Τι να κάνετε εάν το γραμματοκιβώτιό σας έχει σπάσει

0
Τι να κάνετε εάν το γραμματοκιβώτιό σας έχει σπάσει

Μπορεί να σκεφτείτε τις παραβιάσεις του γραμματοκιβωτίου ως μια μακρινή και απίθανη πιθανότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από NBC Newsη κλοπή αλληλογραφίας έχει εκτοξευθεί κατά περισσότερο από 600% τα τελευταία χρόνια.

Αν και ελπίζουμε σίγουρα η αλληλογραφία σας να μην πέσει θύματα αυτών των ατυχών στατιστικών, στο ApartmentSearch, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να είστε πάντα προετοιμασμένοι. Λοιπόν, δημιουργήσαμε αυτόν τον γρήγορο και εύκολο οδηγό για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση διάρρηξης του γραμματοκιβωτίου σας.

Εάν έχετε πέσει το ατυχές θύμα ενός τέτοιου εγκλήματος, βάλτε την απάντησή σας σε υψηλό επίπεδο με αυτό το σχέδιο RPM. Όχι, όχι «επαναστάσεις ανά λεπτό».

Αναφορά (το έγκλημα)

Ειδοποιήστε αμέσως τον διαχειριστή του κτιρίου ή την εταιρεία διαχείρισης, ώστε να ειδοποιήσουν τους συμπολίτες σας και να αρχίσουν να εργάζονται για την αντικατάσταση του γραμματοκιβωτίου. Επίσης, αναφέρετε την κλοπή αλληλογραφίας στο Ταχυδρομική Υπηρεσία Επιθεώρησης Ηνωμένων Πολιτειών (USPIS). Εάν περιμένατε να λάβετε ένα συγκεκριμένο ταχυδρομείο – μια επιταγή, για παράδειγμα, ή ένα πακέτο – προσπαθήστε να επικοινωνήσετε αμέσως με τον αποστολέα για να τον ειδοποιήσετε για την κατάσταση.

Επιπλέον, για διάρρηξη ή όχι στην αίθουσα αλληλογραφίας, ακολουθείτε πάντα το του USPIS συστάσεις για το πώς να προστατευτείτε από εγκλήματα που σχετίζονται με την αλληλογραφία, όπως η απάτη και η κλοπή ταυτότητας.

Προετοιμασία (για πιθανά προβλήματα)

Η κλοπή αλληλογραφίας μπορεί να είναι πρόδρομος της κλοπής ταυτότητας, καθώς η αλληλογραφία μπορεί να περιέχει τόσες πολλές προσωπικές πληροφορίες. Αναζητήστε μια υπηρεσία προστασίας κλοπής ταυτότητας για να είστε στην ασφαλή πλευρά. Μπορεί να αισθάνεστε σαν ένα σημαντικό έξοδο, αλλά η προστασία της ταυτότητάς σας είναι μια αξιόλογη επένδυση.

Εάν θέλετε να αποφύγετε τυχόν έξοδα, σκεφτείτε να ακολουθήσετε το Οδηγίες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου για την τοποθέτηση ειδοποίησης απάτης σε ένα από τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία — είναι δωρεάν! Επιπλέον, ελέγξτε τα προνόμια της πιστωτικής σας κάρτας. Πολλές τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών παρέχουν πλέον υπηρεσίες παρακολούθησης ταυτότητας στους κατόχους των καρτών τους έναντι οριακής χρέωσης.

Τροποποίηση (Τα πρωτόκολλα αλληλογραφίας σας)

Δεδομένης της πρόσφατα αυξημένης επίγνωσής σας για την κλοπή αλληλογραφίας, σκεφτείτε να εμπλακείτε λίγο περισσότερο στην όλη διαδικασία:

Μάθετε ποια ώρα της ημέρας φθάνει συνήθως το ταχυδρομείο σας και προσπαθήστε να το παραλάβετε αμέσως, ιδιαίτερα εάν περιμένετε επιστροφή φόρου, W-2 ή επιταγή. Μην το αφήσετε να συσσωρευτεί!

Μιλήστε με άλλους ενοικιαστές για το θέμα. Ίσως η αλληλογραφία τους να έχει κλαπεί επίσης — ή να έχει κλαπεί στο παρελθόν — και μπορείτε όλοι να μοιράζεστε αυξημένη εγρήγορση γύρω από τα γραμματοκιβώτια των διαμερισμάτων.
Τέλος, γνωρίστε τον ταχυδρομικό φορέα σας, ο οποίος μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμά του, ώστε να μπορείτε να χρονομετρήσετε την παραλαβή και την παράδοση της αλληλογραφίας σας ανάλογα.

Κάντε (πρόσθετα βήματα)

Η κάθε είδους κλοπή είναι μια επιβαρυντική, ακόμη και εξοργιστική, παραβίαση των δικαιωμάτων μας να ζούμε ζωές απαλλαγμένες από τέτοιες εγκληματικές δραστηριότητες. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την απάντηση σε αυτό το έγκλημα για οποιονδήποτε λόγο, υπάρχουν μερικά άλλα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  • Ανοίξτε το πράσινο ζητώντας λογαριασμούς, τιμολόγια και μισθούς μέσω email.
  • Ψάξτε σε μια ταχυδρομική θυρίδα εάν ανησυχείτε ιδιαίτερα για μια τέτοια κλοπή να συμβεί ξανά.
  • Βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε επίσημα τη διεύθυνσή σας μετά από κάθε μετακόμιση, ώστε η μελλοντική αλληλογραφία σας να σας ακολουθεί στο νέο σας σπίτι.

Ασφάλεια αλληλογραφίας: Υπογεγραμμένο, σφραγισμένο και παραδοτέο

Η εταιρεία διαχείρισης του διαμερίσματός σας αντιμετωπίζει ελαφρά την κλοπή γραμματοκιβωτίου; Μην το ρισκάρεις! Βρείτε ένα εναλλακτικό σημείο για να στείλετε την αλληλογραφία σας μέχρι να φύγετε. Και όταν λήξει η μίσθωση, αναζητήστε κλειστά διαμερίσματα που δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια σας και της αλληλογραφίας σας Αναζήτηση Διαμερισμάτων.

Bir cevap yazın