6 βέλτιστες πρακτικές για να είσαι επιτυχημένος ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης το 2023

1
6 βέλτιστες πρακτικές για να είσαι επιτυχημένος ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης το 2023

6 βέλτιστες πρακτικές για να είστε επιτυχημένος ιδιοκτήτης επιχείρησης Περίπου το 50% των μικρών επιχειρήσεων αποτύχει εντός πέντε ετών από το άνοιγμα τις πόρτες τους. Έτσι, είναι δίκαιο να πούμε ότι δεν είναι εύκολο κατόρθωμα να ξεκινήσεις και να διαχειριστείς μια επιτυχημένη εταιρεία.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τόσες πολλές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν πριν ξεκινήσουν. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες λειτουργούν χωρίς α σαφή κατανόηση του κλάδου, ειδικά επειδή η αγορά αλλάζει συνεχώς. Οι απαιτήσεις των πελατών αλλάζουν πάντα, καθιστώντας δύσκολη την ενσωμάτωση νέων πελατών, διατηρώντας παράλληλα τους υπάρχοντες.

Υπάρχει επίσης το θέμα της πρόσληψης ατόμων που δεν έχουν περικοπεί για τη δουλειά. Περισσότερο από το να έχεις τις σωστές δεξιότητες, είναι σημαντικό αυτό το νέο Οι εργαζόμενοι είναι αφοσιωμένοι στην εταιρεία και αγκαλιάζουν την κουλτούρα της. Επιπλέον, είναι επίσης δύσκολο να οργανώσετε όλη τη δουλειά που πρέπει να γίνει και να διασφαλίσετε ότι όλοι έχουν μια καλή ισορροπία φόρτου εργασίας.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετές βέλτιστες πρακτικές και λογισμικό για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις να διευθύνεις μια μικρή εταιρεία και να γίνεις επιτυχημένος ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Δημιουργήστε ένα ξεκάθαρο επιχειρηματικό σχέδιο

Καμία εταιρεία δεν μπορεί να ξεκινήσει το ταξίδι της χωρίς περιγράφοντας τους στόχους του πρώτα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δημιουργήσετε ένα ισχυρό, λεπτομερές, αλλά συνοπτικό και κατανοητό επιχειρηματικό σχέδιο. Το έγγραφο πρέπει να περιλαμβάνει τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες προσδοκίες, κόστος, ποιος είναι το κύριο κοινό-στόχος και πώς να το προσεγγίσετε.

Φυσικά, είναι επίσης απαραίτητο να περιλαμβάνει μια επισκόπηση του κλάδου. Αυτό είναι δυνατό μόνο με τη διεξοδική έρευνα του ανταγωνισμού, την αναγνώριση των βασικών δυνατοτήτων τους και την ανακάλυψη ενός κενού στην αγορά προς εκμετάλλευση.

Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να κάντε μια ανάλυση SWOT και συμπεριλάβετε τις ανεξέλεγκτες εξωτερικές απειλές που μπορεί να επηρεάσουν την επιχείρησή σας. Με το να είστε προετοιμασμένοι για τέτοια γεγονότα, βεβαιωθείτε ότι θα είστε σε θέση να παραμείνετε στη ζωή ακόμα κι αν υπάρξει μεγάλη ύφεση στο μέλλον.

Βελτιώστε τις στρατηγικές προσλήψεων

Η πρόσληψη ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να πετύχει είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Η αξιολόγηση του πόσο παθιασμένος είναι ένας υποψήφιος για τον τομέα του και ποιος τύπος κουλτούρας λειτουργεί καλύτερα γι ‘αυτόν είναι δύο καλοί τρόποι για να αναγνωρίσετε τα ταλέντα που υποβάλλουν αίτηση μακροπρόθεσμα. Συν, γράφοντας μια λεπτομερή περιγραφή εργασίας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απομακρύνετε τους ακατάλληλους υποψηφίους από το ρόπαλο.

Δωρεάν δοκιμή 14 ημερών του SaneBox

product-logo-alt-title

Πάρτε το SaneBox για μια δοκιμαστική λειτουργία με τη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και πάρτε μια γεύση του τι έχει να προσφέρει. Δεν χρειάζεται καν να κοινοποιήσετε τα στοιχεία πληρωμής σας για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.

Μπορεί επίσης να θέλετε οι αιτούντες να εκτελούν εργασίες αξιολόγησης σχετίζονται με τη θέση για την οποία υποβάλλουν αίτηση. Τέλος, εξετάστε το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική συνέντευξη για να περιορίσετε τους υποψηφίους πριν προσκαλέσετε οποιονδήποτε σε συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο.

Βελτιστοποιήστε την online παρουσία της επιχείρησής σας

Είτε διαχειρίζεστε μια διαδικτυακή είτε μια επιχείρηση κατασκευής τούβλων, πολλά εξαρτώνται από την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Αυτό είναι επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι συναντούν μια εταιρεία στο διαδίκτυο. Πρώτα και κύρια, ένας ελκυστικός ιστότοπος βελτιστοποιημένος για SEO μπορεί να ενισχύσει την επισκεψιμότητά σας τρομερά.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να είσαι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, αντί να καταβάλλετε την ίδια προσπάθεια σε όλα τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, φροντίστε να το κάνετε επικεντρωθείτε σε αυτά που το κοινό-στόχος σας χρησιμοποιεί περισσότερο. Για παράδειγμα, εάν το προϊόν σας απευθύνεται σε νεανικό κοινό, είναι πιο κερδοφόρο να δημοσιεύσετε στο TikTok παρά να αφιερώσετε χρόνο γράφοντας αναρτήσεις στο Facebook.

Τελικά, προσθέστε την επιχείρησή σας στους Χάρτες Google. Αν και αυτό είναι απαραίτητο για τις εταιρείες κατασκευής τούβλων, ωθεί και άλλες υπηρεσίες στην κορυφή της Αναζήτησης Google, όπως δικηγορικά γραφεία ή επιχειρήσεις καθαρισμού σπιτιών.

Δώστε προσοχή στους υπάρχοντες πελάτες

Η απόκτηση νέων πελατών είναι καλή, αλλά η διατήρηση της αφοσίωσης των υπαρχόντων είναι εξίσου σημαντική. Οι πιστοί πελάτες εγγυώνται μακροπρόθεσμα κέρδη και χρησιμεύουν ως απόδειξη της ποιότητας του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

Οι ικανοποιημένοι αγοραστές μπορούν επίσης διαδώστε τη λέξη για την επιχείρησή σας, που οδηγεί στην οργανική ανάπτυξη της πελατειακής σας βάσης. Ως αποτέλεσμα, δεν θα χρειαστεί καν να προωθήσετε ενεργά την επιχείρησή σας, καθώς οι πελάτες θα το κάνουν ουσιαστικά για εσάς.

Φροντίστε λοιπόν γνωρίστε τη βάση πελατών σας και μάθετε τον λόγο για τον οποίο είναι ευχαριστημένοι με την επιχείρηση. Η αποστολή ερευνών είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μπείτε στο μυαλό των πελατών σας και να λάβετε πολύτιμα σχόλια.

Μείνετε Οργανωμένοι

Η οργάνωση είναι το κλειδί για την επιτυχία κάθε έργου, πόσο μάλλον μιας επιχείρησης. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε κατά τη διαχείριση μιας εταιρείας και είναι σημαντικό να μην ξεφεύγει τίποτα. Εάν έχετε τη δυνατότητα να προσλάβετε μια μικρή ομάδα, τότε συνιστάται ανάθεση εργασιών για να ελευθερώσετε σημαντικό μέρος του χρόνου σας.

Αλλά κανένα έργο ή επιχείρηση δεν οργανώνεται εάν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν δεν έχουν επίσης ξεκάθαρη διευθετηθεί. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να τα κανονίσετε με μη αυτόματο τρόπο όλα αυτά μόνοι σας, καθώς μια διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης έργων παρέχει αυτοματισμό έργου, απλούς πίνακες εργαλείων έργων, χρωματική κωδικοποίηση και πολλά άλλα.

Είναι επίσης σημαντικό να μειώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε σε πολυάσχολη εργασία. Ευτυχώς, πολλές πλατφόρμες βοηθούν στην αυτοματοποίηση αυτών των μικρών εργασιών. Ένα καλό παράδειγμα είναι το SaneBox – μια πλατφόρμα οργάνωσης email. Χρησιμοποιεί α εκπαιδευτή τεχνητή νοημοσύνη για να φιλτράρει αυτόματα τα email και τοποθετήστε τα σε κατηγοριοποιημένους φακέλους, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο που αφιερώνετε για την ταξινόμηση των εισερχομένων σας.

ΤαμπλόΕκπαιδεύσιμοι φάκελοιΗλεκτρικά εργαλεία

Αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες εργασίας

Από την αποστολή μέχρι τη λογιστική και την υπογραφή σημαντικών εγγράφων, υπάρχει άφθονο λογισμικό που μπορεί να αυτοματοποιήσει τη χειρωνακτική εργασία που απαιτεί ώρες για να ολοκληρωθεί. Με συμβαδίζοντας με την τεχνολογία και εκπαιδεύοντας την ομάδα για το πώς να χρησιμοποιεί νέο λογισμικό, θα παραμείνετε παραγωγικοί και οργανωμένοι.

Το πιο σημαντικό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα CRM για να διαχειρίζεται απρόσκοπτα τις σχέσεις με νέους και υπάρχοντες πελάτες. Αυτό το λογισμικό all-in-one επιτρέπει στις εταιρείες να παρέχουν υποστήριξη πελατών, να επικοινωνούν με νέους δυνητικούς πελάτες και να στέλνουν διαφημιστικά μηνύματα σε μια απλή διεπαφή.

Είναι δύσκολο να διατηρήσετε πελάτες και να παρακολουθήσετε κάθε επιχειρηματική διαδικασία. Επιπλέον, το να παραμείνει αποτελεσματικό χρειάζεται τεράστια προσοχή και αφοσίωση. Ωστόσο, αφιερώνοντας χρόνο για να ερευνήστε τα μέσα και τα έξω της αγοράς και μαθαίνοντας πώς να οργανώνετε ό,τι πρέπει να γίνει, σύντομα θα δείτε την επιχείρησή σας να ανθίζει.

Bir cevap yazın