Το iPadOS 17 θα κάνει το iPad Pro σας υπολογιστή

1
Το iPadOS 17 θα κάνει το iPad Pro σας υπολογιστή

Καλώς ή κακώς, το iPad Pro μου είναι ο κύριος υπολογιστής μου. Από τότε που η Apple κυκλοφόρησε το iPad Pro του 2018 μαζί με το πρόσφατα μετονομασμένο iPadOS 13, το χρησιμοποιώ ως κύρια μορφή υπολογιστών. Ο λόγος που πήγα αυτή τη διαδρομή ήταν καθαρά λόγω της εμφάνισης και της αίσθησης. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι ήμουν στο μέλλον όταν επρόκειτο για ένα καταναλωτικό προϊόν. Σαφώς, το υλικό για το iPad Pro 2018 ήταν μπροστά από την εποχή του. Θα μπορούσε να πάει από ένα τάμπλετ αναψυχής σε ένα εργαστήριο με διαχωρισμένη οθόνη, σε ένα ψηφιακό σημειωματάριο, σε μια κονσόλα παιχνιδιών. Ήμουν πρόθυμος να ζήσω με τους περιορισμούς λογισμικού που μαστιζόταν.

Καθώς το iPadOS ωρίμαζε με τα χρόνια, το iPad απέκτησε αξεσουάρ όπως το Magic Keyboard, το Apple Pencil 2 και, τέλος, υποστήριξη εξωτερικής οθόνης. Στη συνέχεια προσθέτετε αξεσουάρ όπως Χαρτοειδής που ενισχύουν την ψηφιακή εμπειρία ή φθηνότερο Εναλλακτική λύση για το Apple Pencil για να γίνει πιο προσιτό. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν ότι το iPad Pro ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό tablet, αλλά οι καταναλωτές εξακολουθούσαν να διστάζουν να το αποκαλούν υπολογιστή.

Με την εισαγωγή στο iPadOS 17 και τα βήματα που άρχισε να κάνει, πιστεύω ότι το iPad Pro μπορεί πλέον να αντικαταστήσει τον υπολογιστή στη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. σαφώς, δεν είναι για όλους, αλλά για μερικούς ανθρώπους, μπορεί πραγματικά να αντικαταστήσει τον υπολογιστή σας.

iPadOS 17

Ήθελα να επισημάνω μερικές βασικές αλλαγές που μας έδωσε το νέο iPadOS που θα αλλάξουν πραγματικά την αίσθηση του iPad σας. Αυτές οι ενημερώσεις θολώνουν ακόμη περισσότερο το τι είναι ένα λειτουργικό σύστημα tablet και ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστή.

Διευθυντής σκηνής

Επιφανειακά, αυτή η αλλαγή δεν φαίνεται πολύ δραστική. Εξακολουθούμε να έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε μια εξωτερική οθόνη (με iPad που τροφοδοτούνται από τη σειρά M), έχουμε ακόμα αιωρούμενα παράθυρα, διατηρούμε το ράφι της εφαρμογής στα αριστερά, αλλά υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή. Η αίσθηση των παραθύρων είναι αυτό που έχει αλλάξει. Με το iPadOS 16, η Apple θα κεντράρει την εφαρμογή που άνοιξε πιο πρόσφατα και θα πετάξει εκεί που είχατε τοποθετήσει τις άλλες εφαρμογές. Τώρα με το iPadOS 17, το παράθυρο μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην οθόνη και να παραμείνει σε αυτό το τμήμα της οθόνης. Μικρή αλλαγή, αλλά τεράστια για εξοικείωση.

Δεύτερον, η μεταβλητότητα των μεγεθών των παραθύρων έχει αυξηθεί δραματικά. Με το iPadOS 16, υπήρχαν μόνο μερικά προκαθορισμένα μεγέθη παραθύρων που μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάθε εφαρμογή. Τώρα νιώθει σχεδόν άπειρο. Αυτό θα είναι εξαιρετικό για όσους έχουν συνηθίσει σε μια κανονική εμπειρία MacOS.

Υποστήριξη εξωτερικής κάμερας web

Με το iPadOS 17, η Apple εισήγαγε την υποστήριξη εξωτερικής κάμερας, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν κάμερες DSLR, κάμερες web και άλλες συμβατές συσκευές απευθείας στο iPad Pro τους. Συνδέστε απευθείας την κάμερα web με ένα καλώδιο USB-C ή ένα dongle και, στη συνέχεια, το iPad θα είναι προεπιλεγμένη στην εξωτερική κάμερα. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι από το iPadOS 17 Beta 2, αυτό λειτουργεί μόνο για την εφαρμογή FaceTime. Είμαι βέβαιος ότι η Apple σχεδιάζει να εισαγάγει ένα νέο API που επιτρέπει σε εφαρμογές όπως το Zoom, το Teams και το Google Meets να επωφεληθούν από αυτήν τη νέα δυνατότητα. Αυτό ήταν ένα βασικό χαρακτηριστικό που έλειπε από το iPad και θα βοηθήσει στην καθημερινή ροή εργασίας.

Βελτιώσεις στην εφαρμογή Σημειώσεις

Το Apple Notes λαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις στο iPadOS 17, προσθέτοντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες στο ήδη ισχυρό σύνολο δυνατοτήτων του. Η μεγαλύτερη ενημέρωση εδώ είναι η δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής Notes ως επεξεργασίας PDF. Τώρα μπορείτε να εισαγάγετε ένα PDF και να το επεξεργαστείτε σαν να είναι πρόγραμμα επεξεργασίας PDF. Μπορείτε να επισημάνετε, να επεξεργαστείτε, να διαγράψετε, να σημειώσετε, ακόμη και να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες αυτόματης συμπλήρωσης για να συμπληρώσετε τυχόν έγγραφα που χρειάζεστε. Αυτό λειτουργεί επίσης με τη δυνατότητα συνεργασίας, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε το έγγραφο και να το εργαστείτε σε πραγματικό χρόνο με κάποιον άλλο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο iPadOS 17 είναι η δυνατότητα σύνδεσης σημειώσεων στα Apple Notes. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν συνδέσεις μεταξύ προηγούμενων ιδεών, εννοιών ή έργων, δημιουργώντας εύκολη πρόσβαση σε άλλες σημειώσεις. Πατώντας απλώς έναν σύνδεσμο, οι χρήστες μπορούν να περιηγούνται απρόσκοπτα μεταξύ των συνδεδεμένων σημειώσεων. Αγαπήστε αυτό το χαρακτηριστικό για παραγωγικότητα!

Προφίλ σαφάρι

Το iPadOS 17 παρουσιάζει τα Προφίλ Safari. Πιστεύω ότι αυτό είναι μεγάλο θέμα για πολλούς χρήστες iPad. Τα προφίλ Safari λειτουργούν πολύ παρόμοια με τις λειτουργίες εστίασης. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστά περιβάλλοντα περιήγησης για διαφορετικούς σκοπούς. Είτε πρόκειται για εργασιακές, προσωπικές ή ερευνητικές εργασίες, τα άτομα μπορούν πλέον να διατηρούν ξεχωριστά προφίλ, το καθένα με το δικό του σύνολο αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης, σελιδοδεικτών και ιστορικού περιήγησης. Βλέπω ότι αυτό είναι χρήσιμο σε ένα νοικοκυριό που μοιράζεται ένα iPad ή όταν θέλετε να κλείσετε τις καρτέλες της λειτουργίας εργασίας και να πάτε στην αθλητική σας ανάγνωση τη νύχτα. Εξαιρετική ενημέρωση ποιότητας ζωής για Safari και iPad!

Βελτιώσεις AirDrop

Το AirDrop πρέπει να είναι ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος της Apple. Το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση για να στέλνω βίντεο από το iPhone μου στο iPad μου. Ένα πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι πόσο πιο γρήγορη είναι η μεταφορά αρχείων μεταξύ δύο συσκευών. Υπάρχει επίσης ένα νέο κινούμενο σχέδιο που δεν εμποδίζει αυτό που κάνετε αυτήν τη στιγμή.

Υπάρχουν επίσης νέες δυνατότητες όπως το NameDrop στο iOS 17, αλλά δεν θα κυκλοφορήσουν στο iPad, τουλάχιστον προς το παρόν.

Άλλες βελτιώσεις

Βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει το βίντεο όπου εξετάζω καθεμία από αυτές τις λειτουργίες σε βάθος, καθώς και αναφέρω μερικά άλλα που αξίζει να σημειωθούν. Πράγματα όπως το Personal Voice, τα διαδραστικά widget και οι δυναμικές οθόνες κλειδώματος απλώς προσθέτουν ακόμη περισσότερα στην εμπειρία του iPad.

Τύλιξε

Η χρήση του iPad Pro ως κύριου υπολογιστή δεν είναι για όλους. εξακολουθούν να λείπουν ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως διπλές πηγές ήχου ή δυνατότητα χρήσης πολλαπλών οθονών. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι, όπως εγώ, που αγαπούν την εμπειρία του iPad. Σας κάνει να εστιάσετε σε μερικές εργασίες και να μην σας αποσπά η προσοχή από όλο τον θόρυβο που μπορεί να δημιουργηθεί από ένα παραδοσιακό λειτουργικό σύστημα. Για την προσωπική μου ροή εργασίας κάνει θαύματα και για το 90% του πληθυσμού μπορεί να είναι ο υπολογιστής σας και αυτός ο πληθυσμός θα λατρέψει να χρησιμοποιεί το iPad Pro του.

Τι νομίζετε; Χρησιμοποιείτε iPad; Πώς το χρησιμοποιείς; Είναι μόνο για το Youtube και το Netflix; Το χρησιμοποιείτε ως συμπληρωματική συσκευή για τον υπολογιστή σας; Ή μήπως είστε σαν εμένα και τον χρησιμοποιείτε ως κύριο υπολογιστή σας; Ας το συζητήσουμε στα σχόλια παρακάτω!

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Bir cevap yazın