40+ αλλαγές και δυνατότητες iOS 15.4 – πρακτικά με ό,τι νέο υπάρχει

1
40+ αλλαγές και δυνατότητες iOS 15.4 – πρακτικά με ό,τι νέο υπάρχει

Η Apple έστειλε χθες τις τελικές δημόσιες εκδόσεις του iOS 15.4 και του iPadOS 15.4. Οι εκδόσεις περιλαμβάνουν πολλές αλλαγές και δυνατότητες στο iOS 15.4, μαζί με αρκετές αξιοσημείωτες ενημερώσεις. Περιλαμβάνεται η δυνατότητα ξεκλειδώματος του iPhone σας ενώ φοράτε μάσκα, υποστήριξη για Universal Control στο iPad για όσους χρησιμοποιούν το macOS 12.3 beta, ολοκαίνουργιο emoji, ένα νέο widget Apple Wallet και πολλά άλλα.

Σε αυτήν την πρακτική παρουσίαση βίντεο, ρίχνουμε μια ματιά σε περισσότερες από 40 νέες αλλαγές και δυνατότητες στο iOS 15.4. Φροντίστε να εγγραφείτε στο 9to5mac στο YouTube για περισσότερα πρακτικά βίντεο.

Βίντεο: Αλλαγές και δυνατότητες iOS 15.4 για iPhone και iPad

Εγγραφείτε στο 9to5mac στο YouTube για περισσότερα βίντεο

Τι νέο υπάρχει στο iOS 15.4 και το iPadOS 15.4;

Υποστήριξη Universal Control (00:12)

Αφού αποκαλύφθηκε αρχικά στο WWDC 2021, το Universal Control, το χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να ελέγχετε πολλά iPad και Mac από μία μόνο πηγή εισόδου, φτάνει τελικά στο iOS 15.4. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιείτε macOS 12.3 ή νεότερη έκδοση για να λειτουργήσει το Universal Control. Φροντίστε να παρακολουθήσετε το πλήρες μάθημά μου για το Universal Control καθώς σας παρουσιάζω τα πάντα σχετικά με αυτήν τη συναρπαστική νέα δυνατότητα.

Δυναμικά στοιχεία ελέγχου έντασης σε iPad (01:38)

Όπως το iPad mini 6ης γενιάς, άλλα iPad που διαθέτουν iPadOS 15.4 μπορούν τώρα να επωφεληθούν από τα δυναμικά μεταβαλλόμενα κουμπιά έντασης ήχου με βάση τον προσανατολισμό της συσκευής.

Εναλλαγή ελέγχου φωτεινότητας πληκτρολογίου (2:44)

Εάν είστε χρήστης του Magic Keyboard, ίσως εκτιμήσετε μια νέα εναλλαγή στο iPadOS 15 που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού του πληκτρολογίου μέσω του Κέντρου Ελέγχου. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να βρίσκεστε σε ένα σκοτεινό ή με χαμηλό φωτισμό περιβάλλον πριν ενεργοποιηθεί ο οπίσθιος φωτισμός του πληκτρολογίου – και επομένως η εναλλαγή –.

Γωνιακές χειρονομίες προτιμήσεων iPadOS Notes (3:46)

Αντιγράφοντας την ήδη υπάρχουσα λειτουργικότητα στις Ρυθμίσεις → Γενικά → Χειρονομίες, οι χρήστες μπορούν τώρα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις χειρονομίας γωνίας απευθείας από τις προτιμήσεις της εφαρμογής Σημειώσεις. Στο iOS 15.4, είναι επίσης δυνατό να επικαλεστείτε μια κίνηση γωνίας είτε από την κάτω δεξιά είτε από την αριστερή γωνία και να τη χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ή να ξεκινήσετε μια γρήγορη σημείωση.

Πράσινη ταπετσαρία για iPhone 13 και iPhone 13 Pro

Όπως κάνει συνήθως για τις νέες εκδόσεις υλικού, η Apple περιλαμβάνει μια νέα ταπετσαρία που ταιριάζει με τα μόλις κυκλοφόρησε τα πράσινα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 13 Pro.

Νέα αμερικανική φωνή Siri

Οι Αμερικανοί χρήστες φωνής Siri θα βρουν μια νέα φωνή με απλά τον τίτλο American (Voice 5). Η νέα φωνή μπορεί να διαμορφωθεί στις Ρυθμίσεις → Siri & Αναζήτηση → Siri Voice. Μπορείτε να ακούσετε ένα παράδειγμα της νέας φωνής Siri εδώ.

Νέα προειδοποιητικά μηνύματα κατά της καταδίωξης κατά τη διαδικασία ρύθμισης του AirTag

Η Apple έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της καταδίωξης AirTag με μια νέα προειδοποίηση κατά της καταδίωξης που εμφανίζεται κατά την αρχική διαδικασία εγκατάστασης του AirTag. Η νέα προειδοποίηση υπάρχει για να ενημερώσει τους επίδοξους stalkers σχετικά με πιθανές νομικές και ποινικές συνέπειες από την καταδίωξη.

Ενημερώθηκε η καρτέλα Εύρεση “Εγώ”.

Μαζί με τα νέα μέτρα κατά της καταδίωξης είναι ένα ελαφρώς ανανεωμένο Μου στην καρτέλα Εύρεση της εφαρμογής μου. Η ενημερωμένη καρτέλα Me παρακάμπτει το Ειδοποιήσεις ασφαλείας αντικειμένου εναλλαγή για άμεσους συνδέσμους στις προτιμήσεις Εύρεση των ειδοποιήσεών μου.

Διαχωρίστε τις ειδοποιήσεις παρακολούθησης και τις προτιμήσεις Εύρεση των ειδοποιήσεών μου

Η Apple έχει χωρίσει τις ειδοποιήσεις Find My σε δύο διαφορετικές κατηγορίες στο iOS 15.4. Μπορείτε να βρείτε ξεχωριστά Ειδοποιήσεις παρακολούθησης και Find My πίνακες στις Ρυθμίσεις → Ειδοποιήσεις.

Βελτιωμένη Εύρεση ειδοποιήσεων

Λιγότερο διφορούμενες ειδοποιήσεις Εύρεση μου εμφανίζονται επίσης στο iOS 15.4, με συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους συσκευών που μπορεί να σας ακολουθούν. Για παράδειγμα, εάν ένα άγνωστο ζεύγος AirPods Pro ανιχνευθεί ότι “κινείται μαζί σας”, η ειδοποίηση θα αναφέρει ξεκάθαρα “Εντοπίστηκε AirPods Pro” αντί για ένα ασαφές “Εντοπίστηκε άγνωστο αξεσουάρ”.

Emoji 14.0

Ένας σημαντικός αριθμός νέων χαρακτήρων emoji κάνουν το ντεμπούτο τους στο iOS 15.4, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου melting face και troll emoji. Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 37 νέοι χαρακτήρες emoji για να διαλέξετε.

Υποστήριξη για Face ID ενώ φοράτε μάσκα

Την ώρα που οι εντολές μάσκας μειώθηκαν, η Apple πρόσθεσε επιτέλους άμεση υποστήριξη για το Face ID ενώ φοράει μάσκα. Η νέα λειτουργία iOS 15.4, η οποία δεν απαιτεί Apple Watch, επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τα iPhone τους και να χρησιμοποιούν ακόμη και έλεγχο ταυτότητας με εφαρμογές τρίτων ενώ φορούν μάσκα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ξεκλείδωμα του Face ID με μάσκα, φροντίστε να παρακολουθήσετε την αναλυτική παρουσίασή μας με τη λειτουργία.

Νέα οθόνη ελέγχου ταυτότητας κατά την επίκληση του Apple Pay πριν από το ξεκλείδωμα

Εάν καλέσετε το Apple Pay πατώντας δύο φορές το πλευρικό κουμπί του iPhone σας πριν από το ξεκλείδωμα, θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη ελέγχου ταυτότητας που δεν περιέχει προσωπικά στοιχεία.

Γραφικό στοιχείο Apple Wallet

Θα βρείτε ένα νέο γραφικό στοιχείο Apple Wallet στο iOS 15.4 που είναι αποκλειστικά για χρήστες Apple Card. Το νέο γραφικό στοιχείο 2×2 σάς επιτρέπει να εμφανίζετε το υπόλοιπο της κάρτας σας και το διαθέσιμο υπόλοιπο σε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια περίοδο.

Ενημερώθηκε η διεπαφή εφαρμογής Dual SIM Messages

Εάν είστε χρήστης διπλής SIM, η εναλλαγή μεταξύ αριθμών τηλεφώνου στην εφαρμογή Messages έγινε λίγο λιγότερο δύσκολη. Όταν επαναλαμβάνετε μια νέα ή καθιερωμένη συνομιλία, μπορείτε τώρα να επιλέξετε απευθείας τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε απευθείας από την οθόνη συνομιλίας.

Απρόσκοπτη γραμμή κατάστασης Safari

Το iOS 15.4 διορθώνει ένα σφάλμα με το Safari που θα προκαλούσε διακοπή στην περιοχή της γραμμής κατάστασης πλήρους αιμορραγίας.

Αναζήτηση επεκτάσεων Safari

Τώρα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μέσω εγκατεστημένων επεκτάσεων απευθείας από το Safari. Απλώς πατήστε το κουμπί ‘aA’ στη γραμμή διευθύνσεων και επιλέξτε Διαχείριση επεκτάσεων. Θα δείτε τώρα ένα πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω μέρος της διεπαφής Διαχείριση επεκτάσεων.

Πειράματα WebXR

Το Safari στο iOS 15.4 περιλαμβάνει πλέον υποστήριξη για πειράματα WebXR, τα οποία είναι απενεργοποιημένα από προεπιλογή. Επισκεφτείτε τις Ρυθμίσεις → Safari → Προηγμένες → Πειραματικές λειτουργίες, θα βρείτε τους ακόλουθους νέους διακόπτες:

  • Μονάδα επαυξημένης πραγματικότητας WebXR
  • WebXR Device API
  • Ενότητα WebXR Gamepads
  • Μονάδα εισαγωγής χεριού WebXR

Το WebXR Device API είναι ένα Web API που περιγράφει την υποστήριξη για πρόσβαση σε συσκευές AR και VR. Με τις φήμες ότι η Apple είναι μέχρι το γόνατο στην ανάπτυξη των δικών της ακουστικών, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε αναλαμπές χαρακτηριστικών όπως αυτές.

Επαναφορά πειραματικών χαρακτηριστικών του Safari

Τώρα, είναι εύκολο να επαναφέρετε τις στοκ ρυθμίσεις Safari μετά την εναλλαγή των πολυάριθμων πειραματικών ρυθμίσεων.

Το iOS 15.4 εμποδίζει το iCloud Keychain να αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης χωρίς ονόματα χρήστη

Μια νέα διάταξη που αποτρέπει το iCloud Keychain από την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης χωρίς ονόματα χρήστη υπάρχει στο iOS 15.4. Όταν δημιουργείτε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και το Safari δεν είναι σίγουρο σε ποιο όνομα χρήστη ανήκει αυτός ο κωδικός πρόσβασης, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ζητά να εισαγάγετε το όνομα χρήστη για τον λογαριασμό σας στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Προσθέστε σημειώσεις σε κωδικούς μπρελόκ

Όπως και άλλοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, όπως το 1Password, είναι πλέον δυνατό να προσθέτετε σημειώσεις στους κωδικούς πρόσβασης στο μπρελόκ σας. Μπορείτε ακόμη να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις στα περιεχόμενα των σημειώσεων στις Ρυθμίσεις → Κωδικοί πρόσβασης.

Εκτελέστε τους αυτοματισμούς συντομεύσεων χωρίς ειδοποιήσεις

Πριν από το iOS 15.4, λαμβάνατε πάντα μια ειδοποίηση banner όταν εκτελούνταν μια αυτοματοποίηση συντόμευσης. Τώρα οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν αυτές τις ειδοποιήσεις, παρέχοντας μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία με αυτοματισμούς συντομεύσεων.

Πιο αυστηρή ενσωμάτωση του SharePlay

Οι εφαρμογές με δυνατότητα SharePlay μπορούν πλέον να εμφανίζουν ένα κουμπί SharePlay στο Φύλλο κοινής χρήσης για να διευκολύνουν την έναρξη μιας περιόδου λειτουργίας SharePlay.

Προτιμήσεις για την εφαρμογή TV Up Next Display

Ο πίνακας Επόμενο Επόμενο που εμφανίζεται στο επάνω μέρος της Σελίδας Παρακολούθηση τώρα της εφαρμογής τηλεόρασης μπορεί τώρα να προσαρμοστεί ώστε να εμφανίζει έργα τέχνης αφίσας ή ακίνητο πλαίσιο.

Νέα προσαρμοσμένη διεπαφή τομέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ρυθμίσεις iCloud

Η νέα υποστήριξη Custom Email Domain της Apple – η οποία αποκαλύφθηκε στο WWDC 2021 – είναι κάπως ενσωματωμένη στο iOS ξεκινώντας από το iOS 15.4. Προηγουμένως, μπορούσατε να ρυθμίσετε προσαρμοσμένους τομείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο μέσω του iCloud.com και ενώ το iCloud.com εξακολουθεί να απαιτείται, μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία προσθήκης προσαρμοσμένου τομέα απευθείας από τις προτιμήσεις iCloud Mail του iOS.

Ενοποίηση προτιμήσεων iCloud Mail

Το iCloud Mail αποκτά πλέον το δικό του πλήρες πάνελ εντός των προτιμήσεων iCloud και ενοποιεί όλες τις σχετικές ρυθμίσεις σε μια ενιαία περιοχή.

Οι σημειώσεις και οι υπενθυμίσεις λαμβάνουν ενσωμάτωση ζωντανού κειμένου

Τώρα μπορείτε να καταγράψετε Ζωντανό κείμενο απευθείας σε σημείωση ή υπενθύμιση μέσω της νέας λειτουργίας Σάρωση κειμένου στην εφαρμογή απόθεμα Notes ή στην εφαρμογή Υπενθυμίσεις.

Ενημερώσεις εφαρμογών μεγεθυντικού φακού

Νέες προσαρμογές διεπαφής χρήστη για την κλήση της κάμερας στην εφαρμογή Μεγεθυντικός φακός είναι πλέον παρόντες στο iOS 15.4. Τώρα έχετε την επιλογή εναλλαγής μεταξύ της μπροστινής κάμερας, της εξαιρετικά ευρείας γωνίας για κοντινές λήψεις ή της αυτόματης λειτουργίας που θα εναλλάσσεται μεταξύ της κατάλληλης κάμερας δυναμικά.

Οι λίστες αναπαραγωγής της Apple Music εμφανίζουν πλέον το όνομα της λίστας αναπαραγωγής στην επάνω γραμμή

Όταν κάνετε κύλιση προς τα κάτω σε μια λίστα αναπαραγωγής στο Apple Music, το όνομα της λίστας αναπαραγωγής εμφανίζεται τώρα στην επάνω γραμμή.

Συντομεύσεις γρήγορης δράσης εφαρμογής μουσικής

Ένα ζευγάρι νέων συντομεύσεων Γρήγορης δράσης είναι πλέον διαθέσιμες για την εφαρμογή Μουσική στο iOS 15.4. Πατώντας παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Μουσική αποκαλύπτεται τώρα ένα νέο Παίξτε πιο πρόσφατα συντόμευση και ένα νέο Παίξτε My Station συντομότερος τρόπος.

Συντόμευση Apple Music SharePlay

Μια νέα συντόμευση του SharePlay περιλαμβάνεται πλέον στην εφαρμογή Μουσική όταν πατάτε παρατεταμένα ένα τραγούδι ή άλμπουμ ή όταν χρησιμοποιείτε μενού περιβάλλοντος.

Τι νέο υπάρχει στην οθόνη εκκίνησης του Apple Podcast

Η στοκ εφαρμογή Podcasts περιλαμβάνει μια νέα οθόνη εκκίνησης με προεπισκόπηση του νέου φίλτρου και περιήγηση ανά αλλαγές εποχής στο iOS 15.4.

Φιλτράρετε τα podcast στα οποία έχετε εγγραφεί κατά επεισόδια

Όταν επισκέπτεστε την κύρια σελίδα για ένα podcast στο οποίο έχετε εγγραφεί, θα δείτε τώρα ένα εύχρηστο κουμπί φίλτρου που σας επιτρέπει να φιλτράρετε το podcast ανά επεισόδια που δεν έχουν αναπαραχθεί ή ληφθεί.

Περιηγηθείτε στα podcast στα οποία έχετε εγγραφεί κατά εποχές

Η εφαρμογή Podcasts σάς επιτρέπει πλέον να φιλτράρετε τα podcast στα οποία έχετε εγγραφεί κατά εποχές.

Προγραμματισμένη σύνοψη εβδομαδιαίου μέσου όρου ειδοποιήσεων

Αντί για έναν ημερήσιο μέσο όρο ειδοποιήσεων στις Ρυθμίσεις → Ειδοποιήσεις → Προγραμματισμένη σύνοψη, το iOS 15.4 διαθέτει πλέον εβδομαδιαίους μέσους όρους ειδοποιήσεων.

Διαμόρφωση ειδοποιήσεων App Store

Πατώντας το avatar σας στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής App Store θα εμφανιστεί ένα νέο πλαίσιο Ειδοποιήσεων στο iOS 15.4. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα βρείτε τη δυνατότητα εναλλαγής ειδοποιήσεων για Νέες δυνατότητες και ενημερώσεις και Προτάσεις και προσφορές.

Ενημερωμένα εικονίδια συστήματος εφαρμογών Συντομεύσεων

Η εφαρμογή Συντομεύσεις κερδίζει πολλά νέα προσαρμοσμένα εικονίδια συστήματος για πράγματα όπως η κωδικοποίηση URL, η διεύθυνση URL επιστροφής κλήσης X κ.λπ.

Ενημερώθηκε η διάταξη Κορυφαίων Ιστοριών στην εφαρμογή Μετοχές

Μια τροποποιημένη διάταξη Κορυφαίων Ιστοριών στην εφαρμογή μετοχών περιλαμβάνει αυξημένη συμπλήρωση μεταξύ ιστοριών, bylines και ένα μενού περιβάλλοντος για εύκολη αποθήκευση ή κοινή χρήση μιας ιστορίας.

Ενημερώθηκε η κατάσταση των AirPods

Η οθόνη κατάστασης των AirPods που εμφανίζεται όταν ανοίγετε τη θήκη φόρτισης των AirPods δίπλα στο iPhone σας διαθέτει αρκετές λεπτές τροποποιήσεις διεπαφής χρήστη.

Νέα γλυφή προσβασιμότητας AirPods Pro

Αντί για ένα γενικό ζευγάρι ακουστικών, ο πίνακας προσβασιμότητας AirPods περιλαμβάνει ένα γλυφό AirPods Pro.

Ενημερωμένα εικονίδια AirPlay για συσκευές Roku

Οι συσκευές Roku με δυνατότητα AirPlay 2 έλαβαν ένα ενημερωμένο εικονίδιο AirPlay κατά τη διαχείριση προορισμών στο Κέντρο Ελέγχου.

Το Visual Lookup είναι διαθέσιμο σε περισσότερες χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία κ.λπ.

Η δυνατότητα οπτικής αναζήτησης που υποστηρίζεται από το Siri, η οποία σας επιτρέπει να λαμβάνετε γρήγορα πληροφορίες για πράγματα όπως λουλούδια, ζώα κ.λπ., είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες χώρες στο iOS 15.4.

9to5Mac’s Take

Το iOS 15.4 είναι η μεγαλύτερη ενημέρωση του iOS 15 από την αρχική κυκλοφορία που έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Σεπτέμβριο. Λειτουργίες όπως το νέο emoji, το Universal Control και το Face ID με υποστήριξη μάσκας μπορεί να συγκεντρώνουν τα πρωτοσέλιδα, αλλά υπάρχουν πολλές, πολλές μικρότερες βελτιώσεις ποιότητας ζωής που είναι τώρα διαθέσιμες στο iOS 15.4. Φυσικά, αυτό δεν περιλαμβάνει τις επιδιορθώσεις σφαλμάτων στα παρασκήνια, οι οποίες είναι επίσης ένας τεράστιος λόγος για αναβάθμιση.

Ποια είναι η αγαπημένη σας νέα λειτουργία iOS 15.4; Ακούστε κάτω στα σχόλια με τις σκέψεις σας.

FTC: Χρησιμοποιούμε συνδέσμους θυγατρικών που κερδίζουν αυτόματα εισόδημα. Περισσότερο.

Bir cevap yazın