Το νέο σας διαμέρισμα έχει σκληρό νερό;

0
Το νέο σας διαμέρισμα έχει σκληρό νερό;

Έχετε μετακομίσει όλοι στο νέο σας διαμέρισμα. Η διαρρύθμιση είναι εξαιρετική, οι μετακινήσεις εργασίας είναι παιχνιδιάρικες και η κουζίνα είναι εντυπωσιακή. Αλλά αφού κάνετε το πρώτο σας ντους στο νέο σας σπίτι, παρατηρείτε ότι το δέρμα και τα μαλλιά σας αισθάνονται πιο ξηρά από ποτέ! Και γιατί το πλυντήριο πιάτων σας άφησε θολά υπολείμματα σε όλα τα γυάλινα σκεύη σας;

Εάν αυτά τα πράγματα ακούγονται γνωστά, το νέο σας διαμέρισμα μπορεί να έχει σκληρό νερό. Μάθετε τι είναι το “σκληρό νερό”, πώς ανταποκρίνεται σε πιο μαλακό νερό και συμβουλές για να το αντιμετωπίσετε στο νέο σας χώρο.

Τι είναι το Σκληρό Νερό

Το σκληρό νερό είναι απλώς μια μορφή H2O με υψηλότερη από τη μέση περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία – συνήθως, μεγαλύτερη συγκέντρωση ασβεστίου και μαγνησίου.

Προτού το πόσιμο νερό μας φτάσει στη βρύση, προέρχεται από λίμνες, ποτάμια και άλλες πλωτές οδούς. Καθώς ρέει, μαζεύει πρόσθετα μέταλλα από τους βράχους και το έδαφος, και αν συλλεχθεί πάρα πολύ, μπορεί να σχηματιστεί σκληρό νερό. Αν και μπορεί να θέλετε συμπληρωματικό μαγνήσιο και ασβέστιο στη συνολική διατροφή σας, το σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσει κάποιες επιπλοκές στο σπίτι σας.

Σκληρό εναντίον Μαλακό Νερό

Σκληρό νερό

Τα μέταλλα που βρίσκονται στο σκληρό νερό είναι φυσικά και γενικά ασφαλή για κατανάλωση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αρνητικές ανησυχίες που σχετίζονται με το σκληρό νερό σε ένα διαμέρισμα, επίσης.

 • Λευκά υπολείμματα σε πιάτα, τοίχους ντους, καφετιέρες και άλλες επιφάνειες
 • Συσσώρευση αλάτων
 • Μειωμένη απόδοση οικιακών συσκευών, υδραυλικών συστημάτων και θερμοσιφώνων
 • Χαμηλότερη πίεση νερού
 • Κατεστραμμένα και γρήγορα φθαρμένα ρούχα λόγω της σκληρότητας του σκληρού νερού
 • Κακή απόδοση σαπουνιού
 • Ερεθισμός του δέρματος από αφρό σαπουνιού που μπορεί να παγιδευτεί στους πόρους σας
 • Ξηρό δέρμα και μαλλιά μετά το ντους

Λόγω πολλών από αυτά τα ζητήματα, οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας σας μπορεί να αυξηθούν από το υπερβολικό νερό που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των πιάτων, των ρούχων και άλλων αντικειμένων, μαζί με τη συσσώρευση στα υδραυλικά σας συστήματα.

Υδωρ φτωχο σε αμινοξεα

Μετά τη μακρά λίστα των προβλημάτων που προκαλούνται από το σκληρό νερό, μπορεί να φαίνεται ότι το μαλακό νερό είναι η καλύτερη επιλογή. Με την καλύτερη απόδοση του σαπουνιού, τη συμβολή στα ρούχα μεγαλύτερης διάρκειας, τη βέλτιστη πίεση του νερού και άλλα οφέλη, εξακολουθεί να έχει μερικά δικά του ελαττώματα.

Το μαλακό νερό μπορεί να έχει υψηλότερα επίπεδα νατρίου, οδηγώντας σε ελαφρώς αλμυρή γεύση.
Είναι πιο διαβρωτικό και μπορεί να επιδεινώσει αργά την ωφέλιμη ζωή του υδραυλικού σας συστήματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα μολύβδου και χαλκού στο πόσιμο νερό σας.

Πώς να καταλάβετε εάν έχετε σκληρό νερό

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω για το σκληρό νερό, μπορεί να θέλετε να το δοκιμάσετε και με άλλους τρόπους. Ακολουθούν μερικές μέθοδοι για την αξιολόγηση της ποιότητας του νερού στο σπίτι σας:

Δοκιμή σαπουνιού DIY

Ελέγξτε για σκληρό νερό με μια ράβδο σαπουνιού και ένα μπολ με νερό από τη βρύση. Τρίψτε το σαπούνι ανάμεσα στα χέρια σας στο μπολ. Εάν αφρίζει γρήγορα, πιθανότατα έχετε πιο μαλακό νερό. Εάν το να σχηματιστεί λίγος αφρός αποδειχθεί δύσκολο και το νερό γίνει θολό, το σκληρό νερό μπορεί να είναι ο ένοχος.

Εκτελέστε μια δοκιμή υγρής ταινίας

Μπορείτε να τα αγοράσετε από πολλά καταστήματα οικιακών βελτιώσεων, αλλά βεβαιωθείτε ότι αυτό που αγοράζετε δοκιμάζει και για σκληρό νερό. Γεμίστε ένα δοχείο από τη βρύση και βυθίστε τη χάρτινη δοκιμαστική ταινία στο νερό. Στη συνέχεια, συγκρίνετε το τελικό χρώμα της λωρίδας με το διάγραμμα του κιτ.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του σκληρού νερού

Δεδομένου ότι πιθανότατα δεν θα έχετε την ίδια πρόσβαση στο γενικό σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων όπως θα κάνατε σε ένα σπίτι, μπορεί να χρειαστεί λίγη επιδεξιότητα για να αντιμετωπίσετε το σκληρό νερό στο σπίτι σας. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

 • Μαλακώστε το νερό σας βράζοντάς το για να αφαιρέσετε και να εξατμίσετε μερικά από τα μέταλλα. (Σημείωση: Αυτό συνήθως λειτουργεί μόνο σε προσωρινό σκληρό νερό. Το μόνιμο σκληρό νερό έχει ελαφρώς διαφορετική χημική σύνθεση).
 • Αφαιρέστε τους λεκέδες από σκληρό νερό και τα άλατα με λευκό αποσταγμένο ξύδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ξίδι ως απολυμαντικό στο πλυντήριο πιάτων σας.
 • Απαλλαγείτε από τα υπολείμματα σαπουνιού με εμπορικά προϊόντα όπως το Kaboom ή ένα σπιτικό μείγμα νερού, σαπουνιού πιάτων και ξιδιού.
 • Εγκαταστήστε ένα σύστημα αποσκλήρυνσης νερού στο σπίτι για τη βρύση σας. Εάν έχετε μια κατάσταση υγείας στην οποία τα υψηλότερα επίπεδα νατρίου θα μπορούσαν να αποδειχθούν επιβλαβή, δοκιμάστε εναλλακτικές λύσεις χωρίς αλάτι.

Είτε πρόκειται για την ποιότητα του νερού είτε για τους θορυβώδεις γείτονες στον επάνω όροφο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλετε να προχωρήσετε στο επόμενο μέρος. Βρείτε ένα διαμέρισμα που ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας με το ApartmentSearch, όπου μπορείτε να φιλτράρετε τα διαθέσιμα ενοικιαζόμενα ακίνητα ανά τιμή, διάταξη, ανέσεις και άλλα!

Bir cevap yazın