Το watchOS 10 δείχνει πώς πρέπει να λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία σε iPhone και Mac

1
Το watchOS 10 δείχνει πώς πρέπει να λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία σε iPhone και Mac

Η σκοτεινή λειτουργία σε iPhone, iPad και Mac είναι αρκετά ευέλικτη. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε από το Κέντρο Ελέγχου ή τις Ρυθμίσεις, να αλλάξετε αυτόματα με βάση την ώρα της ημέρας ή να χρησιμοποιήσετε την τοπική ώρα ανατολής και δύσης του ηλίου για εναλλαγή.

Ωστόσο, υπάρχει μία μέθοδος για την κλήση της σκοτεινής λειτουργίας που εξακολουθεί να λείπει, και το watchOS 10 στο Apple Watch Ultra δείχνει πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Το Apple Watch Ultra, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022, περιλαμβάνει ένα αποκλειστικό πρόσωπο extreme sports που ονομάζεται Wayfinder.

Πατώντας τον επιλογέα του ρολογιού Wayfinder μετατρέπονται οι ώρες και τα λεπτά σε μοίρες σε μια πυξίδα και η στεφάνη μπορεί προαιρετικά να δείχνει γεωγραφικό μήκος/γεωγραφικό πλάτος ή υψόμετρο/κλίση.

Το Wayfinder είναι επίσης η μόνη πρόσοψη ρολογιού που περιλαμβάνει την επιλογή «Νυχτερινή λειτουργία» για να γίνει η όψη του ρολογιού κόκκινο και μαύρο για ευκολότερη προβολή σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Αυτό σας επιτρέπει να διαβάζετε δεδομένα στην πρόσοψη ρολογιού Wayfinder ενώ μπορείτε να βλέπετε τον νυχτερινό ουρανό χωρίς να χρειάζεται να προσαρμοστείτε στο σκοτάδι.

Το watchOS 10 παρουσιάζει ένα νέο σύστημα widget της Apple που ονομάζεται Smart Stack. Μπορείτε να ορίσετε τα αγαπημένα σας γραφικά στοιχεία, να καρφιτσώσετε συγκεκριμένα και να προβάλετε γραφικά στοιχεία σχετικά με τα συμφραζόμενα, όπως χρονομετρητές σε εξέλιξη.

Η κλήση της Smart Stack πραγματοποιείται σύροντας προς τα επάνω από το κάτω μέρος οποιουδήποτε προσώπου ρολογιού (εκτός από το Siri). Στο watchOS 9, αυτή η χειρονομία καλεί το Κέντρο Ελέγχου. Τώρα το πλευρικό κουμπί έχει εκ νέου αντιστοιχιστεί για να ανοίξει αυτό το πλαίσιο.

Μια άλλη μέθοδος για το άνοιγμα της προβολής Smart Stack είναι η περιστροφή του Digital Crown προς τα πάνω.

Στο watchOS 9, η περιστροφή της κορώνας είναι ο τρόπος με τον οποίο ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε τη Νυχτερινή λειτουργία στην πρόσοψη ρολογιού Wayfinder. Το Smart Stack έρχεται στο Apple Watch Ultra, φυσικά, οπότε η Apple έλυσε αυτήν τη διένεξη μετακινώντας τη Νυχτερινή λειτουργία στο πρόγραμμα προσαρμογής προσώπου ρολογιού.

Αν και αυτή η νέα μέθοδος δεν είναι τόσο βολική για την απλή ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Νυχτερινής λειτουργίας, το watchOS 10 εισάγει την Αυτόματη Νυχτερινή λειτουργία.

Η αυτόματη νυχτερινή λειτουργία λειτουργεί ακριβώς όπως θα ήθελα να λειτουργεί η σκοτεινή λειτουργία – τουλάχιστον προαιρετικά. Η εναλλαγή λειτουργίας πραγματοποιείται όχι με βάση την ώρα της ημέρας ή τη δύση/ανατολή του ηλίου, αλλά αντίθετα με την αίσθηση φωτός περιβάλλοντος. Σε σκοτεινό περιβάλλον; Η νυχτερινή λειτουργία ξεκινά. Σε κανονική έως φωτεινή ρύθμιση; Η νυχτερινή λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.

Αυτό, αλλά για Dark Mode! Ως έχει, βρίσκομαι να αλλάζω και να βγαίνω χειροκίνητα από τη Σκοτεινή λειτουργία με βάση το πλαίσιο που δεν περιλαμβάνει την ώρα της ημέρας ή όταν δύει ο ήλιος.

Πάρτε για παράδειγμα τώρα. Είναι σκοτεινό έξω και έχω επικεντρωθεί στη δουλειά στο Mac μου. Αυτό είναι το είδος του περιβάλλοντος όπου προτιμώ να εκτελώ τη σκοτεινή λειτουργία σε όλες τις συσκευές μου και οι τρέχουσες μέθοδοι αυτόματης εναλλαγής δεν ισχύουν εδώ.

Η ανίχνευση φωτός περιβάλλοντος ως εναλλαγή Dark Mode θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη σε κάποια μελλοντική έκδοση iOS, iPadOS και macOS. Νυχτερινή λειτουργία στο Apple Watch Ultra Το πρόσωπο του Wayfinder το καρφώνει ήδη.

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Bir cevap yazın