10 Κορυφαίες συμβουλές Πώς να διακοσμήσετε με τεχνητά φυτά

3
10 Κορυφαίες συμβουλές Πώς να διακοσμήσετε με τεχνητά φυτά

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συμβεβλημένους υπερσυνδέσμους. Μπορεί να λαμβάνω προμήθειες για αγορές που γίνονται μέσω συνδέσμων σε αυτήν την ανάρτηση. Διαβάστε την αποκάλυψη.

.

Τα φυτά είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο διακόσμησης σπιτιού! Είναι ο μόνος τρόπος (κυριολεκτικά!) να αφαιρέσετε ένα κομμάτι από τη φύση και να το τοποθετήσετε στο σπίτι σας. Αλλά το πράσινο του εσωτερικού σας χώρου χρειάζεται πάντα να είναι ζωντανά φυτά;

Εάν είστε προικισμένοι με πράσινο, τότε τα αληθινά φυτά δεν είναι πρόβλημα για εσάς. Τα ζωντανά φυτά έχουν αμέτρητα οφέλη τόσο για το σπίτι όσο και για την υγεία σας. Αλλά τα αληθινά φυτά μπορεί να είναι ιδιότροπα και να χρειάζονται πολύ χρόνο. Και εδώ είναι που έρχεται η χρήση τεχνητών φυτών!

Τα ψεύτικα φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφυσήσετε το στοιχείο της φύσης στο σπίτι σας και έχουν χαμηλή συντήρηση. Αποτελούν ιδανική λύση εάν δεν έχετε πράσινο αντίχειρα ή έχετε έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής.

Η επένδυση σε ένα καλής ποιότητας ψεύτικο δέντρο και φυτά είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε λίγο πράσινο και οπτικό ενδιαφέρον στο σπίτι σας.

Faux φυτά εσωτερικού χώρου, οργανική αίσθηση, υφή, απαλότητα και ζωντάνια σε κάθε χώρο του σπιτιού σας.

Είτε θέλετε να προσθέσετε χρώμα σε έναν χώρο, είτε να φωτίσετε μια σκοτεινή γωνία σε ένα δωμάτιο ή να κρύψετε αυτά τα ενοχλητικά βύσματα και κορδόνια – τα ψεύτικα φυτά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας φρέσκο ​​με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τεχνητά φυτά στο σπίτι;

Το ψεύτικο πράσινο δεν θεωρείται πλέον faux pas όπως παλιά. Η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη και με ένα καλής ποιότητας τεχνητό φυτό είναι πιο δύσκολο να πει κανείς αν είναι αληθινά ή όχι.

Τα ψεύτικα φυτά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα φυσικά φυτά για πολλούς λόγους…

Αρχικά, τα τεχνητά φυτά είναι εξαιρετικά ασφαλή για όλους – συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων και των παιδιών στο σπίτι σας. Δεν απαιτούν σχεδόν καμία συντήρηση και δεν προσελκύουν ανεπιθύμητα παράσιτα.

Διατίθενται faux φυτά όλων των ειδών φυτών. Από τεχνητά δέντρα όπως μια συκιά και ελιές μέχρι ένα μικρό ψεύτικο φυτό όπως ένα φυτό faux pothos σε γλάστρα (μια χαριτωμένη προσθήκη στο τραπεζάκι του καφέ σας).

Το καλύτερο κομμάτι? Μπορείτε να τοποθετήσετε το τεχνητό πράσινο σχεδόν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ψηλών, δυσπρόσιτων επιφανειών, των περιοχών με μεγάλη κίνηση, ακόμα και στα πιο σκοτεινά σημεία του σπιτιού σας, χωρίς να χρειάζεται να τα ελέγχετε τακτικά.

Κορυφαίες συμβουλές για το στυλ των τεχνητών φυτών σας

Τα φυσικά στοιχεία είναι πάντα ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο σας. Ακόμα κι αν εξακολουθείτε να θέλετε το πραγματικό πράγμα, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μόνο μερικά τεχνητά φυτά δαπέδου για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ψεύτικα φυτά για μια πινελιά πρασίνου στο σπίτι σας.

1. Πάντα πηγαίνετε για την ποιότητα

Εκτός από την ελάχιστη συντήρηση, ο στόχος της επένδυσης στη διακόσμηση τεχνητών φυτών είναι η δημιουργία μιας ρεαλιστικής φυσικής εμφάνισης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με φυτά κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, όπως πλαστικά υψηλής ποιότητας ή φυτά μεταξιού για την εμφάνιση των φυτών της πραγματικής ζωής.

Δεδομένου ότι τα ψεύτικα φυτά είναι μια ισόβια επένδυση, τα ποιοτικά κομμάτια αποδίδουν πραγματικά μακροπρόθεσμα, χάρη στις περίπλοκες λεπτομέρειες, τις υπερρεαλιστικές υφές και τις ζωντανές αποχρώσεις τους.

2. Αλλάξτε το φυτευτή σας

Τα περισσότερα τεχνητά φυτά διαθέτουν μια μαύρη πλαστική γλάστρα που, ειλικρινά, τα κάνει αντιαισθητικά να φαίνονται έτσι. Για να φέρετε το καλύτερο από το ψεύτικο πράσινο σας, φροντίστε να επενδύσετε σε κομψές όρθιες γλάστρες και μοντέρνες πιατέλες.

Εγγυόμαστε ότι οι γλάστρες με φυσική όψη κατασκευασμένες από υλικά όπως απαλό σκυρόδεμα, στόκος και τερακότα θα ενισχύσουν την εκπληκτική ομορφιά της ψεύτικης ελιάς, των φύλλων συκιών, των φυτών φιδιών, των παμπάς, των δάφνης και πολλά άλλα!

Φυσικά καλάθια όπως γιούτα και λυγαριά είναι επίσης μια καλή ιδέα. Βοηθά επίσης να προσθέσετε λίγη πραγματική βρωμιά, πέτρες ή βρύα στη ζαρντινιέρα για να φαίνεται αληθινή.

Μια άλλη συμβουλή όσο μεγαλύτερο είναι το φυτό σας τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι η ζαρντινιέρα σας.

3. Λυγίστε, Σχηματίστε και Λυγίστε

Λυγίστε το σχήμα και λυγίστε τα τεχνητά φυτά σας

Το μυστικό για να δημιουργήσετε μια ζωντανή εμφάνιση με ένα ψεύτικο φυτό είναι να τα λυγίζετε, να τα διαμορφώνετε και να τα λυγίζετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας!

Όταν βγάζετε ένα ψεύτικο φυτό από ένα κουτί παράδοσης, θα παρατηρήσετε ότι τα φύλλα και τα στελέχη φαίνονται πολύ ίσια… και τέλεια. Αν τα αφήσετε έτσι, θα είναι ένα νεκρό δώρο για όλους.

Θα χρειαστεί να λυγίσετε αυτά τα ψεύτικα στελέχη για να μοιάζουν με αληθινά φυτά. Δώστε σχήμα, λυγίστε και χνουδωτά τα κλαδιά και τα φύλλα των ψηλών δέντρων προς διαφορετικές κατευθύνσεις για «ελκυστική ατέλεια», ώστε να μοιάζει περισσότερο με αληθινό δέντρο.

Εάν χρειάζεστε κάποια καθοδήγηση σχετικά με το πώς φαίνεται ένα συγκεκριμένο ζωντανό φυτό εκεί έξω στη φύση, αναζητήστε αυτές τις εικόνες στο google στο διαδίκτυο.

Παρατηρήστε τις καμπύλες των κλαδιών, τις πτυχές των φύλλων και τη συνολική σιλουέτα του φυτού. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη δημιουργικότητά σας και την πρόσφατα αποκτηθείσα τεχνογνωσία για να μετατρέψετε τα δύσκαμπτα ψεύτικα φυτά σας σε αληθινά.

4. Ανάπτυξη ποικιλίας

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία στο τεχνητό πράσινο σας για βάθος, πρόσθετο ενδιαφέρον και μια βουτιά χρώματος και απόχρωσης για το εσωτερικό σας.

Μια απλή ιδέα είναι να βάλετε μαζί πράσινα φύλλα με ένα κοκκινωπό χρώμα. Ή κηρώδη φύλλα για υφή. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη φυτών που μπορείτε να βρείτε σε ψεύτικα φυτά.

Ανακατέψτε το ψεύτικο πράσινο σας με μεγαλύτερα ψεύτικα φυτά και μικρά δέντρα για διάφορα ύψη και διαφορετικά σχήματα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ψεύτικα λουλούδια στο μείγμα.

5. Τοποθετήστε σε διαφορετικά επίπεδα

Φυτικό Styling σε ψηλά ράφια

Όταν τακτοποιείτε τα ψεύτικα φυτά σας, σκεφτείτε πώς θα θέλατε να φαίνονται τα ζωντανά φυτά σε παρόμοιο περιβάλλον.

Τα μεγάλα φυτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως εξαιρετικό σημείο εστίασης ή να καταλαμβάνουν κενές γωνίες του δωματίου σας. Ενώ τα μεταξωτά λουλούδια και τα μικρά φυτά δημιουργούν μια πολυεπίπεδη εμφάνιση και φωτίζουν ένα τραπέζι κονσόλας ή ένα βοηθητικό τραπέζι.

Οι επιτοίχιες ζαρντινιέρες είναι εξαιρετικές προσθήκες για επιπλέον πράσινο. Ή κρεμάστε ψεύτικα φυτά προπόνησης από ράφια ή ψηλά ταβάνια. Και αφήστε τις μικροσκοπικές γλάστρες να καταλαμβάνουν τυχαίους χώρους στα ράφια ή σε ένα ψηλό ράφι.

Τοποθετώντας τα faux πράσινα θαύματα σας σε διαφορετικά επίπεδα θα εμφυσήσει μια οπτικά ελκυστική αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας.

6. Ξεσκονίστε τα ψεύτικα φυτά σας

Όπως συμβαίνει με κάθε κομμάτι διακόσμησης στο σπίτι σας, τα ψεύτικα φυτά σας πρέπει να διατηρούνται σε κάποιο βαθμό. Με την πάροδο του χρόνου, είναι αναπόφευκτο να συσσωρευτεί σκόνη στα φυτά σας.

Για να αποφύγετε τα σκονισμένα φυτά να παρεμβαίνουν στη συνολική σας διακόσμηση, φροντίστε να σκουπίζετε τα φύλλα τουλάχιστον δύο φορές το μήνα με ένα φτερό ή ένα ξεσκονόπανο.

7. Ανακατέψτε και ταιριάξτε με πραγματικά φυτά

ανακατέψτε και συνδυάστε τεχνητά φυτά με αληθινά

Η συμβίωση αληθινών ζωντανών φυτών με τα τεχνητά αντίστοιχα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την πράσινη διακόσμηση σας φρέσκια, βολική και διασκεδαστική. Ενώ τα πραγματικά φυτά βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχοςκαθαρίστε τον αέρα και ενισχύστε την ευτυχία.

Τα ψεύτικα φυτά προσφέρουν εκπληκτικά οπτικά πλεονεκτήματα ενώ αφαιρούν τυχόν ενοχλήσεις συντήρησης. Πραγματικά είναι ο καλύτερος συνδυασμός!

8. Πού να τοποθετήσετε τα ψεύτικα φυτά σας;

Ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε το τεχνητό φυτό σας ως ζωντανό είναι να το τοποθετήσετε σε φυσικό φως. Τοποθετήστε το ψεύτικο πράσινο κοντά σε μια πόρτα ή ένα παράθυρο όπου το φως λάμπει περισσότερο. Μια καλής ποιότητας εργοστάσιο faux θα μοιάζει με την πραγματική προσφορά όταν τοποθετείται μπροστά από ένα παράθυρο.

Φυσικά, τα τεχνητά φυτά είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ωστόσο, το κλειδί είναι να κάνετε το φυτό σας να φαίνεται σαν να είναι αληθινό. Έτσι για σκοτεινά δωμάτια επιλέξτε faux φυτά που είναι φυσικά χαμηλής συντήρησης και προτιμούν σκοτεινές και σκιερές περιοχές. Τότε θα είναι λιγότερο προφανές!

9. Ποιος είπε ότι τα ψεύτικα φυτά δεν χρειάζονται νερό;

Σίγουρα, η τοποθέτηση ψεύτικων φυτών σε γλάστρες είναι μια μεγάλη παρέα για τη διακόσμηση του σπιτιού. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να τα συνδυάσετε με νερό; Εάν σχεδιάζετε ένα γυάλινο βάζο, χρησιμοποιήστε περίπου δύο ίντσες αποσταγμένου νερού στο βάζο πριν προσθέσετε αυτά τα ψεύτικα κλαδιά.

Το νερό εμποτίζει μια τέλεια πινελιά πραγματικότητας, κάνοντας τα τεχνητά φυτά σας να φαίνονται ακόμα πιο αληθινά από τα ζωντανά. Πάντα να πηγαίνετε για αποσταγμένο νερό. Το νερό της βρύσης συνοδεύεται από μέταλλα που καταλήγουν να αφήνουν δαχτυλίδια μέσα σε γυάλινα βάζα, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον καθαρισμό του.

Μπορείτε επίσης να αναμίξετε αληθινά λουλούδια μεταξύ τους, ώστε τα ψεύτικα στελέχη σας να αυξήσουν το στυλ σας.

Κατεβάστε το cheatsheet σχεδιασμού εσωτερικών χώρων

10. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν κάθετο κήπο

Ονομάστε τους κάθετους κήπους, πράσινους τοίχους ή τοίχους φυτών – οι διακοσμητές σπιτιών δεν μπορούν ποτέ να χορτάσουν αυτή την πράσινη τάση. Τι κάνει όμως τους τεχνητούς πράσινους τοίχους μια υπέροχη ιδέα;

Ποικιλία. Επειδή τα ψεύτικα φυτά είναι τόσο απίστευτα εύκολο στη συντήρηση, μπορείτε να ενσωματώσετε μια μεγάλη ποικιλία φυτών, όπως ψεύτικα παχύφυτα, λουλούδια, βρύα και πολλά άλλα.

Οι κάθετοι κήποι χρησιμεύουν επίσης ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στους πίνακες ζωγραφικής, ειδικά όταν πρόκειται για το στυλ ενός λευκού τοίχου σε ένα δωμάτιο.

Τελικές σκέψεις

Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για τη διακόσμηση και το styling τεχνητών φυτών στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές δημιουργικές ιδέες και βοηθούν πολύ στη ζωντάνια του εσωτερικού σας χώρου!

Χλόη

Συχνές ερωτήσεις: Διακόσμηση με τεχνητά φυτά

Είναι εντάξει η διακόσμηση με τεχνητά φυτά;

Φυσικά! Επειδή τα τεχνητά φυτά έχουν μηδενικούς κινδύνους μαρασμού και θανάτου, είναι εξαιρετικά εύκολο στο στυλ τους!

Σε αντίθεση με τα αληθινά φυτά, δεν χρειάζεται να τα ποτίζετε τακτικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα τοποθετήσετε (κυριολεκτικά!) οπουδήποτε. Μπορείτε να τα κρεμάσετε από την οροφή ή να τα τοποθετήσετε σε δυσπρόσιτα σημεία όπως το επάνω μέρος ενός ραφιού.

Τα τεχνητά φυτά θα είναι επίσης απολύτως ασφαλή σε χώρους με μεγάλη κίνηση γύρω από το σπίτι. Τα ψεύτικα φυτά υψηλής ποιότητας φαίνονται εξίσου υπέροχα με τα αληθινά, καθιστώντας τα αγαπημένα διακοσμητικά για το σπίτι.

Πού να χρησιμοποιήσετε τεχνητά φυτά στο σπίτι;

Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να κάνετε με τη διακόσμηση των τεχνητών φυτών σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε αυτά τα φυτά κομψά σε όλο το σπίτι σας:

 • Χρησιμοποιήστε τεχνητά φυτά σε γλάστρες με εντυπωσιακές συνθέσεις λουλουδιών ως κεντρικά στοιχεία για το σαλόνι σας.
 • Τοποθετήστε ένα ψεύτικο φυτό στο κομοδίνο σας για να προσθέσετε μια νότα ηρεμίας στην κρεβατοκάμαρά σας.
 • Χρησιμοποιήστε τα για διακόσμηση μπάνιου τοποθετώντας τα στο νεσεσέρ του μπάνιου σας.
 • Επενδύστε σε τεχνητά κρεμαστά φυτά και παρακολουθήστε τα υστερούντα στελέχη να κυματίζουν από την οροφή ακριβώς δίπλα στα παράθυρά σας.
 • Φωτίστε τον εξωτερικό σας χώρο με ψεύτικα φυτά σε γλάστρες.
 • Τοποθετήστε μια υπέροχη γλάστρα από ψεύτικη ορχιδέα στον πάγκο της κουζίνας ή στην τραπεζαρία σας.
 • Ανυψώστε την τραπεζαρία σας είτε με ένα μεγάλο τεχνητό δέντρο όπως μια ψεύτικη ελιά (για τις γωνίες) είτε με ένα υπέροχο φυτό faux birds of paradise ως statement κομμάτι.

Πώς να φροντίσετε τα τεχνητά φυτά εσωτερικού χώρου;

Αν και το ψεύτικο πράσινο δεν απαιτεί σχεδόν καμία συντήρηση, εδώ είναι μερικά πράγματα που θα τους κρατήσουν σαν καινούργια:

 • Εκτός αν υποδεικνύει η ετικέτα, φροντίστε να κρατάτε τα τεχνητά φυτά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν ξεθώριασμα και αποχρωματισμό σε ένα φυτό.
 • Για να αποφύγετε τον συγκεντρωμένο αποχρωματισμό σε μια περιοχή, φροντίστε να τα μετακινείτε συχνά στο σπίτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο σαλόνι για μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε στην κρεβατοκάμαρά σας και ούτω καθεξής.
 • Ξεσκονίστε τα τακτικά χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, ξεσκονόπανο φτερών ή ένα απλό κομμάτι ύφασμα για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης.
 • Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, τα ψεύτικα φυτά σας αρχίσουν να συσσωρεύουν ένα παχύ στρώμα σκόνης, χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να σκουπίσετε κάθε φύλλο ξεχωριστά. Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τους λεκέδες, ρίξτε λίγο νερό και ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τη βρωμιά μακριά!
Πώς να διακοσμήσετε με τεχνητά φυτά

Bir cevap yazın