Χρειάζεστε κλασματικό CPO; « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT Officers & LEADERS IN SUPPLY MANAGEMENT

7
Χρειάζεστε κλασματικό CPO;  « CPO RISING – THE SITE FOR CHIEF PROCUREMENT Officers & LEADERS IN SUPPLY MANAGEMENT

Οι Παρασκευές (το 2023) σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για άλλη μια ανοδική λίστα CPO. Κάθε λίστα θα περιλαμβάνει μια ποικιλία από συμβουλές προμηθειών, τάσεις, πληροφορίες, έρευνες, λίστες, στρατηγικές ή/και συστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις ομάδες προμηθειών να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους. Θα συμπεριλάβουμε επίσης ένα συνοπτικό γραφικό για να το μοιραστείτε με την ομάδα σας.

Έχει αναφερθεί πολλές φορές στο Ardent Partners’ ο Future of Work Exchange και ιστοσελίδες CPO Rising πώς οι προμήθειες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο παράδειγμα του Future of Work. Η συνεργασία μεταξύ προμηθειών και ανθρώπινων πόρων για την προμήθεια ταλέντων και την ευθυγράμμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού με τους επιχειρηματικούς στόχους δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Μια τάση ταλέντων που κερδίζει μεγαλύτερη σημασία είναι αυτή του στελέχους fractional talent — ιδιαίτερα του fractional chief procurement officer (CPO). Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ένα ώριμο ή επίσημο τμήμα προμηθειών μπορούν τώρα να προμηθεύονται τις υπηρεσίες ενός κλασματικού CPO που παρέχει παρόμοια τεχνογνωσία ως στέλεχος πλήρους απασχόλησης, αλλά με χαμηλότερο κόστος. Είτε πρόκειται για θέση μερικής απασχόλησης είτε για εργασία, ο κρίσιμος ρόλος του CPO και οι σχετικές πληροφορίες είναι εφικτές για κάθε οργανισμό μεγέθους. Ένας κλασματικός CPO μπορεί να προσφέρει ποικίλα οφέλη, όπως:

  • Στρατηγική ηγεσία προμηθειών
  • Διαχείριση σχέσεων με προμηθευτές
  • Βελτίωση της διαδικασίας προμηθειών
  • Στρατηγικές προμήθειας και μετριασμού κινδύνου
  • Βελτιστοποίηση κόστους αλυσίδας εφοδιασμού

Οι κλασματικοί CPO είναι συχνά έμπειρα στελέχη που μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο και να προσδιορίσουν γρήγορα τις επιχειρηματικές ανάγκες. Παρά τα πλεονεκτήματα ενός κλασματικού CPO, δεν αντικαθιστά έναν ενσωματωμένο και πλήρους απασχόλησης Chief Procurement Officer που επιβλέπει και διαχειρίζεται τις καθημερινές προμήθειες και τη λήψη αποφάσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Λοιπόν, πότε μπορεί ένας οργανισμός να επωφεληθεί από ένα κλασματικό CPO; Συγκεντρώσαμε ένα δέντρο αποφάσεων για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση. Το σημείο εκκίνησης για το Ardent Partners είναι εάν μια επιχείρηση έχει έσοδα λιγότερα ή περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια. Από εκεί, μια σειρά ερωτήσεων θα σας καθοδηγήσουν στο μονοπάτι για το αν συνιστάται κλασματική CPO.

Το κλασματικό στέλεχος χρησιμεύει ως μια ευέλικτη και κατ’ απαίτηση προσέγγιση για την απόκτηση ταλέντων. Στη σημερινή ασταθή αγορά με συχνές διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, η επιλογή να προσλάβετε τις υπηρεσίες ενός κλασματικού CPO μπορεί να αξίζει τον κόπο για να αντιμετωπίσετε την καταιγίδα καθώς αναπτύσσεται ένας πιο μόνιμος ρόλος προμηθειών.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Με ετικέτα: Chief Procurement Officer, CPO, CPO Rising Liste, Future of Work, Lists, Procurement, Talent Acquisition, Talent Management

Bir cevap yazın