινού σωλήνα στη μίσθωση και ειδοποιούν τους ενοικιαστές σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης του παγετού πριν από τον χειμώνα.

Τι να κάνετε εάν οι σωλήνες σας παγώσουν

Η πρόληψη είναι το κλειδί – οι σωλήνες μπορεί να πλημμυρίσουν τα διαμερίσματα και να οδηγήσουν σε ζημιές χιλιάδων δολαρίων για τις οποίες μπορεί να είναι υπεύθυνος ο ενοικιαστής. Μερικές φορές, όμως, απλώς συμβαίνουν παγωμένοι σωλήνες. Δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά είναι ένας πονοκέφαλος που θα θέλετε να αντιμετωπίσετε γρήγορα.

Τι θα κάνετε λοιπόν αν παγώσει ένας σωλήνας στο διαμέρισμά σας; Λοιπόν, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πέντε συμβουλές για να αποτρέψετε εξαρχής το πάγωμα των σωλήνων. Αλλά ας πούμε ότι η πράξη έχει ήδη γίνει: έκανε πολύ κρύο χθες το βράδυ, και όταν άνοιξες τη βρύση σου σήμερα το πρωί, δεν βγήκε τίποτα. Ωχ. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε:

Αρχικά, προσπαθήστε να εντοπίσετε τον παγωμένο σωλήνα αν είναι δυνατόν. Εάν ορισμένες βρύσες έχουν τρεχούμενο νερό ενώ άλλες όχι, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την αναζήτησή σας. Επιθεωρήστε οπτικά οποιεσδήποτε σωληνώσεις μπορείτε να δείτε για σημάδια συμπύκνωσης ή παγετού. Η περίπτωση πολύ καλά μπορεί να είναι ότι ο φραγμένος σωλήνας έχει παγώσει κάπου μακριά.

Ας υποθέσουμε ότι βρήκατε έναν σωλήνα που είναι παγωμένος. Πώς μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση; Προσπαθήστε να ξεπαγώσετε τον σωλήνα με ήπια θερμότητα. Ορισμένες μέθοδοι DIY περιλαμβάνουν το να στρέφετε έναν θερμαντήρα χώρου στον σωλήνα (από μια ασφαλή απόσταση τριών ποδιών), να τον περνάτε με πιστολάκι ή να βυθίζετε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και να την τυλίξετε γύρω από τον αγωγό. Ενώ το κάνετε αυτό, ανοίξτε την αντίστοιχη βρύση για να στραγγίξει το νερό και να απομακρύνετε τυχόν πάγο που έχει απομείνει.

(Σημείωση: Αποφύγετε να ρίχνετε ζεστό νερό στην αποχέτευση για να ξεβουλώσετε έναν παγωμένο σωλήνα! Η ξαφνική θερμότητα σε μια παγωμένη επιφάνεια είναι πιθανό να σπάσει και να σκάσει τον σωλήνα).

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κατεψυγμένους σωλήνες, η καλύτερη ενέργειά σας είναι να αρχίσετε να αυξάνετε τη θερμοκρασία στο διαμέρισμά σας. Ανεβάστε τον θερμοστάτη ψηλότερα από το κανονικό και ανοίξτε τυχόν ντουλάπια που φιλοξενούν σωλήνες νερού, όπως στο μπάνιο και κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας. Ο στόχος είναι να κυκλοφορεί θερμότερος αέρας γύρω από τους σωλήνες σας. Επίσης, ρυθμίστε τις φραγμένες βρύσες να στάζουν και για την αποστράγγιση του νερού και να σας δώσει μια ένδειξη ότι οι σωλήνες ξεπαγώνουν.

Εν τω μεταξύ, ενημερώστε τον ιδιοκτήτη ότι οι σωλήνες σας μπορεί να έχουν παγώσει, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Δεδομένου ότι ένα διαμέρισμα χωρίς τρεχούμενο νερό θεωρείται μη κατοικήσιμο, η διαχείριση ακινήτων είναι υπεύθυνη για έκτακτη συντήρηση ή επισκευή.

Εάν έχετε παγωμένους σωλήνες, τα συγκροτήματα διαμερισμάτων πιθανότατα θα γνωρίζουν ήδη την κατάσταση και θα ειδοποιούν τους κατοίκους για τυχόν διακοπή νερού ή απαραίτητη συντήρηση. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι μέρος της δουλειάς ενός υπεύθυνου ενοικιαστή είναι να λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει το πάγωμα των σωλήνων εξαρχής — προστατεύοντας τόσο τον εαυτό σας όσο και τον διαχειριστή του ακινήτου σας από τον δαπανηρό πονοκέφαλο ενός σκασμένου σωλήνα.

Πρέπει να βρείτε ένα διαμέρισμα κοινότητα που έχει καλύτερη διαχείριση για την προληπτική συντήρηση; Εξερευνήστε το ApartmentSearch και βρείτε το κατάλληλο μέρος για να καλέσετε το σπίτι σας!

Bir cevap yazın