8 Προτροπές ChatGPT για λαμπρότητα μάρκετινγκ το 2023

0
8 Προτροπές ChatGPT για λαμπρότητα μάρκετινγκ το 2023

8 Προτροπές ChatGPT για Marketing Brilliance Πολλοί το θεωρούν μια απίστευτη καινοτομία, ενώ άλλοι παραμένουν δύσπιστοι, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία Το ChatGPT έχει κατακλύσει τον κόσμο. Είναι αυτονόητο ότι το OpenAI έχει αναπτύξει κάτι μοναδικό με τη δωρεάν υπηρεσία του.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα chatbot, η επικοινωνία με το ChatGPT δεν είναι τόσο διαφορετική από μια πραγματική συνομιλία με ένα ζωντανό άτομο. Για ένα, παρέχει μια απάντηση σε πραγματικό χρόνο ενώ συλλογή πληροφοριών από μια τεράστια βάση δεδομένων.

Για παράδειγμα, ένας έμπορος μπορεί να κάνει copy-paste μια ερώτηση που έλαβε από έναν πελάτη και η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να αναζητήσει παρόμοια σενάρια και να παρέχει προτεινόμενες απαντήσεις. Επιπλέον, ChatGPT παρέχει βελτιωμένη εξατομίκευση ώστε η απάντησή του να απευθύνεται στην επιχείρηση και στους πελάτες σας. Ως εκ τούτου, η υπηρεσία έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει σημαντική προσθήκη στη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ.

Τι είναι το ChatGPT;

Το ChatGPT είναι μια υπηρεσία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που τροφοδοτείται από ένα βαθύ νευρωνικό δίκτυο (DNN), μια μορφή AI δομημένο να λειτουργεί σαν ανθρώπινος εγκέφαλος. Το chatbot λαμβάνει πληροφορίες μέσω των λεγόμενων «προτροπών», που μπορεί να είναι τόσο ερωτήσεις όσο και άμεσες παραγγελίες.

Για παράδειγμα, ζητώντας από το ChatGPT συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική καμπάνια μάρκετινγκ παρέχει ένα όνομα καμπάνιας, μια περιγραφή και οδηγίες. Αυτό είναι απλώς ένας μικρός κυματισμός στη λίμνη, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να απαντήσει σχεδόν σε κάθε προτροπή – κάνοντας το ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Εκτός από τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς, το ChatGPT μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ περιεχομένου, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το περιεχόμενό σας φιλικό προς το SEO, να γράψετε ένα σλόγκαν και πολλά άλλα.

Καμπάνια μάρκετινγκ ChatGPT

Πώς να γράψετε καλές προτροπές ChatGPT για μάρκετινγκ

Παρόλο που η υπηρεσία μπορεί να κατανοήσει πολύπλοκα μηνύματα, είναι καλύτερα να είναι ευθύς και συνοπτικός. Διαφορετικά, το ChatGPT μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες ή να σας παρεξηγήσει εντελώς. Επιπλέον, θα πρέπει να παρέχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως συνδέσμους, το όνομα της επιχείρησής σας και τον τύπο μάρκετινγκ που κάνετε.

Σε αντίθεση με τα τυπικά chatbots, Η επικοινωνία με το ChatGPT είναι μια συνεχής δραστηριότητα. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε προτροπές που υποβλήθηκαν προηγουμένως με νέα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να δημιουργήσετε μια νέα απάντηση εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Καλύτερες προτροπές ChatGPT για εμπόρους

Δημιουργήστε ένα συναρπαστικό σύνθημα για το εμπορικό σήμα μας

Το ChatGPT μπορεί δημιουργήστε ένα πιασάρικο σύνθημα για την επωνυμία σας με βάση το όνομά της, το οποίο μπορείτε να υποβάλετε κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν ή δύο συνδέσμους, ώστε το ChatGPT να μπορεί να λειτουργεί με περισσότερα δεδομένα.

Σλόγκαν επωνυμίας ChatGPT

Τούτου λεχθέντος, το ChatGPT δεν είναι αλάνθαστο. Έτσι, το σύνθημα που προκύπτει χρειάζεται περαιτέρω προσαρμογή στο τέλος σας, καθώς το chatbot δεν γνωρίζει το κοινό σας τόσο καλά όσο εσείς. Μια εναλλακτική λύση είναι να παρέχετε στο ChatGPT πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες, έτσι ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα καλά ενημερωμένο σλόγκαν.

Γράψτε ένα περίγραμμα άρθρου ιστολογίου φιλικό προς το SEO για [Topic]

Ένα άρθρο blog φιλικό προς το SEO είναι επιτακτική ανάγκη για την οδήγηση οργανικής επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας. Ευτυχώς, είναι εύκολο να δημιουργήσετε περιγράμματα άρθρων ιστολογίου φιλικά προς το SEO με το ChatGPT. Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί τη δομή των ιστολογίων, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων, των επικεφαλίδων και των οδηγιών που επικεντρώνονται στη λέξη-κλειδί. Φυσικά, δεν πρέπει απλώς να κάνετε copy-paste αυτό που σας λέει η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να καταλήξετε σε ενημερωτικό και υψηλού επιπέδου περιεχόμενο για τον ιστότοπό σας.

Περίγραμμα άρθρου ιστολογίου ChatGPT

Δώστε μου μια λίστα με ενημερωτικές λέξεις-κλειδιά για [Product or Service]

Η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας σχετικές λέξεις-κλειδιά. Αφού το ChatGPT παράγει πολλές λέξεις και εκφράσεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις τοποθετήσετε έξυπνα σε όλο το περιεχόμενό σας. Ωστόσο, προσέξτε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλές από τις λέξεις-κλειδιά Διαπιστώνει το ChatGPT, καθώς η γέμιση λέξεων-κλειδιών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατάταξή σας.

Σχεδιάστε μια Meta Description About [Blog Post]

Η περίληψη περιεχομένου σε 20-30 λέξεις μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν δεν είστε εσείς ο δημιουργός του περιεχομένου. Ευτυχώς, ζητώντας από το ChatGPT να γράψει μια σύντομη και ενημερωτική μετα-περιγραφή και παρέχοντας έναν σύνδεσμο προς το σχετικό άρθρο, η δουλειά γίνεται. Μπορείτε ακόμη και ανακυκλώστε μετα-περιγραφές που δημιουργούνται από AIαλλάζοντας μόνο μερικές από τις λέξεις-κλειδιά για καλύτερη ευθυγράμμιση με άλλα άρθρα.

Βοηθήστε με να κάνω αυτήν την περιγραφή προϊόντος [Adjective]

Το να περιγράφετε κάθε προϊόν ένα προς ένα μπορεί να σας ενοχλεί και αφού αναθεωρήσετε την εργασία σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι περιγραφές σας είναι επαναλαμβανόμενες. Σε αυτό το σημείο, είναι φυσικό για οποιονδήποτε δημιουργό περιεχομένου να κάνει τρύπες στη γραφή του και να αναζητά έμπνευση αλλού.

Ευτυχώς, το ChatGPT μπορεί να λάβει ένα πρόχειρο και πασπαλίστε το με συνώνυμα και ελκυστικές εκφράσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενημερώσετε το AI για το στυλ που θέλετε, όπως ελκυστικό, διασκεδαστικό, σοβαρό ή συγκινητικό. Η χρήση αυτού του εργαλείου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας και τις φράσεις σας.

Δημιουργήστε μια συναρπαστική διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για [Product or Service] Με στόχο την [Target Audience]

Οι διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχεύουν άμεσα το κοινό σας, έτσι πρέπει να είναι επί τόπου, διασκεδαστικό και ενημερωτικό Την ίδια στιγμή. Ευτυχώς, το ChatGPT μπορεί να γράψει μια σύντομη και έντονη διαφήμιση σε χρόνο μηδέν, καλύπτοντας ένα επιλεγμένο κοινό-στόχο. Χρησιμοποιώντας το AI με αυτόν τον τρόπο, η επικοινωνία με τους πελάτες σας θα βελτιωθεί καθώς μαθαίνετε πώς να προσαρμόζετε το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ειδικά σε αυτούς.

Δημιουργήστε ένα πιασάρικο κουμπί παρότρυνσης για δράση

Το να κάνετε τους πελάτες να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας είναι σχεδόν αδύνατο χωρίς ελκυστικές CTA. Ωστόσο, είναι συχνά δύσκολο να παραμείνεις δυναμικό, δημιουργικό και απλό Την ίδια στιγμή. Επιτρέποντας στο ChatGPT να δημιουργήσει μόνο μια λίστα με CTA για εσάς, αποκτάτε ουσιαστικά έναν τύπο για άλλα αντίγραφα CTA που δημιουργείτε στο μέλλον.

Δημιουργήστε μια εντυπωσιακή γραμμή θέματος email για [Product]

Για να είναι αποτελεσματικό το μάρκετινγκ μέσω email, χρειάζεστε μια ελκυστική γραμμή θέματος για να προσελκύσετε το κοινό σας. Το ChatGPT είναι εξαιρετικό στο να δημιουργεί ιδέες εάν παρέχετε πληροφορίες για την επωνυμία σας, όπως έναν σύνδεσμο προς ένα από τα προϊόντα σας. Ενώ πρέπει ακόμα να επεξεργαστείτε την απάντηση του AI, αυτό σας δίνει ένα σημαντικό ξεκίνημα. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το πόσο πρέπει να είναι μια γραμμή θέματος email, ανάλογα με το θέμα ή το προϊόν.

Γραμμή θέματος email ChatGPT

Τα οφέλη από τη χρήση του ChatGPT για μάρκετινγκ

Αν και δεν μπορούμε να βασιστούμε 100%, το ChatGPT μπορεί πραγματικά να εμπνεύσει δημιουργικότητα. Είτε οι έμποροι γράφουν ένα άρθρο ιστολογίου, μια διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια γραμμή θέματος email, αυτή η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι απίστευτα βολική αν χρησιμοποιηθεί λογικά. Για παράδειγμα, πρέπει πάντα να επεξεργάζεστε τις απαντήσεις του ChatGPT για να τα κάνετε πιο ευθυγραμμισμένα με την επιχείρησή σας μάρκετινγκ.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να σκεφτείτε το ChatGPT ως βοηθό, που σας ωθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και δημιουργώντας πρότυπα από τα οποία μπορείτε να κάνετε εφαλτήριο. Μεταξύ πολλών άλλων, βοηθά με:

  • Καταλήγοντας στο σλόγκαν της επωνυμίας σας.
  • Γρήγορη εύρεση σχετικών λέξεων-κλειδιών.
  • Συμπλήρωση μετα-περιγραφών.
  • Περιγραφή άρθρων blog φιλικών προς το SEO.
  • Δημιουργία ελκυστικών διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Δημιουργία αποτελεσματικών παροτρύνσεων για δράση.

Με τις νέες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη να εμφανίζονται σχεδόν καθημερινά, Το ChatGPT γίνεται γρήγορα ένα ουσιαστικό εργαλείο μάρκετινγκ. Αν και δεν κάνει –και δεν πρέπει– να κάνει όλη τη δουλειά, το chatbot είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του μάρκετινγκ.

Bir cevap yazın