7 τρόποι για να επιβιώσετε σε μια πανδημία με κοτόπουλα στην αυλή

1
7 τρόποι για να επιβιώσετε σε μια πανδημία με κοτόπουλα στην αυλή

Υποθέτω ότι θα με αποκαλούσες έμπειρο κοτοφύλακα. Τώρα κρατάμε κοτόπουλα εδώ και 12 χρόνια. Φαίνεται σαν μόλις χθες όταν έφτασαν με το ταχυδρομείο. Τώρα, είμαστε ακόμα στο τρίτο κοπάδι μας και έχουν μείνει επτά κότες. Μπαίνω στον πειρασμό να παραγγείλω περισσότερα αυτή την άνοιξη, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτά, ειδικά καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο έτος αυτής της πανδημίας. Τα κοτόπουλα πάντα έκαναν καλό στην ψυχή και το πιστεύω ακόμα περισσότερο τώρα. Με έβαλε σε σκέψεις, τα κοτόπουλα μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε την πανδημία με περισσότερους από έναν τρόπους.

Τολμώ στο κοτέτσι με τις πιτζάμες μου
Μερικές φορές φοράω τις πιτζάμες μου στο κοτέτσι νωρίς το πρωί.

1. Τα κοτόπουλα κάνουν υπέροχους συντρόφους. Καταπολεμούν τη μοναξιά και αποτρέπουν την απομόνωση. Περνώντας μόνο δέκα λεπτά την ημέρα μαζί τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άλλα ζωντανά πλάσματα. Όπως και με έναν σκύλο ή μια γάτα, τα κοτόπουλα μπορούν να θεωρηθούν κατοικίδια. Αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντικό για μένα όταν δούλευα στη μονάδα Covid στο νοσοκομείο και απέφευγα όλους εκτός από την άμεση οικογένειά μου. Επιπλέον, τα κοτόπουλα δεν χρειάζονται κοινωνική απόσταση ή μάσκα με το κοπάδι σας.

2. Τα κοτόπουλα γίνονται υπέροχα κατοικίδια και με πολλή κοινωνικοποίηση, χειρισμό και επίσκεψη μπορούν να γίνουν τόσο πειθήνια και άνθρωποι αγαπητοί όσο τα σκυλιά. Κάποια κοτόπουλα θα σε αναζητήσουν ακόμη και θα κάτσουν στην αγκαλιά σου, θα απολαύσουν ένα καλό χάδι/χαϊδούρα και θα σε συνοδεύσουν στην αυλή και τον κήπο.

νεοσσοί κάτω από θερμάστρα
Οι πιο αξιολάτρευτες μικρές μπάλες με χνούδι που ζεσταίνονται κάτω από τη θερμάστρα.

3. Τα κοτόπουλα της αυλής έχουν επίσης τη δυνατότητα να προμηθεύουν εσάς και την οικογένειά σας με φρέσκα αυγά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων έχουν στιγμές αστάθειας, τα κοτόπουλα της αυλής παραδίδουν το πρωινό σχεδόν στην πόρτα σας κάθε πρωί. Μπορεί ακόμη και να σας ενθαρρύνουν να κάνετε τη βουτιά στην ανάπτυξη ενός μικρού λαχανόκηπου.

4. Τα κοτόπουλα είναι επίσης άκρως διασκεδαστικά. Ακόμα και από μικρή ηλικία στον γεννήτορα, το λέμε «κοτοπουλο τηλεόραση». Μέσα στο κοπάδι υπάρχει πάντα κάτι να παρακολουθήσετε. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε παρακολουθώντας το κοπάδι και τις αλληλεπιδράσεις, τις φωνές, την επίλυση προβλημάτων και τη δυναμική τους.

5. Επιπλέον, τα κοτόπουλα έχουν επίσης έναν τρόπο να σας βγάλουν έξω για λίγο καθαρό αέρα. Η φύση είναι παντού και το να περνάς χρόνο έξω είναι καλό για την ψυχή και το πνεύμα. Για παράδειγμα, αφιερώστε μερικές επιπλέον στιγμές και αφιερώστε περισσότερο χρόνο κοντά στο κοτέτσι, στην αυλή και το κοπάδι σας. Ίσως βρεθείτε να λαχταράτε περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Η παροχή αυγών δεν αποτελεί πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

6. Φτιάχνουν επίσης θαυμάσια βαρεμάρα για τα παιδιά όταν είναι σπίτι χωρίς να κάνουν τίποτα. Αποσυνδέστε και βγάλτε τις συσκευές στις οποίες εξαρτόμαστε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πηγαίνετε να επισκεφτείτε τα κοτόπουλα. Αρχικά, ξεκινήστε με τις καθημερινές δουλειές και σύντομα θα βρείτε τα παιδιά σας να θέλουν να μείνουν λίγο περισσότερο έξω με το κοπάδι. Μια απογευματινή συλλογή αυγών τα βγάλει ξανά έξω και κλειδώνοντάς τα το βράδυ, μπορεί να σας κάνει να τα πιάσετε να τα βάζετε μέσα και ίσως να κοιτάζετε το φεγγάρι ή το αστέρι. Τα κοτόπουλα μπορούν να επηρεάσουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα.

7. Ομοίως τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κοτόπουλων, είναι εξαιρετικά για την ψυχική υγεία. Η επιστήμη έχει δείξει ότι βοηθούν στο άγχος, το στρες, την κατάθλιψη, τη μοναξιά και την απομόνωση.

τα κοτόπουλα βοηθούν να νικήσουμε το μπλουζ της πανδημίας

Τι άλλο θα προσθέτατε σε αυτό; Πώς σας βοήθησαν τα κοτόπουλα να επιβιώσετε από την πανδημία; Θα ήθελα να ακούσω τις σκέψεις σας. Για όσους από εσάς σκέφτεστε τα κοτόπουλα της αυλής, ίσως αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τη βουτιά. Και για περισσότερες σκέψεις ελπίδας σχετικά με την πανδημία, κάντε κλικ εδώ.

Bir cevap yazın